Мармурова яловичина – 10 рецептів приготування

Справжнім кулінарним делікатесом є мармурова яловичина. Її найтонші жирові доріжки, що проходять по всій м’якоті, в момент обробки теплом топляться, просочують м’ясної шматок і роблять його особливо соковитим і ніжним.

Мармурова яловичина — що це за м’ясо?

Це один з найвідоміших делікатесів, який мріють спробувати багато гурманів. Свою назву м’ясо отримало завдяки тому, що розріз схожий на камінь, испестренный прожилками. Цей ефект зобов’язаний прошарків жиру, які знаходяться в м’язовій тканині і роблять м’ясо неймовірно соковитим, легким і ніжним. Це досягається шляхом вирощування тварин за особливими технологіями. Биков обмежують в русі і годують зерном в останні три місяці. Мармуровий ефект є тільки у м’яса молодих бичків.

Чим відрізняється мармурова яловичина від звичайної?

Мармурове м’ясо отримують тільки з особливих порід биків. У них на генетичному рівні закладено властивість формування жирових ниточок усередині м’яса. Тварини вирощуються з особливим принципам. Відміну від звичайної полягає в особливому освіту прожилок, які створюють неповторний малюнок і особливий ніжний смак м’яса. Ниточки в момент приготування таять, тим самим просочуючи м’ясо, роблячи його ароматним і соковитим.

Стейк «Рибай»

Найвідоміший стейк з мармурової яловичини в світі. Цю страву готують у багатьох ресторанах, але коштує пристойних грошей. Тому пропонуємо заощадити кошти і приготувати знамените блюдо будинку.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 25 г;
  • стейк рибай – 1 шт. (висота 4 см);
  • часник – 1 роздавлений зубчик;
  • чебрець – гілочка;
  • морська сіль;
  • рафінована олія;
  • перець чорний мелений.

Приготування:

  • Перш ніж готувати, дістати м’ясний продукт з холоду і дати полежати в кімнаті півтори години.
  • Підготувати сковорідку. Вона повинна бути чавунної і мати товсте дно. Поставити на середній вогонь.
  • Взяти вафельний рушник. Промокнути м’ясо. Промазати рафінованою олією.
  • На тарілку насипати сіль. Зверху перець. Обваляти стейк. Покласти у сковорідку. На кожну сторону потрібно півтори хвилини. Під час смаження натискати щипцями. М’ясо має рівномірно підрум’янитися.
  • Полум’я зменшити. Помістити в сковороду вершкове масло, часник і чебрець. Коли розтопиться, поливати стейк. Потрібно смажити близько шести хвилин.
  • Прибрати з вогню і помістити на теплу поверхню. Можна використовувати теплу дощечку. Потримати сім хвилин.

Як смачно приготувати на грилі?

Принадність даного рецепта полягає в тому, що використовується мармурове м’ясо, яке саме по собі виходить найніжнішим.

Інгредієнти:

  • морська сіль – 0,5 ч. ложки;
  • мармуровий стейк – 4 шт.;
  • перець чорний мелений – 0,5 ч. ложки;
  • оливкова олія – 2 ст. ложки.

Соус:

  • бальзамічний оцет – 1 ст. ложка;
  • мелений чилі анчо – 2 ч. ложки;
  • міцний натуральна кава – 4 ст. ложки;
  • коричневий цукор – 1 ст. ложка;
  • вершкове масло – 1 ст. ложка;
  • цибулю-шалот – 2 ч. ложки дрібно порубаний;
  • часник – 1 зубчик, видавлений через прес;
  • кетчуп – 125 мл

Приготування:

