Маринована капуста з болгарським перцем швидкого приготування – 6 рецептів

Маринована капуста швидкого приготування з болгарським перцем – це чудовий варіант соковитою овочевої закуски «на швидку руку». З найпростіших компонентів за короткий час можна зробити надзвичайно смачне і поживне блюдо. Використовуючи всілякі оригінальні методики, готувати його можна по-різному.

Класична маринована капуста з болгарським перцем швидкого приготування

Спочатку варто розглянути найпростіший метод, з допомогою якого маринована пікантна капуста з перцем болгарським і свіжою морквиною готується зовсім недовго.

Причому, щоб виконати такий варіант закуски, необхідний мінімум вихідних продуктів:

  • невеликий качан свіжої капусти (близько одного кіло);
  • невеликий стручок перцю солодкого;
  • сира морква.

Для спеціальної заливки:

  • два стакани звичайної води;
  • 90 г оцту (з розрахунку на розчин 9%);
  • півсклянки пісного (краще оливкової) олії;
  • півсклянки цукру;
  • пара ложок солі.

Як слід готувати таке блюдо:

  • Підігріти в сотейнику воду. Потім ввести туди кухонну сіль і весь цукор разом з маслом. Коли розчин закипить, каструлю треба відразу зняти з плити і долити оцет. Тепер наш маринад практично готовий.
  • Потерти очищену моркву, потім покришити соломкою перець і довільно нашаткувати капусту.
  • Овочі зібрати разом і ретельно, але акуратно перемішати.
  • Перекласти їх в банки і залити свіжим маринадом. Не утрамбовувати.
  • Банки закупорити. Після охолодження переставити їх у холодильник.

Оригінальна закуска буде остаточно готова приблизно через 12 – 14 годин.

З додаванням часнику

Швидка маринована капуста вийде набагато смачніше, якщо в рецептуру ввести трішки часнику.

Рецепт, крім двох кіло капусти, передбачає використання:

  • 2 ст. води;
  • пари часникових зубчиків;
  • 400 грам свіжої моркви;
  • пари стручків перцю негострого середнього розміру;
  • 140 мілілітрів оливкової олії;
  • 3 листів лавра;
  • 60 грам солі (краще дрібної);
  • 7 горошинок перцю;
  • 90 грам цукру-піску.

Спосіб приготування багато в чому схожий з описаним раніше варіантом:

  • Першим ділом овочі потрібно вимити і почистити (якщо це необхідно). Потім їх треба подрібнити. Капусту слід просто нашаткувати, перець покришити соломкою, а морквину потерти.
  • Продукти перемішати і акуратно перекласти в банки. У кожну з них додати шматочки довільно подрібненого часнику.
  • Тепер можна зайнятися маринадом. У вже закипілу воду відразу треба додати інші компоненти і поварити 4 хвилини.
  • Залити овочі приготованим гарячим розчином.
  • Баночки акуратно закрити пластиковими кришками, а після остаточного охолодження відправити їх в будь прохолодне місце (наприклад, погріб).
Дивіться також:  Оселедець під шубою – 5 рецептів класичних по шарах

Чекати доведеться недовго. Буквально назавтра можна буде сміливо знімати пробу. Капуста в результаті виходить хрустка і надзвичайно ароматна.

Смачний салат з цибулею

Використовуючи оригінальний експрес-метод, можна легко приготувати чудовий салат. А невелика кількість цибулі додасть йому особливу родзинку. Капуста, замаринована разом з болгарським перцем, робиться сухим методом.

Щоб її приготувати, крім дрібного, до кілограма, вилка капусти, слід взяти:

  • 200 грам свіжої моркви;
  • стільки ж перцю (не гострого);
  • стільки ж цибулі;
  • півсклянки оливкової олії;
  • дві ст. л. кухонної солі;
  • півсклянки цукру-піску;
  • стільки ж звичайного оцту 9%.

Спосіб приготування смачної маринованої капусти:

  • Спочатку треба пошинкувати максимально тонко вилок капусти. Брати для цього краще молоді качани, в яких немає грубих прожилок.
  • Інші овочі максимально дрібно покришити соломкою. Тут знадобляться гострий ніж або терка.
  • Перекласти капусту спочатку в просторий посуд, посипати його цукром і сіллю, трохи пом’яти і залишити в такому стані на 8 – 10 хвилин.
  • Додати інші подрібнені овочі.
  • Полити все оцтом і одночасно маслом.
  • Акуратно перемішати.
  • Овочеву масу прикрити тарілкою. Встановити на неї гніт.

Буквально через 2 години оригінальний салат можна буде пробувати. А найбільш нетерплячі і голодні можуть починати дегустацію негайно, не витрачаючи час на очікування.

Маринована капуста з болгарським перцем швидкого приготування на зиму

Деякі господині помилково вважають, що на тривалий час капусту треба заготовляти виключно в квашеному вигляді. Щоб спростувати таке твердження, варто розглянути рецепт салату, який легко можна зберегти аж до весни.

