Маринована скумбрія -7 рецептів в домашніх умовах

Ніжна, апетитна, соковита маринована скумбрія буде відмінно виглядати і на святковому і на обідньому столі. Її можна купити в магазині або приготувати мариновану скумбрію в домашніх умовах з вашими улюбленими спеціями. Смак приголомшливий!

Класична маринована скумбрія в розсолі

Вам знадобиться:

  • вода – 1 л;
  • щіпка кмину;
  • три свіжих скумбрії;
  • щіпка коріандру;
  • сіль – 30 гр;
  • гірчиця – 5 гр;
  • цукор – 15 гр;
  • щіпка меленої гвоздики;
  • два лаврових листа;
  • чотири горошини чорного перцю.

Маринуємо рибу покроково:

  • У каструлю наливаємо воду і доводимо її до стану кипіння.
  • У вируючу рідина насипаємо сіль, зазначені вище прянощі і цукровий пісок.
  • Варимо ще 5 хвилин, вимикаємо газ і чекаємо, поки вода охолоне.
  • Рибін промиваємо під краном, видаляємо голову, нутрощі і плавники з хвостом.
  • Складаємо тушки в лоток або каструлю і заливаємо розсолом розсолом.
  • Зверху ставимо що-небудь важке, наприклад, тарілку.
  • Ставимо каструлю на стіл або шафа і залишаємо на 12 годин.
  • Як тільки час мине, ріжемо скумбрію на порційні шматочки і насолоджуємося ніжним, пряним смаком і тонким ароматом. Приємного апетиту!

Рецепт приготування з цибулею

Склад рецепта:

Для маринаду:

  • мелений імбир – 4 гр;
  • коріандр зерновий – 10 гр;
  • цукор – 4 гр;
  • мелений чорний перець – 3 гр;
  • свіжа скумбрія – 400 гр;
  • оцет 9% — 30 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • масло рослинне – 45 мл

Поетапне приготування:

  • Відрізаємо хвіст, голову і прибираємо внутрішні органи, відмиваємо рибину під краном.
  • Викладаємо її в глибоку чашу або в каструлю.
  • В окрему ємність виливаємо 600 мл води і насипаємо 30 грамів морської солі.
  • Рідина перемішуємо і заливаємо нею каструльку з рибиною.
  • Закриваємо всі харчовою плівкою і ставимо на поличку в холодильник на 24 години.
  • По закінченні часу починаємо готувати маринад.
  • Почищену цибулину шаткуємо тонкими півкільцями.
  • В окремому посуді змішуємо оцет, рослинне масло, цукор, спеції. Маринад готовий.
  • Викладаємо на дно пластикового контейнера жменю цибулевих кілець.
  • Зверху додаємо тушку скумбрії і завантажуємо простір, що залишився цибулею.
  • Заливаємо вміст контейнера маринадом, закриваємо кришку.
  • Струшуємо ємність з рибою, щоб рівномірно розподілити маринад.
  • Закриваємо її в холодильнику на добу.

В банці

Що потрібно взяти:

  • оцет – 30 мл;
  • скумбрія – 2 рибки;
  • одна цибулина;
  • сіль – 45 гр;
  • олія соняшникова – 35 гр;
  • вода – 500 мл

Як замаринувати скумбрію:

  • Насипаємо в простору банку сіль і заливаємо її водою. Ложкою розчиняємо в ній сіль.
  • Рибини розморожуємо, якщо тушки неочищені – обробіть їх традиційним методом і поріжте часточками товщиною 2 див.
  • Викладіть в банку з солоним розчином.
  • Закриваємо кришку і залишаємо ємність в теплому місці на 3 години.
  • Після цього рідина їх банки виливаємо.
  • Очищену цибулину шаткуємо півкільцями.
  • В порожню баночку викладаємо шар цибулі, потім риби, потім знову лука. Чергуємо пасти, поки продукти не закінчаться.
  • Туди ж заливаємо 20 мл рослинного масла і 15 м оцту.
  • Щільно закриваємо кришку і ставимо посуд на полицю в холодильник на 60 хвилин.
  • Ласощі може зберігатися в банку 2 тижні.