  • Взяти каструльку. Помістити масло. Розтопити. Закинути цибулю. Засмажити. Потрібно три хвилини. Помістити часник. Пасерувати хвилину. Помістити продукти, що залишилися, для соусу. Потомити вісім хвилин. Заважати необхідно постійно. Маса повинна загуснути.
  • Промити м’ясо. Просушити. Використовуйте паперовий рушник.
  • Промазати стейк оливковою олією. Це допоможе не прилипнути до решітці. Підсолити. Присипати перцем. Натерти. Дати полежати півгодини.
  • Нагріти гриль. Помістити м’ясо по діагоналі. Кут нахилу 45 градусів. Смажити під кришкою і використовувати режим сильного жару.
  • Через пару хвилин взяти щипці і перевернути м’ясо. Повернути під кутом 90 градусів. Накрити кришкою. Потомити дві хвилини.
  • Далі засмажити до бажаного рівня готовності.
  • Прибрати з гриля. Помістити в миску. Полити соусом.
Дивіться також:  Рис жасмин – що це таке? 6 рецептів приготування

Стейк «Нью-Йорк»

Ще один з популярних варіантів. У цього стейка досить виражений присмак яловичини. Тому вважається, що це м’ясо істинно чоловіче. Приготувати мармурову яловичину на сковороді дуже просто, якщо дотримуватися простих рекомендацій.

Інгредієнти:

  • рослинне масло – 1 ст. ложка;
  • гірчиця – 1 ч. ложка діжонська;
  • стейк мармурової яловичини – 2 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • соєвий соус – 2 ст. ложки;
  • бальзамічний оцет – 2 ст. ложки;
  • чорний перець мелений;
  • соус ворчестер – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Взяти пакет. Влити оцет, соуси. Перемішати.
  • Додати гірчицю. Порубати дрібно часникові зубки. Відправити в пакет. Насипати перець. Струсити пакет. Помістити стейки. Щільно закрити. Заховати в холодильник. Витримати кілька годин.
  • Дістати пакет з м’ясним продуктом. Дати полежати на столі півгодини.
  • Підготувати сковорідку, в якій товсте дно. Нагріти.
  • Взяти паперовий рушник і промокнути м’ясо. Змастити маслом. Покласти у сковорідку.
  • В процесі обсмажування не можна чіпати стейки і сковорідку. Не намагайтеся посунути м’ясні шматки і перевернути їх. Поверхня стейків повинна схопитися, з’явиться кірочка, яка запобігає витіканню соку. Потрібно чотири хвилини.
  • Взяти щипці. Перевернути. Можна використовувати для цієї мети ніж або вилку. Поверхня потрібна неушкоджена. Засмажувати чотири хвилини.
  • Вийде середня ступінь засмажки. Якщо любите більше просмажене м’ясо, то слід готувати на пару хвилин більше.

Готуємо стейки з перцевим соусом

Приготування яловичини вельми творчий процес і вимагає індивідуального підходу. Щоб шматок м’яса не вийшов просто шматком м’яса, а став красивим і соковитим стейком, потрібно виконувати прості дії і дотримуватися точний час приготування.

Інгредієнти:

  • рослинне масло – 20 мл;
  • мармуровий стейк яловичий – 320 г;
  • вершки – 100 мл;
  • мелений чорний перець – 3 г;
  • вершкове масло – 10 г;
  • петрушка – 3 г;
  • розмарин – 2 г;
  • цибуля – 20 г ріпчастої;
  • сіль – 2 г;
  • мелений червоний перець – 2 г;
  • часник – 5 р.

Приготування:

  • Присипати сіллю м’ясної шматок. Додати перець.
  • Часник натерти. Змішати з рослинним маслом і розмарином. Отриманою сумішшю змастити стейк. Помістити на гриль. Смажити з кожного боку за чотири хвилини.
  • Перед подачею натерти вершковим маслом.
  • Подавати з соусом. Для якого нашаткувати цибулю. Помістити на сковорідку. Залити рослинним маслом. Додати чорний перець. Влити вершки. Підсолити. Насипати червоний перець. Злегка випарити. Збити блендером. Полити отриманим соусом м’ясо. Прикрасити петрушкою.
Дивіться також:  Картопляні крокети — 7 рецептів приготування

Запечена в духовці

З цього дорогого м’яса прийнято найчастіше готувати стейки. Але мармурова яловичина в духовці виходить не менш смачною і тане в роті. Це найкращий сорт м’яса для того щоб швидко приготувати дуже смачну страву.

