Маринад для курячої грудки – 8 найсмачніших рецептів

Куряче м’ясо стає неймовірно смачним, якщо його попередньо грамотно обробити. Якісний маринад для курячої грудки — це найважливіший компонент створення ніжного і апетитного страви. Варіацій кращих складів безліч: солодкі, гострі, дієтичні і навіть пряні. Правильно замаринована грудка не залишить байдужим найвибагливішого поціновувача подібних страв.

Маринад з соєвим соусом для курячої грудки в духовці

Цей варіант маринаду додасть грудці соковитість і незвичайний смак. Кращий соєвий соус повинен бути виготовлений без барвників і ароматизаторів. Також варто уникати занадто темного соєвого соусу.

Необхідні продукти:

  • 100 мл соєвого соусу;
  • 2 часникових зубки;
  • щіпка паприки;
  • пів-ложки бальзамічного оцту;
  • пів-лимона;
  • 1 ст. л. кукурудзяної олії;
  • спеції за смаком.

Приготування:

  • Часник дрібно покришити або натерти на тертці.
  • У глибоку миску налити соєвий соус.
  • Додати подрібнений часник і бальзамічний оцет. Все добре перемішати.
  • В одержаний склад вичавити сік половини лимона, додати масло.
  • Всипати в отриманий склад спеції і ретельно з’єднати компоненти маринаду.
  • Залишити суміш настоюватися на 30 хвилин.

Вимочувати курячу грудку в такому соусі слід не довше 4 годин, щоб не отримати занадто насичений смак.

Медово-гірчичний соус

Медово-гірчичний соус для маринування курної філе готується дуже швидко. Незважаючи на це, курка виходить дуже м’яка, духмяна і трохи солодкий. Мед слід брати не дуже густий, а гірчицю — без зерен.

Склад:

  • 2 ст. л. меду;
  • 2 ст. л. гірчиці
  • 5 г приправи для курки;
  • 1 зубок часнику;
  • рослинне масло.

Процес приготування:

  • Часник пропустити через часникодавку.
  • Мед розтопити на водяній бані. Не варто брати занадто густий мед — з таким соусом буде незручно звертатися.
  • З’єднати в невеликій чаші мед, гірчицю і часник. Розмішати до утворення однорідної маси.
  • Додати приправу і оливкове масло. Розмішати.
Дивіться також:  Що приготувати з курки — 42 рецепта приготування в домашніх умовах

Соус слід рівномірно наносити на грудку з усіх боків і дати настоятися 1-2 години. Медово-гірчичний соус краще готувати на один раз: при зберіганні він загусне і стане незручний у використанні.

Готуємо на основі йогурту

Дієтичний маринад для грудки на основі йогурту — відмінний варіант для тих, хто піклується про своє здоров’я і фігуру. Мінімум інгредієнтів, максимум смаку.

Нам знадобиться:

  • 250 мл натурального йогурту;
  • 100 мл мінеральної газованої води;
  • зубець часнику;
  • оливкова олія;
  • спеції за смаком.

Приготування:

  • Часник порізати дуже дрібно.
  • Додати в йогурт мінеральну воду, подрібнений часник і спеції. Кисломолочний продукт слід брати без фруктових добавок і з жирністю не менше 3%.
  • Для кращого просочування, м’ясо в цьому маринаді потрібно залишити на ніч. Мінімальний час — дві години. Щоб нарізані порції замариновались швидше, помістіть їх під вантаж.

Зберігати даний соус потрібно виключно в холодильнику.

Найсмачніший маринад для шашлику з курячого філе

Для смаження шашлику з курячого філе відмінно підходить кефірний маринад. Такий склад розм’якшує волокна, робить курку соковитою і м’якою. Маринад для шашлику з курячої грудки краще робити з жирного кефіру, для шашлику з стегон і гомілки рекомендується використовувати маложирний продукт.

Склад:

  • 500 мл кефіру;
  • 3 головки цибулі;
  • 1 лимон;
  • 10 г часнику;
  • сушений кріп;
  • спеції хмелі-сунелі.

Порядок дій:

  • Цибулю порізати кільцями або півкільцями.
  • Часник розділити на шматочки.
  • Лимон вимити і вичавити з нього сік.
  • У кефір додати спеції, цибуля, часник, зелень, а також лимонний сік. Ретельно перемішати складу.

Найкращий результат можна отримати, якщо маринувати в отриманому соусі близько 10-12 годин.

