Маринад для шашлику – 11 смачних рецептів маринаду для свинини, курки, баранини

Правильно приготований маринад для шашлику – ця обов’язкова частина страви, без якої воно не вийде соковитим, смачним, м’якою, ароматною. Для кожного виду м’яса існує свій особливий рецепт. Важливо не шкодувати приправ і вибрати для частування найбільш свіжі якісні продукти.

Маринад на кефірі для свинини

Інгредієнти: півлітра кефіру високої жирності, 12 г цукру-піску, півкіло ріпчастої цибулі, сіль, суміш перців.

  • Зазначене кількість продуктів дозволяє приготувати маринад, якого вистачить приблизно на 1,7 кг свинини. М’ясо нарізати середніми шматочками.
  • Половина цибулі подрібнюється за допомогою терки. Отримана маса з’єднується зі свининою, солиться, перчится.
  • До цих продуктів виливається кефір, засипається пісок. Компоненти добре перемішуються.
  • Що залишився лук викладається поверх інших компонентів кільцями.
  • Спочатку маринад для шашлику з свинини настоюється годинку при кімнатній температурі, а потім – у холодному місці всю ніч.

    З додаванням оцту і цибулі

    На 2-2,3 кг свинячої шиї береться: велика ріпчаста цибулина, чайна ложка оцтової есенції, 170 мл фільтрованої води, столова ложка дрібної солі, 2 ложки рафінованої олії, дрібку спецій для шашлику.

  • Лук ріжеться дрібним кубиком. Саме такий спосіб подрібнення дозволяє овочу виділяти максимально кількість соку, який просочує м’ясо.
  • Цибуля з’єднується з шматочками свинини, до продуктів висипаються спеції і всі рідкі компоненти рецепта. Потрібно дуже добре перемішати масу. Зручно робити це прямо руками.
  • Перед смаженням у готової суміші м’ясо повинно маринуватися не менше 2-2,5 годин.

    З майонезом для курки

    На 3 кг курятини береться: пачка жирного майонезу, 2 середні морквини, велика часникова головка, будь-яка приправа для курки.

  • Так як грудку досить складно замаринувати так, щоб вона не вийшла сухуватою, то для шашлику краще вибирати спинки, гомілки, крила, стегна. Майонез можна взяти і домашній.
  • Підготовлена курятина викладається в миску і посипається тонкими пластинками очищеної моркви і часнику. У голівці останнього повинно бути не менше 10 зубків.
  • Далі вміст миски солиться, присипається приправою і рясно поливається майонезом. Потрібно перемішати масу таким чином, щоб кожен шматочок м’яса був покритий ароматною сумішшю.
  • В такому маринаді для шашлику з курки шматочки тушки повинні постояти не менше 11-12 годин. Якщо взяти більше морквини, то надалі не доведеться піклуватися про гарнірі.

    Дивіться також:  Тефтелі з рисом – 10 рецептів приготування тефтелів з фаршу з рисом та підливкою

    На мінеральній воді для яловичини

    На 2 кг м’якоті яловичини береться: 1,5 склянки мінеральної сильногазованою води, великий лимон, 3 репчатых цибулинки, дрібку меленого чорного перцю, сіль за смаком.

  • Цибуля очищається від лушпиння, після чого нарізане тонкими полуколечками.
  • Нарізана середніми шматками яловичина присипається сіллю і перцем. Останній краще змолоти самостійно з горошин, тоді він буде значно ароматніше.
  • Прямо на підготовлене м’ясо вичавлюється сік цілого лимона. Головне, не забути видалити з маси кісточки.
  • Поверх продуктів розкладається цибулю.
  • В останню чергу майбутній шашлик з яловичини поливається мінералкою.
  • Заготівля з м’яса з маринадом буде настоюватися на холоді не менше 4-4,5 годин.

    Маринад для курки з соєвим соусом і медом

    На 2-2,3 кг курятини береться: 3 десертні ложки соєвого соусу без зайвих добавок, чайна ложка свіжого тертого імбиру, пара часникових зубков, повна столова ложка меду і такий же обсяг кунжутного масла, будь ароматні трави.

  • Спочатку мед розтоплюється на водяній бані. Часник подрібнюється будь-яким чином, але найкраще пропустити його через прес.
  • В основу для маринаду додається кунжутне масло і соус.
  • Залишається додати спеції і занурити в суміш шматки курятини. Так як соєвий соус досить солоний, то додатково підсолювати масу не потрібно.
  • Маринуватися майбутній шашлик буде всю ніч у холодному місці.

    З лимоном для індички

    На 1,5 кг птиці береться: цілий лимон, 2-3 часникові часточки, 2 столові ложки рафінованої олії, чайна ложка розмарину, сіль, суміш перчиком, зелене яблуко.

  • З лимона вичавлюється сік. До неї додається розім’ятим часник і рафінована олія. Компоненти ретельно перемішуються.
  • Далі в маринад всипається сіль, суміш перчиком і розмарин. За смаком останній можна замінити орегано або зовсім не використовувати.
  • Шматочки для майбутнього шашлику з індички заливаються получившимся маринадом і залишають на півгодини.

    Маринуємо свинину для шашлику в пиві

    На 700-800 г свинячої м’якоті береться: стакан світлого пива, дрібна сіль за смаком, суміш перців, будь-яка приправа для м’яса.

