З лимоном, травами і спеціями
Цей маринад відмінно підійде для курячої грудки на грилі. Можна використовувати будь-які спеції і трави. Найбільш ароматним виходить соус з додаванням розмарину, майорану, базиліка і чорного перцю. Інгредієнти маринаду з лимоном та спеціями краще наносити безпосередньо на м’ясо, а не готувати в окремому посуді.
Необхідні продукти:
- 2 лимона;
- 1 ст. л. рослинного масла;
- 1 ч. л. майорану;
- 1 ч. л. базиліка;
- суміш сухих трав за смаком;
- перець чилі за смаком.
Приготування:
- Натерти м’ясо спеціями і травами.
- Лимон пом’яти руками, злегка покатати на столі для виділення соку. Видавити сік на м’ясо і залишити маринуватися на 1-2 години.
- Настоявшееся м’ясо змастити рослинною олією і посолити.
- У процесі випікання поливати продукт залишилися лимонним соком.
При приготуванні маринадів для курки не слід солити складу, інакше страва вийде недостатньо соковитим. Не маринуйте морозиво м’ясо і не додайте в маринад оцет: він зробить курку жорсткою. Якщо слідувати нескладним правилам та поданим рекомендацій, куряча грудка вийде соковитою, ароматною і смачною. Використовуючи різні маринади, ви зможете готувати різноманітні страви з новими і цікавими смаками.