Маринована цибуля в оцті – 10 смачних рецептів швидкого приготування

Маринована цибуля в оцті – це нехитрий спосіб приготування гіркого овочу, який потім можна використовувати в салатах або подавати як гарнір до м’ясних страв. Беріть на замітку нашу кулінарну добірку із десяти смачних рецептів швидкого приготування з покроковими фотографіями.

Маринована цибуля в оцті швидкого приготування

Маринована цибуля в оцті швидкого приготування порадує вас особливою соковитістю та м’яким смаком. Готовий продукт можна додавати в салати та інші холодні закуски або ж подавати до гарячих страв в якості оригінального і апетитного гарніру.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 2 ч.л.
  • Вода – 2 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Маринована цибуля в оцті швидкого приготування легко можна зробити в домашніх умовах. Підготуємо всі потрібні продукти для маринування соковитої цибулі.

Цибулю можна вибирати звичайний білий або червоний. Його попередньо очищаємо від лушпиння.

Далі овоч нарізаємо тонким пір’ям. Також ви можете використовувати спеціальну овочерізку.

Якщо ваша цибуля надто гірчить, то викладіть її на робочу поверхню. Залишіть на одну хвилину.

Далі цибулю перекладаємо в тарілку і посипаємо її сіллю.

Окремо вимішуємо воду з оцтом і поливаємо цією сумішшю нашу цибулю.

Перекладаємо заготівлю у банку. Закриваємо кришкою і гарненько збовтуємо заготівлю. Залишаємо на 15 хвилин.

Маринована цибуля в оцті швидкого приготування готова до подачі!

Маринована цибуля з оцтом та олією

Маринована цибуля з оцтом і олією виходить привабливою і насиченою за смаком. Крім того, після маринування йде нелюбима багатьма гіркота, а сам овоч стає напрочуд соковитим. Таку цибулю можна додавати у ваші улюблені салати або використовувати як додаток до гарячих страв.

Час готування – 1 година

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вода – 250 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі необхідні продукти.

Крок 2. Очищаємо цибулю і нарізаємо її тонкими півкільцями.

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо воду та столовий 9% оцет.

Крок 4. Сюди ж відправляємо сіль та цукор. Добре перемішуємо сухі продукти в рідкій суміші.

Крок 5. У цей маринад занурюємо цибулю та залишаємо на 30 хвилин.

Крок 6. Через вказаний час відкидаємо цибулю на сито і даємо стекти маринаду.

Крок 7. Перекладаємо підготовлену цибулю в глибоку миску і заливаємо олією. Перемішуємо та залишаємо ще на 30 хвилин.

Крок 8. Маринована цибуля з оцтом та олією готова. Подавайте закуску до столу з улюбленими стравами!

Смачна маринована цибуля в оцті до шашлику

Смачна маринована цибуля в оцті до шашлику – це чудова ідея для вашого свята чи вилазки на природу. Апетитна та соковита цибуля чудово доповнить ваш шашлик, та й інші м’ясні страви. Для нескладного та швидкого приготування слідуйте простим крокам з нашого рецепту.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Цибуля червона – 3 шт.
  • Коріандр – 1 ч.л.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Вода – 100 мл.
  • Сіль – 1 шепіт.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч.л.
  • Оцет яблучний – 2 ст.
Дивіться також:  Слабосолона сьомга - 10 рецептів у домашніх умовах

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість всіх продуктів за списком.

Крок 2. Цибулю обробляємо кільцями або півкільцями. Промиваємо під водою і викладаємо у глибоку миску.

Крок 3. Доповнюємо підготовлену цибулю коріандром. Найкраще використовувати у зернах.

Крок 4. В окремому посуді готуємо маринад для нашої цибулі. Вливаємо сюди рідкий мед, воду та яблучний оцет. Добре все перемішуємо, щоб мед став рідким, можна прогріти його в мікрохвильовій печі.

Крок 5. Також у цю суміш відправляємо цукор та сіль. Добре все перемішуємо.

Крок 6. Підготовленим маринадом заливаємо цибулю.

Крок 7. Добре все перемішуємо і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Крок 8. Смачна маринована цибуля в оцті до шашлику готова. Частуйтесь!