  • Шматки підготовленого м’яса натираються сіллю, сумішшю перців і будь-якими обраними приправами. Можна використовувати готові набори прованських трав, які чудово поєднуються зі свининою.
  • Зверху на м’ясні шматочки виливається пиво. Бажано, щоб воно не було надто холодним.
  • Нехай суміш спочатку постоїть півгодини при кімнатній температурі, а потім відправляється в холодильник на 2-4 години.
  • Дивіться також:  Рафаелло з крабових паличок – 6 рецептів

    Замариноване м’ясо можна не тільки смажити на багатті, але також запікати в духовій шафі.

    Для шашлику з баранини з лаймом і зеленню

    На 1,5 кг баранини береться: цілий лайм, дрібку цукрового піску, пучок свіжої зелені (обов’язково – петрушка і кінза), 2 ріпчасті цибулини, 80 мл соєвого соусу без добавок, 160 мл червоного сухого вина, зубчик часнику.

  • Часник дрібно ріжеться гострим ножем і перемішується з рубаною зеленню. «Зеленушку» допускається брати будь-яку. Наприклад, кріп, зелена, цибуля, базилік. Але в пучку обов’язково повинна виявитися кінза петрушка для додання маринаду особливого пікантного аромату.
  • У цю суміш можна додати будь-які відповідні приправи. Далі їй присипаються шматочки м’яса.
  • Цибулю дрібно шинкуется і поливається соком лайма. Туди ж відправляються залишилися рідкі інгредієнти.
  • В отриману масу викласти м’ясо з приправами.
  • В маринаді для шашлику з баранини заготовки повинні постояти не менше 3,5-4,5 годин. Далі можна обсмажити їх на грилі або мангалі.

    Як замаринувати у сметані курку?

    На 650-750 г курятини береться: 270 г сметани, будь-яка суміш спецій для курки, сіль, чорний перчик.

  • Обговорюваний рецепт маринаду підійде не тільки для шашлику, але також і для страв з курятини, які запікаються в духовці, смажаться, готуються в мультиварці або мікрохвильовій печі. Можна навіть замочити в ньому шматочки філе, що позбавить їх від сухості і прісність.
  • Курка промивається, обсушивается і нарізається малими або середніми шматочками. Відразу ж вона посипається сіллю і обраним набором приправ. Якщо використовується чорний перець, то найкраще взяти його горошком і подрібнити в ступці для більш яскравого аромату майбутнього частування.
  • До птиці додається вся сметана. В ідеалі використовувати домашній молочний продукт. Саме з ним маринад вийде особливо ніжним і смачним. Але можна використовувати і магазинну сметану з максимальним відсотком жирності.
  • Після ретельного перемішування шматочки курятини залишаються в отриманому маринаді мінімум на 1,5 години.
  • Далі можна викладати шматочки птиці у форму для запікання, на решітку мангала або на гриль. Якщо страва готується в духовці, то можна додатково змастити зверху невеликою кількістю сметани.

    Дивіться також:  Біляші в духовці — 7 дуже смачних рецептів

    Індичка в соєво-гірчичному маринаді

    На цілу індичку береться: 2 столові ложки соєвого соусу без додаткових добавок і аналогічна кількість якісного оливкової олії, чайна ложка гірчиці, стільки ж зерен коріандру, 5-7 горошин запашного перцю, часник за смаком.



  • Для приготування маринаду часник спочатку ріжеться на шматочки, а потім подрібнюється в ступці або пропускається через прес. Подрібнити потрібно і горошини запашного перцю. Кількість часнику варто регулювати за власним смаком. Якщо хочеться отримати досить гострий маринад, то можна використовувати близько 9-10 зубчиків. Для приємного аромату вистачить пари часточок.
  • Подрібнений часник і перчик змішуються з гірчицею і зернами коріандру. Останні компоненти залишаються цілими.
  • Основа маринаду заливається оливковою олією і соєвим соусом.
  • Якщо планується запікати індичку цілком, то її тушка ретельно змащують сумішшю і всередині, і зовні. Через пару годин можна відправляти птицю в духовку. Для шашлику індичка спочатку ділиться на великі шматки, потім заливають маринадом і залишають на декілька годин. Найкраще – на всю ніч. Далі можна готувати птицю на вогні будь-яким зручним чином.

    З кетчупом і оливковою олією для баранини

    На 1-1,2 кг м’якоті баранини береться: 80 мл будь-якого кетчупу, велика ложка спеціальної приправи для шашлику, 70 мл якісного оливкового масла і стільки ж фільтрованої води, велика біла цибулина, сіль, пахучі трави.

  • М’ясо нарізати невеликими шматочками і викладається в містку ємність. Зверху висипаються вибрані спеції і сіль за смаком.
  • Складові гарненько вимішуються. Бажано робити це руками, максимально втираючи ароматну суміш в м’ясо.
  • Далі в ємність додається кетчуп. Можна взяти і гострий, і шашличний, і будь-який інший.
  • Лук ріжеться дрібним кубиком і висипається до м’яса.
  • Під кінець в миску з головними інгредієнтами додаються рідкі компоненти – вода і масло. Залишається ще раз перемішати складові і відправити в холодильник.
  • Баранина буде маринуватися в приготовленої суміші не менше 6 годин. Але в ідеалі варто залишити її в маринаді на всю ніч і тільки з ранку продовжити приготування.

    Прокрутка до верху