Соус для риби, приготованої на пару
Парові страви – це не завжди смачно і майже завжди – не дуже гарно. До того ж під час такої обробки багато спеції втрачають свої властивості.
Зробити рибу насиченою і ароматною можна за допомогою маринаду.
Необхідні продукти:
- зелень і спеції на свій смак;
- маленька ложка гірчиці;
- один жовток;
- ложка лимонного соку;
- 40 грам сметани.
Процес приготування:
- Свіжу зелень відокремлюємо від гілок, перемелюємо в блендері і злегка солимо, потім до неї кладемо сметану, гірчицю, вказану кількість лимонного соку і жовток. Все це знову збиваємо і прибираємо на деякий час в холодильник.
- Приблизно через 20 хвилин гарячу рибу можна поливати охолодженим соусом. Спробуйте, можливо, його доведеться ще трохи підсолити.