Рецепт маринаду-глазурі
Незвичайним варіантом маринаду-глазурі є рецепт з темним пивом. З курячої грудки можна не знімати шкіру: завдяки маринаду вона вийде хрусткою і дуже красивою.
Інгредієнти:
- 1 склянку темного пива;
- 50 мл соєвого соусу;
- 1 ст. л. меду;
- 1 зубець часнику;
- спеції за смаком.
Готуємо:
- У маленькій каструлі закип’ятити пиво і випарувати приблизно до половини рідкого складу.
- Додати соєвий соус і мед, перемішати суміш. Рідкий мед краще підходить для соусу. Якщо ви використовуєте густий мед, його слід розтопити на водяній бані і додати ложку рослинної олії.
- Часник подрібнити і приєднати до маринаду.
- Всипати спеції, перемішати складу до однорідності.
З пивним маринадом добре поєднуються такі спеції, як паприка і чорний перець. Залишати м’ясо в маринаді-глазурі слід на 4-12 годин.