Інгредієнти:

  • мармурова яловичина – 2600 г на ребрах;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • оливкова олія – 4 ст. ложки;
  • суміш ароматних трав – 1 ч. ложка;
  • перець чорний – 0,4 ч. ложки.

Приготування:

  • Промити м’ясної шматок. Взяти паперовий рушник. Промокнути. Перев’язати кулінарною ниткою. Це необхідно, щоб під час запікання м’ясо зберегло форму.
  • Обмазати маслом. Присипати сіллю, травами і перцем. Розтерти.
  • Помістити у форму. Викладати вниз ребрами.
  • Помістити в духову шафу. Режим потрібно 200 градусів. Витримати 20 хвилин. За цей час на шматку сформується скоринка, яка збереже соки всередині.
  • Укрити фольгою. Переключити на 160 градусів. Запікати дві години.
  • Дістати. Витримати чверть години на столі. Зняти фольгу. Подавати.

Тибон стейки в маринаді

Ще одна смачна варіація приготування. Масивний шматок м’яса виходить без крові, м’яким і ніжним.

Інгредієнти:

  • чорний перець – 0,3 ч. ложки;
  • часник – 14 зубков;
  • стейк тибон – 700 г (2 шт.);
  • велика сіль;
  • вершкове масло – 120 г;
  • гілочки чебрецю – 10 г;
  • лимон – 1 шт.

Приготування:

  • Загорнути в плівку м’ясної шматок. Прибрати в холод на добу.
  • Зняти плівку. Засипати сіллю. Витримати вісім хвилин.
  • Нарізати на часточки зубки часникові. Порубати лимон.
  • Розтопити вершкове масло в сковорідці (80 г). Помістити часник. Засмажити.
  • Викласти чебрець. Додати лимон. Обсмажити. Потрібно п’ять хвилин. Готувати на великому вогні.
  • Чебрець дістати. Інші продукти збити блендером.
  • Вершковим маслом, що залишилося, намазати стейки.
  • Помістити в гарячу сковорідку. Засмажити. Знадобиться три хвилини. Перевернути. Засмажити.
  • Перекласти в сотейник. Полити соусом. Відправити в духову піч, яка прогріта до 190 градусів. Потримати 10 хвилин.
  • Дістати. Накрити сотейник фольгою. Настояти вісім хвилин.

Біфштекс з мармурової яловичини з кров’ю на сковороді

З цього рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати ніжне м’ясо з кров’ю.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • чорний перець;
  • мармурова яловичина – 300 г;
  • рафінована олія;
  • розмарин.

Приготування:

  • Яловичину промити. Промокнути паперовим рушником. Натерти розмарином, перцем і маслом.
  • Розжарити сковорідку. Помістити м’ясної шматок. Потримати чотири хвилини. Перевернути. Засмажити три хвилини. За цей час м’ясо стане соковитим, але сируватим всередині і з нього при нарізуванні буде йти рожевий сік. Якщо потримати більше часу, то крові не буде. Солити м’ясо перед подаванням.

Соковитий і смачний бургер

Домашній делікатес, що порадує не тільки дорослих, але і дітей.