Маринована цибуля в яблучному оцті

Маринована цибуля в яблучному оцті приємно здивує вас особливою соковитістю та приємним смаком. Готовий цибульний продукт можна додавати в салати або подавати до гарячих страв, разом з оселедцем і копченостями. Спробуйте самі приготувати апетитне та оригінальне частування!

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Оцет яблучний – 1 ст.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо велику і красиву цибулю без пошкоджень.

Крок 2. Очищаємо овоч від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Ріжемо тонко, але щоб кільця не розривалися.

Крок 3. Перекладаємо цибулю у зручний посуд і посипаємо сіллю.

Крок 4. Також сюди додаємо чорний мелений перець.

Крок 5. Заливаємо це все яблучним оцтом.

Крок 6. Також доповнюємо оливковою олією. Добре все перемішуємо і прибираємо на 1:00 в холодильник.

Крок 7. Маринована цибуля в яблучному оцті готова. Подавайте до столу або додайте до домашніх страв!

Маринована цибуля з оцтом та цукром

Маринована цибуля з оцтом і цукром виходить цікавою і насиченою за смаком. Крім того, після маринування йде зайва гіркота, а сам овоч стає неймовірно соковитим. Таку цибулю можна додавати до ваших улюблених салатів або використовувати як додаток до інших солоних страв.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль із травами – 0,5 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Оцет виноградний – 3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти для маринування цибулі.

Крок 2. Ріпчасту цибулю можна обробити за смаком: кільцями, півкільцями або навіть кубиками. Кладемо цибулю в глибоку ємність і повністю заливаємо окропом на 5 хвилин. Це дозволить усунути зайву гіркоту. Потім воду повністю зливаємо.

Крок 3. Знову заливаємо цибулю окропом, але вже невеликою кількістю. Сюди ж відправляємо сіль. Найкраще використовувати ароматну сіль зі спеціями.

Крок 4. Також доповнюємо цибулю цукром.

Крок 5. Вливаємо сюди виноградний оцет.

Крок 6. Також відправляємо лавровий лист для аромату. Добре все перемішуємо та залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

Крок 7. Маринована цибуля з оцтом і цукром готова. Подавайте до оселедця або інших частування за смаком!

Дивіться також:  Тарталетки – 10 простих та смачних рецептів начинок для тарталеток на святковий стіл

Як швидко і смачно замаринувати цибулю в 70% оцті

Як швидко та смачно замаринувати цибулю у 70% оцті, розповіли у нашому покроковому кулінарному керівництві. З простим рецептом ви замаринуєте цибулю за лічені хвилини та отримаєте чудовий результат. Готова цибуля стане м’якшою і соковитішою, піде зайва гіркота, яка часто відштовхує в цьому овочі.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Вода – 110 мл.
  • Есенція оцтова 70% – 1 год.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо гарні цибулини, а також підготуємо всі необхідні спеції.

Крок 2. У глибоку миску викладаємо лавровий лист.

Крок 3. До листя відправляємо сіль у зазначеній кількості.

Крок 4. Також сюди всипаємо цукор.

Крок 5. Очищену цибулю можна нарізати кубиками.

Крок 6. Відправляємо цибулю в миску зі спеціями.

Крок 7. Заливаємо все це водою і вливаємо оцтову есенцію. Добре перемішуємо і залишаємо маринуватися. Через 15 хвилин цибуля буде вже готова, але можна залишати і на більший час.

Крок 8. Також доповнюємо заготовку чорним перцем меленим.

Крок 9. Тепер ви знаєте, як швидко та смачно замаринувати цибулю у 70% оцті. Беріть на замітку!

Маринована червона цибуля в оцті

Маринована червона цибуля в оцті – це проста та цікава кулінарна ідея. Цибулева гіркота подобається далеко не всім. Але її досить легко забрати за допомогою процедури маринування. Зате після цієї процедури цибуля стане м’якою і соковитою, її можна додавати до салатів та інших холодних закусок.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Цибуля червона – 300 гр.
  • Сіль – 5 гр.
  • Цукор-пісок – 15 гр.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.
  • Вода – 300 мл.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Перець запашний горошок – 4 шт.
  • Коріандр мелений – до смаку.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо красиві червоні цибулини без ушкоджень. Також підготуємо решту продуктів зі списку.

