Маринад для курки – 10 найсмачніших рецептів

Маринад для курки – це заливка, яка робить курку максимально апетитною та ніжною. Приготування маринаду займає лічені хвилини. З реалізацією рецептів не виникне жодних питань. У сьогоднішній добірці присутні різні варіанти найсмачніших маринадів, які перетворять навіть твердого птаха на м’яке і соковите частування.

Смачний маринад для курки з медом та соєвим соусом

Смачний маринад для курки з медом та соєвим соусом готується максимально швидко та просто. Кількість інгредієнтів вказана для однієї тушку. Перед тим, як маринувати птицю, необхідно перевірити на смак маринад, ретельно розмішавши компоненти. При необхідності додаємо інгредієнти, яких не вистачає.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Курка – 1.6 кг
  • Часник – 5 зуб.
  • Паприка – ½ ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Куркума – ½ ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Соус соєвий – 100 гр.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.
  • Мед – 50 гр.

Процес приготування:

Як приготувати найсмачніший маринад для курки? У невелику миску виливаємо олію, розтоплений мед і соєвий соус. Засипаємо паприку та куркуму. Розмішуємо до однорідності.

Тушку добре промиваємо, дістаємо пір’я при необхідності. Промокуємо паперовими рушниками. Втираємо сіль.

Очищений часник пропускаємо через часнику. Посипаємо курку перцем і натираємо подрібненим часником. Відсуваючи шкіру на грудці, натираємо часником філе з перцем.

Беремо маринад і поливаємо тушку зверху та натираємо їм усередині. Ніжки зав’язуємо ниткою.

Підготовлений птах укладаємо в рукав для запікання. Якщо лишився маринад, заливаємо в рукав. Краї щільно зав’язуємо. Помістивши у форму, забираємо в холод маринуватися. Чим довше маринується курка, тим краще. Іноді перевертаємо птицю, щоб процес маринування відбувався поступово.

Після маринування зверху пакет протикаємо зубочисткою. Розігріваємо духовку, встановивши 180 °С. Переносимо курку та запікаємо 1-1,5 години залежно від ваги курки. За 15 хвилин до завершення процесу, розрізаємо рукав, для утворення рум’яної скоринки.

Рум’яну курку переносимо на спільну страву. Декоруємо на власний розсуд. Смачного!

Маринад для курки з майонезом

Маринад для курки з майонезом зможе приготувати будь-хто. Елементарні дії повторить навіть дитина. Сам маринад готується за 5 хвилин. Але чим довше в ньому маринується курка, тим ніжніший і соковитіший результат. Я рекомендую залишати птаха в маринаді хоча б на кілька годин.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Курка – 800 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Спеції – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Майонез – 3 ст.
  • Олія соняшникова – 50 мл.
  • Соєвий соус – 30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Порубавши курку по суглобах або взявши окремі частини (стегна, гомілки, крильця), обмиваємо під краном і обтираємо паперовим рушником.

Крок 2. М’ясо поміщаємо в об’ємну ємність, де зручно розмішувати складові.

Крок 3. Очистивши часник, подрібнюємо його в часнику або на дрібній тертці. Перекладаємо у піалу. Присмачуємо сіллю та бажаними спеціями. Прянощі вибираємо за смаком. Кладемо майонез. Наливаємо соняшникову олію та соєвий соус. Збовтуємо до стану емульсії.

Крок 4. Поливаємо маринадом курку і активно розмішуємо руками, щоб кожен шматок покрився заливкою, ніби втираючи. Маринуємо півгодини, не забираючи в холодильник. Якщо залишаємо на ніч, то запечатуємо плівкою та забираємо в холод.

Крок 5. Вогнетривку ємність промазуємо соняшниковою олією. Укладаємо промаринований птах. Поливаємо залишками маринаду зверху.

Крок 6. Поміщаємо курку в прогріту до 180 ° С духовку. Залишаємо на 40 хвилин.

Крок 7. Сервіруємо рум’яну апетитну курку. За бажанням готуємо гарнір. Смачного!

Маринад для курки з гірчицею

Маринад для курки з гірчицею вимагатиме мінімум часу на своє приготування. Заливка поєднує кілька смаків, які гармонійно перегукуються один з одним. Страва виходить незабутньо апетитною. Щоб птах добре промаринувався, необхідно витримати мінімум 2 години, а для кращого результату залишити на ніч.

Час приготування – 5 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Курячі гомілки – 8 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Мед рідкий – 6 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Гірчиця французька – 6 ст.
  • Олія соняшникова – 6 ст.л.
  • Паприка копчена мелена – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Смажена цибуля – 3 ст.л.
  • Лимон – 0,5 шт.
Дивіться також:  Рецепт кальмари в клярі з фото

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Позбавивши часник від верхнього шару, кришимо, трьом або тиснутим пресом і з’єднуємо з сіллю і перцем. Якщо немає свіжого часнику, замінюємо гранульованим. Кількість регулюємо на смак.

