Медово-гірчичний соус
Медово-гірчичний соус для маринування курної філе готується дуже швидко. Незважаючи на це, курка виходить дуже м’яка, духмяна і трохи солодкий. Мед слід брати не дуже густий, а гірчицю — без зерен.
Склад:
- 2 ст. л. меду;
- 2 ст. л. гірчиці
- 5 г приправи для курки;
- 1 зубок часнику;
- рослинне масло.
Процес приготування:
- Часник пропустити через часникодавку.
- Мед розтопити на водяній бані. Не варто брати занадто густий мед — з таким соусом буде незручно звертатися.
- З’єднати в невеликій чаші мед, гірчицю і часник. Розмішати до утворення однорідної маси.
- Додати приправу і оливкове масло. Розмішати.
Соус слід рівномірно наносити на грудку з усіх боків і дати настоятися 1-2 години. Медово-гірчичний соус краще готувати на один раз: при зберіганні він загусне і стане незручний у використанні.