Апельсиновий маринад для курячої грудки
Використовуючи апельсиновий сік і цедру для маринування курки, можна домогтися дуже вишуканого смаку отриманого страви. Така страва буде відмінною прикрасою святкового столу. Щоб уникнути негативних хімічних реакцій не використовуйте для маринаду алюмінієвий посуд.
Інгредієнти:
- 0,5 кг апельсинів;
- 2 зубки часнику;
- 20 г імбиру або імбирною приправи;
- спеції за смаком.
Приготування:
- Для виготовлення маринаду потрібно ретельно промити апельсини. Цедру подрібнити на тертці або в млині, з м’якоті вичавити сік.
- Часник потерти на тертці.
- Імбир дрібно нарізати.
- Змішати сік і цедру, часник, спеції і імбир. Дати настоятися 20 хвилин.
В апельсиновому маринаді можна витримувати м’ясо від півгодини, щоб воно набуло яскравий та оригінальний смак.