Маринад для риби – 9 смачних рецептів приготування маринаду

Маринад для риби – це відмінний спосіб зробити її більш смачною, м’якою і насиченою. Правильний вибір маринаду – перша умова, забезпечуючи кулінарне якість готового страви.

Маринад для риби – класичний рецепт

Класичний рецепт — самий простий, але від цього не менш смачний.

Необхідні продукти:

  • цукор, сіль, перець – по щіпці;
  • одна морква і цибулина;
  • дві ложки томатної пасти.

Процес приготування:

  • Очищаємо овочі, подрібнюємо будь-яким способом і кілька хвилин обсмажуємо на сковороді.
  • Приправляємо спеціями, додаємо томатну пасту, за бажанням можна влити трохи оцту. Чекаємо, коли суміш закипить, готовий маринад.

Овочевий маринад з моркви і цибулі

Маринад з моркви і цибулі можна вважати базовим рецептом, оскільки він готується майже також як класичний.

Необхідні продукти:

  • 0,25 літра томатного соку;
  • дві моркви і дві цибулини;
  • приправи за смаком.

Процес приготування:

  • Овочі очистити, цибулю нарізати на кільця, викласти на сковороду, обсмажити до красивого кольору і змішати з тертою морквою. Потримати пару хвилин на вогні і влити томатний сік.
  • Приправляємо суміш обраними спеціями, готуємо близько 10 хвилин, після чого в маринад можна опускати рибу.

Готуємо в кисло-солодкому маринаді

Необхідні продукти:

  • будь-які приправи за смаком;
  • ложка лимонного соку;
  • 20 грам томатної пасти;
  • моркву і цибулина;
  • маленька ложка меду.

Процес приготування:

  • Цибулю нарізаємо на невеликі шматочки, змішуємо з медом і викладаємо на сковороду. Потім додаємо роздавлений часник, спеції і зовсім трохи рослинного масла.
  • Туди ж відправляємо терту моркву, тушкуємо пару хвилин і змішуємо з томатною пастою.
  • За хвилину до готовності вливаємо лимонний сік і за бажанням кладемо зелень.

Гірчично-соєвий соус

Риба під маринадом, приготованим за цим рецептом, виходить вельми цікавою і пікантною на смак.

Дивіться також:  Закуски для фуршету – 10 рецептів на святковий стіл

Необхідні продукти:

  • велика ложка гірчиці, не надто гострою;
  • три ложки соєвого соусу;
  • 20 мілілітрів оливкової олії.

Процес приготування:

  • Цей соус готується зовсім легко – просто змішуємо всі інгредієнти. За смаком можна додати ще якихось спецій.
  • 2. Риба поміщається в маринад, тримається хоча б 20 хвилин, після чого піддається тепловій обробці.

Маринад для червоної риби з часником і паприкою

Маринад для червоної риби можна приготувати будь, вона все одно вийде смачною, але цей рецепт додасть страві особливого шарму.

Необхідні продукти:

  • п’ять ложок оливкової олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • велика ложка меленої паприки;
  • будь-які інші приправи на свій смак.

Процес приготування:

  • Часник очищаємо, спочатку нарізаємо на невеликі шматочки, а потім тиснемо за допомогою чогось твердого.
  • Додаємо до нього паприку, вибрані спеції, можна трохи посолити. Вливаємо олію і перемішуємо до однорідного стану. У результаті повинна вийти кашка. Їй добре промазуємо рибу і готуємо в духовці.

Соус для риби, приготованої на пару

Парові страви – це не завжди смачно і майже завжди – не дуже гарно. До того ж під час такої обробки багато спеції втрачають свої властивості.

Зробити рибу насиченою і ароматною можна за допомогою маринаду.

Необхідні продукти:

  • зелень і спеції на свій смак;
  • маленька ложка гірчиці;
  • один жовток;
  • ложка лимонного соку;
  • 40 грам сметани.

Процес приготування:

  • Свіжу зелень відокремлюємо від гілок, перемелюємо в блендері і злегка солимо, потім до неї кладемо сметану, гірчицю, вказану кількість лимонного соку і жовток. Все це знову збиваємо і прибираємо на деякий час в холодильник.
  • Приблизно через 20 хвилин гарячу рибу можна поливати охолодженим соусом. Спробуйте, можливо, його доведеться ще трохи підсолити.
Дивіться також:  Як приготувати рибні котлети – 16 смачних і простих рецептів приготування

Скумбрія по смаку як червона риба: рецепт маринаду

Зробити за смаком скумбрію як червону рибу маринадом дуже просто. Давайте розглянемо рецепт.

Необхідні продукти:

  • 2 ложки оцту;
  • трохи чорного меленого перцю;
  • сушена гвоздика – п’ять гілочок;
  • 3 грам коріандру;
  • 0,3 літра води;
  • 5 горошин чорного перцю;
  • дві маленькі ложки солі;
  • 30 мл рослинного масла.

Процес приготування:

  • Вказану кількість води вливаємо в каструлю і чекаємо, поки вона закипить.
  • Додаємо у воду всі зазначені інгредієнти зі списку крім оцту і тримаємо на плиті не більше двох хвилин.
  • Залишаємо маринад остигати, після чого кладемо оцет, ретельно перемішуємо. Заливаємо сумішшю рибу і даємо їй настоятися в холодильнику 24 години.

Смачний маринад для річкової риби

Взагалі це універсальний рецепт його можна використовувати для маринування і річкової і морської риби.

Необхідні продукти:

  • 100 грам солі і стільки ж цукру;
  • три лаврових листа;
  • літр води;
  • коріандр, чорний перець, гвоздика;
  • 0,1 літра оцту.

Процес приготування:

  • Воду вливаємо в каструлю, ставимо нагріватися, і коли вміст закипить додати всі зазначені в списку компоненти крім оцту. Потримати на плиті поки не розчиниться сіль з цукром.
  • Залишаємо суміш на деякий час, щоб вона добре охолола, і змішуємо з оцтом.
  • Рибу повністю прикриваємо приготовленою заливкою і залишаємо просочуватися на добу в холодному місці.

Незвичайний імбирно-м’ятний маринад

Попри таку назву, маринад виходить легким і надає страві свіжість.

Необхідні продукти:

  • корінь імбиру свіжий;
  • щіпка солі;
  • 40 грам листя м’яти;
  • оливкова олія – 2 великі ложки.

Процес приготування:

  • Корінь імбиру очищаємо, промиваємо, даємо йому обсохнути, а потім подрібнюємо за допомогою дрібної терки. Корінь потрібен невеликий – близько п’яти сантиметрів завдовжки.
  • Свіжі листочки м’яти спочатку наріжте на шматочки, потім викладіть до імбиру і розітріть чим-небудь важким.
  • До цих інгредієнтів влийте оливкове масло, посоліть і все ретельно перемішайте.
  • Готовим маринадом потрібно обмазати всю рибу. За смаком, в неї всередину можна покласти кілька шматочків лимона і гілочок м’яти. Так само залиште трохи соусу, їм буде добре полити рибу зверху ще раз, перед випіканням.
Дивіться також:  Яловичина тушкована в мультиварці – 5 смачних рецептів приготування

Прокрутка до верху