Домашній рецепт «Пальчики оближеш»

Список інгредієнтів:

  • риба – 2 шт.;
  • сіль – 20 гр;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вода – 0,3 л;
  • два лаврових листа;
  • оцет 9% — 45 гр;
  • дві часточки часнику;
  • паприка гостра – за смаком;
  • соняшникова олія – 180 мл

Покрокове приготування:

  • Випатрати скумбрії, видалити хвіст і голову з плавниками, промити під струменем води.
  • Порубати їх шматочками, шириною 2 см кожен.
  • У глибоку миску наливаємо воду, додаємо необхідну кількість солі.
  • Розмішуємо рідина ложкою, сіль повинна розчинитися у воді.
  • Опускаємо туди рибні шматочки, кладемо лаврушку.
  • На скумбрію ставимо тарілку, а на неї – важкий предмет, наприклад ємність з водою.
  • Залишаємо рибу на 12 годин на кухні.
  • На наступний день зливаємо розсіл.
  • На шматочки скумбрії виливаємо оцет, цибульні кільця, насипаємо мелений чорний перець і паприку.
  • Очищені зубчики часнику проводимо через прес і додаємо до решти продуктів.
  • Залишилося налити соняшникову олію і перемішати всі продукти.
  • Знову ставимо на блюдо вантаж і закриваємо в холодильнику на 5 годин.
  • Після цього можна дістати ароматну пряну рибку і подавати до столу. Приємного апетиту!

Як замаринувати свіжоморожену скумбрію?

Вам знадобиться:

  • масло рослинне – 30 мл;
  • цукровий пісок – 8 гр;
  • скумбрія свіжоморожена – 3 шт.;
  • лаврушка – 2 листочка;
  • три часникового зубчики;
  • перець запашний – 10 гр;
  • цибулини – 3 шт.;
  • оцет – 45 гр;
  • сіль – 15 гр;
  • червоний і чорний мелений перець за смаком.

Поетапне приготування:

  • Дістаємо морожений продукт. Чекаємо, поки він розтане настільки, щоб його можна було порізати.
  • Виймаємо внутрішні органи, прибираємо хвіст з головою і плавниками.
  • Шаткуємо тушки на рівні шматочки. Вони виходять ідеальними завдяки середньо замороженому станом скумбрії.
  • Цибулю з часником позбавляємо від лушпиння.
  • Шаткуємо цибулину на товсті півкільця, а часник подрібнюємо в крихту.
  • Готуємо маринад для скумбрії. Для цього в ємність з оцтом наливаємо рослинне масло, додаємо лаврове листя, насипаємо сіль, перець і цукор. Все перемішуємо.
  • Рибні шматочки викладаємо в просторий посуд, насипаємо подрібнені овочі і заливаємо все приготованим маринадом.
  • Ємність прибираємо в холодильник на 14 годин.

Скумбрія, засолена шматочками

Шматочки промаринуются швидше, і смак буде більш насиченим.

Інгредієнти для рецепта:

  • свіжа рибка – 350 гр;
  • мелений чорний перець – 8 гр;
  • оцет за смаком;
  • цукор – 8 гр;
  • сіль – 15 гр;
  • олія соняшникова – 30 мл

Готуємо шматочками:

  • Видаляємо з риб’ячої тушки непотрібні нам хвіст, внутрішні органи, плавники і голову.
  • Те, що залишилося від скумбрії гарненько промиваємо і шаткуємо невеликими шматочками.
  • В тарілці з’єднуємо мелений перець, цукор і сіль. Інгредієнти перемішуємо і обвалюють у них рибні шматочки.
  • Викладаємо рибку в скляний посуд дуже щільно один до одного.
  • Закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 12 годин.
  • На наступний день огляньте шматочки. Якщо на них занадто багато солі – змийте її водою.
  • Підсушіть рибку і укладіть в іншу банку, залити сумішшю оцту і рослинного масла.
  • Через дві години пряні ароматні шматочки скумбрії можна подавати на стіл зі свіжим цибулею. Блюдо ефектно виглядає, зручно для порціонної подачі. Приємного апетиту!

«Швидкий» рецепт

Якщо часу до обіду залишилося зовсім мало, ви можете приготувати скумбрію всього за 2 години.

Список продуктів:

  • сіль – 20 гр;
  • лаврушка – 2 листочка;
  • одна скумбрія;
  • вода – 350 мл;
  • 7 горошин чорного перцю;
  • цибуля – 1 шт.

Алгоритм дій:

  • У мисці доводимо воду до кипіння.
  • Почищену цибулину ріжемо на четвертинки і кидаємо в киплячу рідину, додаємо сіль, перець і лаврушку.
  • Ставимо вогонь на мінімальну потужність і готуємо розсіл 10 хвилин.
  • Тепер займемося скумбрією. Обробляємо тушку стандартним способом, ріжемо порційними шматками.
  • Викладаємо їх в банку, заливаємо розсолом, маринадом і закриваємо в холодильнику на 2 години.
  • Після цього готову рибку можна подавати на стіл. Дуже смачно і швидко!

Прокрутка до верху