Ніжний соус зі сметани
З ніжного сметанного соусу можна зробити відмінну підливу до будь-якого гарніру. Готувати такий соус необхідно разом з м’ясним блюдом, наприклад, — з курячим філе. Блюдо легко в приготуванні, отримана їжа підходить для дитячого харчування.
Інгредієнти:
- 250 мл сметани;
- зубець часнику;
- 1 ст. ложка борошна;
- 50 г вершкового масла;
- 100 мл води;
- сіль і спеції за смаком.
Приготування:
- Філе курки порізати на невеликі шматочки.
- Розігріти сковороду і обсмажити шматочки на середньому вогні 10 хвилин. Додати спеції.
- Порубати часник, додати його в сковороду, додати сметану і воду, ретельно перемішати і посолити. Тушкувати на слабкому вогні 30 хвилин.
- При необхідності долити трохи води, щоб соус вийшов рідким. Сюди ж помістити вершкове масло і муку, продовжити приготування, розбиваючи з’являються грудочки.
- Тушкувати ще 10 хвилин, періодично помішуючи.