Крок 3. Кладемо зернисту гірчицю та наливаємо розтоплений мед. Кількість продуктів регулюємо на смак.

Крок 4. Промиту та обсушену петрушку дрібно рубаємо. У миску зі складовими маринаду засипаємо копчену паприку та рубану петрушку. Зелень можна додати сушену або зовсім не класти.

Крок 5. Покатав промитий лимон по столу, розрізаємо навпіл, видавлюємо сік. Присмачуємо олією і поливаємо лимонним соком, щоб врівноважити насолоду маринаду. Кладемо смажену цибулю шалот на розсуд.

Крок 6. Збовтуємо компоненти інтенсивним обертанням вилки або віночка. Пробуємо, чи достатньо і влаштовує смак.

Крок 7. Промиваємо гомілки або інші частини курки, витираємо паперовим рушником. Покриваємо маринадом курку. Маринуємо її від 2-х годин до 12, запечатавши плівкою. Весь цей час витримуємо у холодильнику. Зрідка дістаємо та перевертаємо шматки.

Крок 8. Мариновану курку перекладаємо в жароміцну форму. Запікаємо при 200 ° С 40 хвилин. Щоб маринад не горів, перші 20 хвилин тримаємо під фольгою. Подаємо чудову страву. Смачного!

Маринад для запікання курки з хрусткою скоринкою

Маринад для запікання курки з хрусткою скоринкою зробить будь-хто. Необов’язково мати професійні навички, щоб об’єднати складові. Кількість компонентів для маринаду розрахована на одну тушку. Курка виходить соковитою, ніжною та хрумкою зовні.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Курка – 1,6-1,8 кг.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Кетчуп – 100 грн.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Олія – ​​100 мл.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Суміш італійських трав – 1 год.
  • Приправа для шашлику – 1 год.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо спеції та соуси. Курку оглядаємо, дістаємо голки від пір’я. Обробивши птицю, промиваємо та обтираємо серветками або кухонним рушником.

Крок 2. У піалу заливаємо 100 г кетчупу або томатного соусу без добавок. Кладемо пекучу гірчицю. Для тушки вагою 1600-1800 г буде достатньо 2-х чайних ложок. Але все залежить від смаку. Хто любить їжу гостріше, додаємо більше. Хто не любить гостре, замінюємо дижонською гірчицею.

Крок 3. Звільнивши часник від лушпиння, промиваємо і давимо пресом. Найкраще додавати саме свіжий часник, він додасть соковитості маринаду.

Крок 4. Висипаємо сухі спеції. Їхній асортимент визначаємо за власними уподобаннями.

Крок 5. Наливаємо 100 мл рослинного масла, щоб не пересушити шкіру при запіканні.

Крок 6. Розмішуємо складові віночком, щоб компоненти потоваришували. Пробуємо маринад. При необхідності досипаємо приправи, що бракують. Якщо маринад кислить, вирівнюємо цукровим піском. Маринад солимо або заздалегідь натираємо курку сіллю.

Крок 7. Курку щедро натираємо запашним маринадом зверху, маринад, що залишився, заливаємо в порожнину і розмазуємо всередині, щоб маринад проник у кожен куточок. Перекладаємо курку в миску, затягуємо плівкою та витримуємо добу в холодильнику. Готуємо курку в аерогрилі 1:00, встановивши 200°С.

Крок 8. Курку в такому маринаді можна приготувати в духовці, запекти у фользі або пакеті для запікання. Готову курку доповнюємо улюбленими соусами. Подаємо гарніри, різносоли або свіжі овочі. Смачного!

Маринад з оцтом для соковитої та ніжної курки

Маринад з оцтом для соковитої та ніжної курки готується елементарно. Завдяки вмісту оцту в ароматній заливці процес маринування відбувається швидше. Оцет розм’якшує волокна, що надає соковитості курці. Запашна паличка-виручалочка для зайнятих господинь.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода холодна – 150 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Майонез – 3 ст.
  • Оцет 6% – 3 ст.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Звільнивши цибулю від лушпиння, обмиваємо під краном. Стегна або інші курячі частини дістаємо та розморожуємо. Якщо немає часу, використовуємо охолоджений продукт.

Крок 2. Натираємо на тертці цибулину або пробиваємо блендером. Виливаємо в миску. Цибулевий сік добре розм’якшує м’ясо. Кладемо майонез з будь-яким вмістом жиру у продукті. Висипаємо сіль та перець. Кількість майонезу залежить від розміру цибулини. Для великого екземпляра достатньо 3 столові ложки.

