Маринад для курячої грудки – 8 найсмачніших рецептів

З лимоном, травами і спеціями

Цей маринад відмінно підійде для курячої грудки на грилі. Можна використовувати будь-які спеції і трави. Найбільш ароматним виходить соус з додаванням розмарину, майорану, базиліка і чорного перцю. Інгредієнти маринаду з лимоном та спеціями краще наносити безпосередньо на м’ясо, а не готувати в окремому посуді.

Необхідні продукти:

  • 2 лимона;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 1 ч. л. майорану;
  • 1 ч. л. базиліка;
  • суміш сухих трав за смаком;
  • перець чилі за смаком.

Приготування:

  • Натерти м’ясо спеціями і травами.
  • Лимон пом’яти руками, злегка покатати на столі для виділення соку. Видавити сік на м’ясо і залишити маринуватися на 1-2 години.
  • Настоявшееся м’ясо змастити рослинною олією і посолити.
  • У процесі випікання поливати продукт залишилися лимонним соком.

При приготуванні маринадів для курки не слід солити складу, інакше страва вийде недостатньо соковитим. Не маринуйте морозиво м’ясо і не додайте в маринад оцет: він зробить курку жорсткою. Якщо слідувати нескладним правилам та поданим рекомендацій, куряча грудка вийде соковитою, ароматною і смачною. Використовуючи різні маринади, ви зможете готувати різноманітні страви з новими і цікавими смаками.

Дивіться також:  Тріска, запечена в духовці — 8 рецептів
Прокрутка до верху