Ніжний соус зі сметани

З ніжного сметанного соусу можна зробити відмінну підливу до будь-якого гарніру. Готувати такий соус необхідно разом з м’ясним блюдом, наприклад, — з курячим філе. Блюдо легко в приготуванні, отримана їжа підходить для дитячого харчування.

Дивіться також:  Тісто для мантів по-узбецьки – класичний рецепт і варіанти

Інгредієнти:

  • 250 мл сметани;
  • зубець часнику;
  • 1 ст. ложка борошна;
  • 50 г вершкового масла;
  • 100 мл води;
  • сіль і спеції за смаком.

Приготування:

  • Філе курки порізати на невеликі шматочки.
  • Розігріти сковороду і обсмажити шматочки на середньому вогні 10 хвилин. Додати спеції.
  • Порубати часник, додати його в сковороду, додати сметану і воду, ретельно перемішати і посолити. Тушкувати на слабкому вогні 30 хвилин.
  • При необхідності долити трохи води, щоб соус вийшов рідким. Сюди ж помістити вершкове масло і муку, продовжити приготування, розбиваючи з’являються грудочки.
  • Тушкувати ще 10 хвилин, періодично помішуючи.

Рецепт маринаду-глазурі

Незвичайним варіантом маринаду-глазурі є рецепт з темним пивом. З курячої грудки можна не знімати шкіру: завдяки маринаду вона вийде хрусткою і дуже красивою.

Інгредієнти:

  • 1 склянку темного пива;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • 1 ст. л. меду;
  • 1 зубець часнику;
  • спеції за смаком.

Готуємо:

  • У маленькій каструлі закип’ятити пиво і випарувати приблизно до половини рідкого складу.
  • Додати соєвий соус і мед, перемішати суміш. Рідкий мед краще підходить для соусу. Якщо ви використовуєте густий мед, його слід розтопити на водяній бані і додати ложку рослинної олії.
  • Часник подрібнити і приєднати до маринаду.
  • Всипати спеції, перемішати складу до однорідності.

З пивним маринадом добре поєднуються такі спеції, як паприка і чорний перець. Залишати м’ясо в маринаді-глазурі слід на 4-12 годин.

Апельсиновий маринад для курячої грудки

Використовуючи апельсиновий сік і цедру для маринування курки, можна домогтися дуже вишуканого смаку отриманого страви. Така страва буде відмінною прикрасою святкового столу. Щоб уникнути негативних хімічних реакцій не використовуйте для маринаду алюмінієвий посуд.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг апельсинів;
  • 2 зубки часнику;
  • 20 г імбиру або імбирною приправи;
  • спеції за смаком.
Дивіться також:  Як замаринувати курку для запікання або смаження в духовці – 7 рецептів смачного маринаду

Приготування:

  • Для виготовлення маринаду потрібно ретельно промити апельсини. Цедру подрібнити на тертці або в млині, з м’якоті вичавити сік.
  • Часник потерти на тертці.
  • Імбир дрібно нарізати.
  • Змішати сік і цедру, часник, спеції і імбир. Дати настоятися 20 хвилин.

В апельсиновому маринаді можна витримувати м’ясо від півгодини, щоб воно набуло яскравий та оригінальний смак.

З лимоном, травами і спеціями

Цей маринад відмінно підійде для курячої грудки на грилі. Можна використовувати будь-які спеції і трави. Найбільш ароматним виходить соус з додаванням розмарину, майорану, базиліка і чорного перцю. Інгредієнти маринаду з лимоном та спеціями краще наносити безпосередньо на м’ясо, а не готувати в окремому посуді.

Необхідні продукти:

  • 2 лимона;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 1 ч. л. майорану;
  • 1 ч. л. базиліка;
  • суміш сухих трав за смаком;
  • перець чилі за смаком.

Приготування:

  • Натерти м’ясо спеціями і травами.
  • Лимон пом’яти руками, злегка покатати на столі для виділення соку. Видавити сік на м’ясо і залишити маринуватися на 1-2 години.
  • Настоявшееся м’ясо змастити рослинною олією і посолити.
  • У процесі випікання поливати продукт залишилися лимонним соком.

При приготуванні маринадів для курки не слід солити складу, інакше страва вийде недостатньо соковитим. Не маринуйте морозиво м’ясо і не додайте в маринад оцет: він зробить курку жорсткою. Якщо слідувати нескладним правилам та поданим рекомендацій, куряча грудка вийде соковитою, ароматною і смачною. Використовуючи різні маринади, ви зможете готувати різноманітні страви з новими і цікавими смаками.

Прокрутка до верху