Дивіться також:  Рецепт фруктово-ягідного сирного десерту

Поступово вливаючи воду, розмішуємо до однорідності з використанням віночка. Наприкінці вливаємо 6% оцет. Перемішуємо.

Крок 4. Курку кладемо в ємність і поливаємо маринадом. Розподіляємо по шматочках. Маринуємо 1 годину, залишивши на столі. Якщо є час, замотуємо плівкою та прибираємо у холод до ранку.

Крок 5. Прогріваємо духовку до 200°С. Курку переміщаємо у вогнетривку форму і поміщаємо запікатися на 50 хвилин. Якщо припускаємо маринувати цілу тушку, залишаємо в маринаді від 2-х годин і готуємо не менше півгодини в залежності від ваги.

Крок 6. Золотисте частування з чудовим запахом доповнюємо салатом.

Крок 7. Замість салату можна зварити гарнір – картоплю, крупи, макарони, полив соусом із маринаду. Смачного!

Маринад для курки гарячого копчення

Маринад для курки гарячого копчення не потребує дорогих продуктів. Усі інгредієнти для маринаду знайдуться у кожної господині. Розсіл виходить досить концентрованим, щоб птах добре промаринувався. Курка вбере стільки солі, скільки потрібно.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Курка цілком/її частини – за бажанням.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 100 гр.
  • Лист лавровий – 4 шт.
  • Приправа для курки – 2 ст.
  • Перець чорний мелений – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Очищаємо часник. Вимірюємо літр фільтрованої води.

Крок 2. Розрубуємо тушку вздовж грудки. Зрізаємо жир з шишки і шкіру з шиї. Промиваємо.

Крок 3. У каструлю кладемо сіль, перець, приправу для курки, листочки лавра та зубчики часнику. Заливаємо літром води. Розмішавши, поміщаємо на плиту. Чекаємо на закипання і проварюємо 3 хвилини. Відключивши, даємо охолонути. Поміщаємо курку. Рідина має покривати птицю. Розміщуємо гніт зверху.

Крок 4. Конструкцію забираємо в холодильник або на балкон. Витримавши курку в маринаді на добу, споліскуємо під краном. Даємо стекти зайвої рідини. Витираємо курку паперовими серветками. Відставляємо убік на півгодини.

Крок 5. Висипаємо тирсу в коптильню. В даному випадку з вільхи. Встановлюємо піддон для збирання жиру, для зручності застеляємо фольгою. Так простіше мити. Поміщаємо курячі частини на грати з відривом друг від друга. Закриваємо агрегат.

Крок 6. Встановивши агрегат на максимальну температуру через 10 хвилин зменшуємо нагрівання до середнього. Коптимо ще півгодини. Після чого дістаємо копчену курку. Повністю охолоджуємо. Смачного!

Маринад для курки з часником

Маринад для курки з часником надає курці невимовний аромат. Лимон розм’якшує курячі частини та робить м’ясо дуже смачним. Кількість спецій та часнику регулюємо самостійно. Запашну курку подають окремо або доповнивши гарніром.

Час приготування – 2 год. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Куряча гомілка – 8 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Олія оливкова – 3 ст.л.
  • Базилік – щіпка.
  • Паприка – щіпка.
  • Шафран – щіпка.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Лимон обмиваємо та витираємо. Покотивши по столу, дрібно нарізаємо. Очищаємо часник. Сполоснувши, подрібнюємо. Можна натерти на дрібній тертці чи роздавити пресом. Продукти кладемо у ємність. Вливаємо 3 ложки оливкової олії.

Крок 2. Насипаємо по щіпці базиліка, паприки та шафрану. Додаємо сіль. Розмішуємо компоненти.

Крок 3. Перекладаємо в маринад промиту та обсушену курку. Частини вибираємо самостійно (гомілки, крила чи стегна). Активно натираємо птаха. Залишаємо на годину, не забираючи в холодильник. Якщо замаринувати з вечора, курка вийде соковитіше. Періодично перемішуємо. Нагріваємо духовку до 200°С.

Крок 4. У ємність для запікання кладемо фольгу, укладаємо курку разом із складовими маринаду. Запечатавши у фольгу, розміщуємо у гарячій духовці на 40 хвилин. Потім згори знімаємо імпровізовану кришку і підрум’янюємо 10 хвилин.

Крок 5. Подаємо апетитну курку із соусом або без. Смачного!

Маринад для шашлику з курки з цибулею

Маринад для шашлику з курки з цибулею добре розм’якшує волокна, що робить шашлик дуже ніжним. Чим дрібніша “цибульна каша”, тим краще промаринується куряче філе. Замість томатного пюре можна використовувати свіжі помідори, звільнивши від шкірки та подрібнивши до однорідності.