Для цього обов’язково слід взяти:

  • 2 кілограми перцю солодкого;
  • 2 кг свіжої капусти;
  • 3 зубки часнику.

Для заливки:

  • літр простої води;
  • 60 грам звичайної дрібної солі;
  • по 150 мл оцту 9%-го і будь-якого соняшникової олії;
  • 25 грам цукру.
Дивіться також:  Фруктовий салат – 18 рецептів приготування для дітей і дорослих

Такий салат готується дуже просто:

  • Капусту потрібно нашаткувати. Покришити соломкою очищений перець. Часник акуратно нарізати скибочками.
  • Продукти перемішати, а потім викласти їх у чисті, заздалегідь стерилізовані банки.
  • Щоб зварити маринад для капусти, необхідно насамперед розвести у воді сіль і цукор. Після цього закип’ятити отриманий розчин. Потім додати в нього масло і потримати суміш на вогні 5 хвилин. На заключному етапі ввести оцет і швиденько прибрати ємність з плити.
  • Залити овочі свіжим гарячим маринадом. Робити це треба дуже акуратно.
  • Банки з салатом стерилізувати. Для літрових потрібно 25 хвилин.
  • Підготовлені ємності закатати і щільно укутати. Після охолодження їх можна буде забрати в льох.

Взимку такий салат буде справжньою знахідкою. За рахунок солодкого перцю у нього буде досить приємний і оригінальний смак.

Пікантне блюдо з імбиром

Прихильників правильного харчування доведеться за смаком маринована капуста швидкого приготування з болгарським перцем і імбиром.

Для такого дивного рецепта будуть потрібні наступні обов’язкові продукти:

  • 1 великий качан (приблизно, на пару кілограм капусти;
  • 70 грам імбиру;
  • 5 часточок часнику;
  • 1 морквина;
  • 1 стручок солодкого перцю.

Для заливки:

  • 1,5 літра питної води;
  • 3 листків лавра;
  • 125 грам цукру;
  • 140 мл оцту (саме яблучного);
  • 85 грам оливкової олії;
  • 90 грам звичайної кухонної солі;
  • 2 грами меленого перцю.

Як готувати цей пікантний салат:

  • Овочі акуратно покришити соломкою.
  • Очищений корінь імбиру порізати тоненькими слайсами.
  • Всі ці подрібнені продукти зібрати в одну ємність і перемішати.
  • Для заливки (маринаду) закип’ятити воду. Потім додати туди перераховані інгредієнти і поварити хвилин 6 – 7. Потім погасити полум’я конфорки і тільки після цього влити оцет.
  • Приготований маринад вилити в ємність з овочевою сумішшю. Рідина повинна повністю прикривати продукти.
  • Зверху поставити довільний гніт. Після остаточного охолодження ємність потрібно переставити в холодильник.
Дивіться також:  Салат з рисом і рибними консервами – 7 рецептів приготування

Практично на наступний день дивну хрустку капусту можна буде пробувати. За рахунок імбиру це буде не просто салат, а пікантна вітамінна закуска.

«Українська крижавка»

Цей рецепт заслуговує особливої уваги. Свою назву він отримав не випадково. Адже «криж» в перекладі на російську означає «хрест». Тому качан капусти ріжеться хрестом на 4 рівні частини. Звідси і «крыжавка».

Для такого незвичайного варіанту потрібно:

  • 1 кілограм капусти;
  • 2 великі моркви;
  • 1 штука болгарського перцю;
  • 4 зубки часнику;
  • насіння кмину (0,5 чайної ложки).

Для заливки:

  • олія соняшникова (0,5 склянки);
  • 100 мл оцту 9%;
  • літр води;
  • 75 грам цукру;
  • 60 грам солі;
  • 5 горошин чорного і 4 запашного перцю.

Щоб приготувати швидку мариновану капусту по цьому оригінальному українським рецептом, треба:

  • Качан, не видаляючи качан, розрізати акуратно на 4 рівні частини.
  • Покласти шматки в каструлю з вже киплячою водою. Варити на невеликому вогні 10 хвилин.
  • Шумівкою дістати капусту. Перекласти її в чисту ємність і залити холодною водою. По мірі нагрівання воду потрібно періодично міняти.
  • Моркву і перець покришити соломкою, а очищений часник краще пропустити через спеціальний прес.
  • Для заливки в киплячу воду ввести всі, зазначені в рецептурі компоненти. Поварити їх разом 6 хвилин і вимкнути вогонь. Після цього додати оцет і подрібнену моркву з перцем.
  • Остигнула капусту присипати часником і насінням кмину.
  • Залити її маринадом, а зверху встановити тарілку з будь-яким вантажем.
  • Після охолодження ємність разом з гнітом поставити в холодильник.

Через добу українська «крыжавка» буде вже готова. Перед подачею її обов’язково потрібно полити перцево-морквяним маринадом. При бажанні, капусту вже в тарілці можна порізати на шматочки поменше.