Маринована капуста, незалежно від рецепту робиться дуже просто, а потрібні продукти обов’язково знайдуться у вас вдома.
Маринована капуста швидкого приготування з оцтом
Цей спосіб вважається традиційним. А те, що виходить можна підготувати для зими або відразу ж виставляти на стіл.
Необхідні продукти:
- приблизно літр води;
- 20 мл оцту;
- 15 грам цукру і стільки ж солі;
- 20 мілілітрів масла;
- кілограм капусти.
Процес приготування:
- Готуємо капусту, добре промиваємо її і подрібнюємо на шматочки будь-якої форми, як вам подобається. Потім щільно укладаємо в банку і переходимо до готування маринаду.
- Воду ставимо нагріватися, всипаємо в неї сіль і цукор, а після того, як піде процес кипіння додаємо масло і оцет. На самому слабкому вогні тримаємо близько п’яти хвилин і знімаємо.
- Тим, що вийшло, заповнюємо ємність з капустою і чекаємо близько трьох годин, після чого вона готова до вживання.
Рецепт приготування по-корейськи на зиму
Капуста по-корейськи виходить пікантною і обов’язково сподобається тим, хто любить гострі страви.
Необхідні продукти:
- качан капусти;
- 100 мілілітрів масла;
- дві маленькі ложки цукру;
- ложечка солі;
- дві часточки часнику;
- мелений перець приправа по-корейськи за бажанням;
- дві великі ложки оцту.
Процес приготування:
- Капусту промиваємо, розбираємо на листя, які і будемо далі використовувати. Нарізаємо на невеликі шматки, покладіть в глибоку ємність і тиснете, поки з неї не з’явиться сік.
- До отриманої суміші додайте подрібнений часник.
- Тепер потрібно приготувати маринад. Добре нагрійте масло на сковороді, викладіть в нього вибрані приправи, перемішайте і залийте цією сумішшю капусту. Так само додайте вказане кількість оцту.
- Ємність з капустою чимось накрийте, притисніть і дайте постояти близько 12 годин. Після цього її можна закочувати в стерилізовані банки.
Маринована капуста з буряком – швидко і смачно
Блюдо виходить хрустким, злегка солодкуватим, а готується швидко і напевно доведеться всім до смаку.
Необхідні продукти:
- 100 мілілітрів масла;
- дві буряків;
- 50 грам цукру;
- 10 грам солі;
- качан капусти;
- 100 мл оцту;
- три зубчики часнику;
- перець і інші спеції за бажанням.
Процес приготування:
- Починаємо готувати з підготовки всіх овочів. Для цього капусту розбираємо на листи, прибираємо погані частини. Буряк очищаємо і перетворюємо на тонкі смужки, а часник подрібнюємо на пластинки.
- Беремо велику банку і викладаємо туди продукти шарами. Спочатку капусту, потім буряк і часник. Робимо це, поки не закінчаться всі інгредієнти.
- В іншій ємності нагріваємо воду, змішуємо її з цукром, сіллю і чорним перцем. Чекаємо, поки все закипить, додаємо масло і оцет.
- Тим, що вийшло, заливаємо овочі в банку, закриваємо її і наполягаємо близько 12 годин. Через це час страву можна вживати або зробити закатку на зиму.
З болгарським перцем
Капуста з болгарським перцем – спосіб швидко приготувати смачну овочеву закуску.
Необхідні продукти:
- два перцю;
- качан капусти;
- три ложки цукру і дві солі;
- 150 мілілітрів масла рослинного;
- цибулина;
- 100 мл оцту.
Процес приготування:
- Дрібно шаткуємо капусту, приблизно як на борщ і перемішуємо її з однією маленькою ложкою солі.
- Викладаємо до неї подрібнену цибулю і нарізаний на бруски перець. Приправляємо все оцтом і необхідною кількістю солі з цукром.
- Залишилося тільки залити все маслом, розкласти по банках.
Варіант в банках на зиму з аспірином
У цьому рецепті аспірин зіграє роль консерванта. Адже раніше спеціальних добавок не було і обходилися тим, що було.
Необхідні продукти:
- качан капусти;
- дві ложки солі;
- чорний перець;
- три таблетки аспірину;
- 30 грам цукру.
Процес приготування:
- Ставимо на плиту приблизно літр води, змішуємо її з цукром і сіллю, чекаємо, поки закипить, після чого розливаємо по банках.