Інгредієнти:

  • майонез – 1 ст. ложка;
  • оливкова олія – 1 ст. ложка;
  • яловичина – 550 г мармурова;
  • перець чорний мелений – 2 щіпки;
  • сир чеддер – 75 г;
  • помідори – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт. солодкий червоний;
  • сіль – 0,3 ч. ложки;
  • булочки для бургерів – 3 шт.;
  • бекон – 85 м;
  • огірок – 2 шт. маринований;
  • соус томатний – 1 ст. ложка;
  • листя салату – 6 шт.
Дивіться також:  Фетучіні (фетучине) з грибами – 6 рецептів приготування

Приготування:

  • Вибирайте м’ясної шматок пожирніше. Нарізати на шматки.
  • Помістити в м’ясорубку. Закинути одну цибулину. Перемолоти. Підсолити. Присипати перцем. Розмішати. Відправити в холодильник. Потримати чверть години.
  • Бекон прожарити. Повинна вийде хрустка скоринка. Викласти на серветку, щоб вбрався жир.
  • Взяти кулінарне кільце. Сформувати бургери. Обмазати маслом. Смажити на сковорідці. Досить три хвилини для кожної сторони. Кришкою не вкривати. Перекласти в тарілку. Закутати фольгою.
  • У майонез додати гострий соус томатний. Перемішати.
  • Розрізати булочки. Помістити в суху сковорідку. Обсмажити. Промазати майонезним соусом.
  • Помістити котлету. Промазати соусом.
  • Нашаткувати цибулину. Нарізати помідори. Огірок знадобиться кружечками.
  • На котлету покласти кружечки помідорів.Викласти цибульні кільця. Розкласти бекон і вкрити огірком. Накрити листям салату промазати соусом. Закрити половинкою булочки.

Відбивні

Делікатес приготується дуже швидко і вийде смачно.

Інгредієнти:

  • перець запашний мелений;
  • мармурова яловичина – 550 г;
  • цукор – 2 щіпки;
  • цибуля – 3 шт.;
  • сіль;
  • соняшникова олія;
  • біле сухе вино – 150 мл

Приготування:

  • Нарізати м’ясо. Отримані пластинки відбити, використовуючи кулінарний молоточок.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Присипати м’ясні шматки сіллю і перцем. Розтерти. Промазати маслом.
  • Розжарити сковорідку. Помістити м’ясні шматки. Засмажити. Прибрати в тарілку. Накрити фольгою, щоб збереглося тепло.
  • Помістити цибульні півкільця у сковорідку. Залити вином. Насипати цукор. Потомити сім хвилин.
  • Полити м’ясо.

Як приготувати м’ясний шніцель на сковороді?

Виходить особливо ароматні, ніжним і дуже смачним. Щоб не зіпсувати делікатес точно виконуйте рекомендації по приготуванню.

Інгредієнти:

  • чебрець – 11 гілочок;
  • яловичина – 550 г мармурова;
  • вершкове масло – 50 г;
  • розмарин – 11 гілочок;
  • рафінована олія – 1 ст. ложка;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.;
  • цибуля зелена – 45 г;
  • петрушка – 50 р.

Приготування:

  • Щоб делікатес не перетворився в сухий шматок м’яса, необхідно швидко термічно його обробляти. В ідеалі зверху з’явиться золотава скоринка, а всередині м’ясо буде злегка рожева.
  • Нарізати м’ясної шматок на пластини. Товщина повинна бути не більше одного сантиметра. Промокнути серветками.
  • Нарізати чебрець, зелень і розмарин. Нашаткувати цибулю.
  • Промазати маслом.
  • Помістити в гарячу сковорідку. Засмажувати хвилину. Перевернути. Смажити такий же час.
  • Готові шматки підсолити. Помістити шматочки вершкового масла. Присипати цибулею і зеленню петрушки. Витримати п’ять хвилин.

Поради

  • Для приготування використовуйте свіже м’ясо. Якщо яловичину знайшли тільки заморожену, то робіть її поступово в холодильнику.
  • Перед тим як смажити, обов’язково потримаєте в кімнаті, щоб м’ясний шматок став кімнатної температури.
  • Викладати тільки в добре прогріту сковороду.
  • Якщо вирішили запікати в духовій шафі, зверху можна покласти шматочок сала. Він просочить м’якоть, завдяки чому стейки вийдуть соковитими і ніжними.
Прокрутка до верху