Дивіться також:  Борщ з пампушками – 7 рецептів приготування

Час приготування – 3 год. 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 800 гр.
  • Томатне пюре/помідори свіжі – 1 ст./4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Сіль адигейська/звичайна – до смаку.
  • Спеції для курки – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти. Куряче філе обмиваємо під краном і протираємо паперовими рушниками.

Крок 2. Кожне філе розрізаємо на 4-6 частин залежно від величини. Складаємо в миску.

Крок 3. Звільнивши цибулини від верхнього шару, ріжемо на шматки. Кладемо в подрібнювач і пробиваємо до кашоподібного стану.

Крок 4. Філе заливаємо томатним пюре і викладаємо “цибульну кашу”. Присмачуємо спеціями, не додаючи солі. Перчим.

Крок 5. Поєднуємо продукти руками. Запаковуємо у плівку. Відставляємо убік. Даємо промаринуватися 3 години. У холодильнику тримаємо трохи більше шести годин.

Крок 6. За півгодини до закінчення маринування солимо. Розмішуємо, щоб сіль рівномірно розподілилася.

Крок 7. Розпалюємо мангал і даємо прогоріти вугіллю. Насаджуємо м’ясо на шампури.

Крок 8. Розміщуємо шашлик на мангалі, періодично перевертаємо.

Крок 9. Смажимо до рівномірної золотистості близько півгодини.

Крок 10. Курячий шашлик подаємо зі свіжими овочами та зеленню. Смачного!

Маринад для шашлику з курки на кефірі

Маринад для шашлику з курки на кефірі робить грудку м’якою та ніжною. Навіть у остиглому стані курка не стає жорсткою і зберігає чудові смакові характеристики. Сам маринад готується досить просто. Чим довше маринується філе, тим м’якшим буде готовий шашлик.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Кефір – 1,5 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Грудку беремо охолоджену. Промиваємо та промокуємо вологу паперовими рушниками. Кефір підійде з будь-яким вмістом жиру, але не менше ніж 2,5%.

Крок 2. Обробляємо грудку на філе і нарізаємо шматочками. Шкіру викидаємо, кістяк залишаємо для приготування бульйону. М’ясо складаємо у ємність, призначену для маринування.

Крок 3. Очистивши та промивши цибулини, перебиваємо в блендері до стану каші або трьом на великій тертці. Викладаємо до м’яса.

Крок 4. Приправляємо сіллю.

Крок 5. Поливаємо кефіром кімнатної температури.

Крок 6. Розмішавши, маринуємо 1,5 години, не забираючи в холод. Якщо маринуємо з вечора, накривши, забираємо в холодильник.

Крок 7. Розпалюємо мангал. Чекаємо, коли прогорять вугілля до сивого стану. Нанизуємо м’ясо на шампури. Розміщуємо на мангалі. Готуємо 15 хвилин при періодичному обертанні.

Крок 8. Ніжний шашлик знімаємо з мангалу.

Крок 9. Подаємо з овочами та зеленню. Смачного!

Маринад для курки з соусом теріяку

Маринад для курки з соусом теріяки має пікантні нотки. Маринад можна використовувати для будь-яких частин курки. Сьогодні маринуватимемо крильця. Займе це мінімум часу як самого маринування, так подальшого приготування. Хрумка скоринка і соковита м’якоть підкорить любителів фастфуду.

Час приготування – 1 год. 05 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крильця курячі – 800 гр.
  • Соєвий соус – 2 ст.
  • Соус теріяки – 3 ст.л.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Кунжут – 1 год.

Процес приготування:

Крок 1. Нагріваємо духовку до 190°С. Збираємо продукти. Крила промиваємо та видаляємо вологу паперовими рушниками.

Крок 2. Очищаємо часник, давимо через прес. Кладемо в піалу. Заливаємо олією, теріяками і соєвим соусом.

Крок 3. Активно перемішуємо.

Крок 4. Опускаємо в маринад курячі крила.

Крок 5. Розмішуємо руками. Якщо є час даємо просочитися, залишивши на годину-дві.

Крок 6. Промариновані крила перекладаємо у вогнетривку ємність.

Крок 7. Поміщаємо у прогріту духовку, витримуємо 45 хвилин.

Крок 8. За допомогою прихваток дістаємо і присипаємо кунжутним насінням. Повертаємо ще на 5 хвилин.

Крок 9. Дістаємо лист і ставимо на підставку для гарячого.

Крок 10. Готові крильця перекладаємо у посуд для подачі.

Крок 11. Презентуємо в гарячому або остиглим стані.

Крок 12. Крильця виходять соковитими з апетитною скоринкою. Подаємо як основну страву або як закуску до пінного напою. Смачного!

Прокрутка до верху