- Капусту нарізаємо, приминаем, щоб вона дала сік. І викладаємо в банки з розсолом, зверху можна викласти приправи. Завершує все одна таблетка аспірину.
- Прикриваємо банки поліетиленом і залишаємо на 12 годин.
Шматочками
Не обов’язково різати капусту дуже дрібно, спробуйте замаринувати її шматочками.
Необхідні продукти:
- одна буряк;
- близько кілограм капусти;
- два зубчики часнику;
- 100 мл оцту;
- ложка солі;
- 100 грам цукру;
- півлітра води.
Процес приготування:
- Подрібнюємо часник, буряк натираємо на крупній тертці, а капусту перетворюємо в квадратні шматочки, все перемішуємо затока рослинним маслом.
- Воду з’єднайте з сіллю і цукром, а коли буде кипіти, вливаємо до неї оцет.
- Дочекайтеся, коли маринад трохи охолоне, залийте їм капусту з буряком приберіть відстоятися кілька годин і можна укладати в банки або подавати на стіл.
Добовий рецепт з журавлиною
Ще один корисний рецепт, в якому журавлина додасть особливий смак страви.
Необхідні продукти:
- 20 грам цукру;
- невеликий качан капусти;
- 30 мілілітрів масла;
- дві ложки оцту;
- кориця, сіль, гвоздика за смаком.
Процес приготування:
- Для початку з’єднуємо всі зазначені сухі спеції з оцтом, цукром, сіллю і доводимо цю суміш до кипіння.
- Заливаємо отриманою масою попередньо помиту і нарізану капусту. Ставимо на плиту і трохи нагріваємо, так щоб вона стала м’якою, заливаємо рослинним маслом, прикриваємо і даємо настоятися близько доби. Після чого її можна подавати на стіл або зробити закатку на зиму.
Гостра маринована капуста
Подобається погостріше? Тоді обов’язково варто скористатися цим способом.
Необхідні продукти:
- 200 мілілітрів масла;
- головка часнику;
- приблизно літр води;
- два кілограм капусти;
- один гіркий перець;
- 20 грам солі і стільки ж цукру;
- 100 мл оцту;
- три невеликі морквини.
Процес приготування:
- Часник очистити, дрібно нарізаємо, капусту шаткуємо, морква перетворюємо на тонкі смужки, перець подрібнюємо будь-яким способом.
- Підготуйте банку, куди будете укладати всі і чергуйте шари: капуста, морква з часником, перець.
- У каструлі змішати гарячу воду з олією, оцтом, всипати туди цукор, сіль і все добре розчинити, після чого дати трохи охолонути.
- Цим маринадом залити овочі, ніж притиснути вміст і залишити на кілька днів.
Українська крыжавка – з морквою і часником
Варіант, де капусту ріжуть досить крупно.
Необхідні продукти:
- один перець;
- кілограм капусти;
- дві морквини;
- 10 грам солі і 20 грам цукру;
- близько літри простої води;
- 150 мл оцту і стільки ж олії;
- дві часточки часнику;
- перець горошком.
Процес приготування:
- Для початку капусту ділимо на чотири частини і відварюємо її близько 10 хвилин, залишаємо охолонути.
- Перець і моркву перетворюємо на дрібні смужки, видавлюємо часник.
- Тепер ставимо воду, доводимо до кипіння, викладаємо туди сіль, цукор, а ще через п’ять хвилин вимкнемо і з’єднаємо з оцтом і перцем і морквою.
- Капусту, нарізану на великі шматки, засипаємо часником, заливаємо маринадом, прибираємо на добу, в холод, чим-небудь придавивши.
По-грузинськи
Досить гострий рецепт, на який потрібно два дні.
Необхідні продукти:
- по одній ложці солі і цукру;
- два зубчики часнику;
- невеликий качан капусти;
- буряк;
- дві ложки оцту;
- один червоний гострий перець.
Процес приготування:
- Буряк і червоний перець нарізаємо дуже тонкими смужками, капусту ріжемо на квадрати. Те, що вийшло, по черзі викладаємо в банку не забуваючи приправляти подрібненим часником.
- У гарячу воду всипаємо вказану кількість цукру, солі і оцту, заливаємо цим овочі, прибираємо на два дні.