Вдалий маринад для курячих крилець дозволить зробити цю частину тушки ніжною і смачною. Сьогодні особливою популярністю у досвідчених господинь користуються відразу кілька рецептів. Всі вони опубліковані у збірці.
Класичний маринад для курячих крилець
Класичним рецептом можна назвати варіант з нежирним кефіром. Він відмінно підходить для будь-яких частин крилець. Інгредієнти: 1,5 кг курятини, 1 ст. кефіру, сіль, пучок листя розмарину, суміш перців.
В маринаді курятина повинна знаходитися близько півгодини.
Шашлик з соєвим соусом і медом
Для такого пряного маринаду потрібно взяти якісний рідкий бджолиний мед. Інгредієнти: велика ложка меду, 3 великі ложки соєвого соусу, 1 кг крилець, пара часникових зубчиків, сіль, щіпка меленого імбиру, 2 великі ложки рослинної олії.
Вже через 3 години настоювання в холодному місці можна готувати шашлик з крилець в маринаді.
З оцтом і цибулею
Оцет для такої страви підійде столовий, але особливо смачним виходить маринад на виноградному оцті. Інгредієнти: 4 часникового зубчики, велика ріпчаста цибулина, 1 кг курятини, щіпка чорного меленого перцю, сіль, 2 великі ложки оцту, півсклянки води.
Далі страву можна готувати як на шампурах, так і в духовій шафі.
З томатним маринадом в духовці
Крильця в маринаді з томатної пасти краще за все запікати в духовці. Вони виходять дуже ароматними та смачними. Інгредієнти: півкіло птиці, 120 г томатної пасти без добавок і 3 великі ложки кетчупу, сіль, гранульований часник.
Залишиться лише викласти крильця на промаслений лист і запекти до повної готовності.
Курячі крильця на мангалі в майонезі
Готується ніжне м’ясо за таким рецептом на спеціальній решітці для мангалу. Головне, попередньо його правильно замаринувати. Інгредієнти: 15 крилець, щіпка каррі, малий. ложка гірчиці, сіль, 3 великі ложки жирного майонезу, пара часникових зубчиків.
Готові крила викладаються на одну частину гриль-решітки і притискаються другий. Готується частування до апетитної рум’яної скоринки. Решітку періодично потрібно перевертати, щоб уникнути підгоряння.
В гірчично-лимонному соусі в духовці
Особливо порадує кулінарів, що для такого рецепта знадобиться мінімум продуктів. Інгредієнти: велика ложка гострої зернистої гірчиці, 730 г крилець, 2 великі ложки свіжовичавленого лимонного соку, сіль, суміш спецій для курятини.
Якщо хочеться зробити обговорюване страву ще більш гострим, можна додавати в маринад роздавлений часник і паприку за смаком.
Кефірний маринад для шашлику
Кефір для цього варіанти маринаду береться дуже жирний. Відмінно підійде продукт 3,2%. Інгредієнти: півлітра кефіру, 2 середні білі цибулини, 900 г крил, велика дрібка спеціальної шашличної приправа сіль.
Такий шашлик з курячих крилець готуватися досить швидко. В процесі потрібно поливати м’ясо маринадом для соковитості.
Рецепт гострого соусу з аджикою
Аджику можна взяти і домашню, і покупну. Головне, щоб вона була досить гострою. Інгредієнти: 850 г крил, 3 часникові часточки, велика ложка аджики, велика голівка цибулі, сіль, пучок петрушки, 3 великі ложки рафінованої олії і стільки ж томатної пасти.
При бажанні можна посмажити крила в маринаді прямо на сковороді. Смачно додати до такої страви ще й кубики солодкого червоного перчика, а також будь-які інші овочі.