Крок 2. У глибоку миску вливаємо теплу воду кімнатної температури. У неї відправляємо сіль та цукор. Добре все перемішуємо до розчинення крупинок. Доповнюємо це все столовим оцтом та іншими спеціями.

Крок 3. Очищену цибулю обробляємо на тонкі півкільця.

Крок 4. Перекладаємо цибулю у зручний контейнер.

Крок 5. Заливаємо все нашим підготовленим маринадом і забираємо в холодильник на годину.

Крок 6. Перед подачею подрібнюємо ароматну зелень і додаємо її до цибулі.

Крок 7. Маринована червона цибуля в оцті готова. Подавайте до столу!

Як маринувати цибулю в оцті для салату.

Як маринувати цибулю в оцті для салату, читайте у нашому покроковому кулінарному посібнику. З простим рецептом ви замаринуєте цибулю за лічені хвилини і без особливих зусиль. Після процедури маринування цибуля стане м’якшою і соковитішою, піде зайва гіркота, що ідеально підходить для холодних закусок.

Час готування – 15 хвилин

Дивіться також:  Квашена капуста класична – 10 рецептів хрумкої та соковитої квашеної капусти в домашніх умовах

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Оцет столовий 9% – 5 ст.
  • Вода – 5 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 0,25 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ч.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти.

Крок 2. Вливаємо воду в невелику каструлю, також сюди відправляємо оцет, цукор, олію та сіль.

Крок 3. Добре перемішуємо всі продукти в каструлі.

Крок 4. Цибулю обробляємо на тонкі півкільця і ​​викладаємо в каструлю з маринадом.

Крок 5. Сюди відправляємо лавровий лист та інші ароматні спеції.

Крок 6. Доводимо заготовку до кипіння та швидко охолоджуємо. Для цього каструлю перекладаємо у велику ємність із холодною водою. Після цибулю віджимаємо від зайвої вологи.

Крок 7. Ми розповіли, як маринувати цибулю в оцті для салату. Обов’язково спробуйте!

Маринована цибуля з оцтом та кропом

Маринована цибуля з оцтом та кропом відрізняється не тільки цікавим смаком, але й дивовижним ароматом. Така апетитна закуска точно урізноманітнить ваш домашній або святковий стіл. Готову цибулю можна подавати до гарячих страв, оселедця та інших солоних страв.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Цибуля червона – 3 шт.
  • Оцет бальзамічний – 2 ст.
  • Укроп – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Олія – ​​1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо красиву цибулю (білу або червону) без пошкоджень і очищаємо її від лушпиння.

Крок 2. Далі овоч обробляємо на акуратні кільця і ​​промиваємо в теплій воді, щоб прибрати зайву гіркоту.

Крок 3. Також підготуємо решту продуктів для маринування.

Крок 4. Кількість цибулі викладаємо в глибоку ємність, поливаємо оцтом бальзамічним і доповнюємо цукром. Добре перемішуємо.

Крок 5. Сюди ж відправляємо дрібно порубаний ароматний свіжий кріп і олію.

Крок 6. Добре все перемішуємо і залишаємо маринуватися на 20 хвилин.

Крок 7. Маринована цибуля з оцтом і кропом готова. Подавайте до столу та спробуйте!

Маринована цибуля у винному оцті

Маринована цибуля у винному оцті порадує вас особливою соковитістю, м’яким та приємним смаком. Готовий продукт можна додавати в салати та інші холодні закуски або ж подавати до гарячих страв як оригінального і апетитного доповнення.

Час готування – 2 години 10 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Цибуля червона велика – 1 шт.
  • Оцет винний – 3 ст.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Коріандр – до смаку.
  • Часник гранульований – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю від лушпиння і обробляємо його на акуратне пір’я або кільця – як вам більше подобається.

Крок 2. Підготовлену цибулю перекладаємо у банку. Укладаємо овоч щільно.

Крок 3. Заливаємо цибулю винним оцтом, доповнюємо сіллю, цукром та спеціями. Також це все поливаємо лимонним соком.

Крок 4. Заливаємо вміст банки кип’яченою водою до країв.

Крок 5. Закриваємо банку кришкою і гарненько збовтуємо.

Крок 6. Забираємо заготовку з цибулі в холодильник на 2 години.

Крок 7. Маринована цибуля у винному оцті готова. Подавайте до столу!