Масляний крем для торта завдяки своїй стабільності і простоті приготування вважається класикою кондитерського мистецтва. Він здатний впоратися з різними завданнями: будь то трояндочки-квіточки в малайзійської техніці або надання чітких форм десерту перед покриттям мастикою. Велика кількість різних рецептур його приготування дозволяють кардинальним чином змінити смак торта, навіть якщо в якості коржів буде використаний звичайний класичний бісквіт.
Масляний крем для торта — класичне виконання
Класичний масляний крем готується нескладно і підходить для тих, хто тільки починає шлях кондитера. Він ідеально тримає форму і його легко відсадити різними рельєфними візерунками через кондитерські насадки. Чим жирніше буде масло, тим смачніше вийде крем.
Для класичного варіанту використовується:
- 200 грамова пачка сливоч. масла;
- 160-180 г цукрової пудри;
- 30-45 мл коров’ячого молока.
Приготування по кроках:
- При кімнатній температурі довести олії до м’якості, коли його можна буде легко продавити пальцем. Просіяти цукрову пудру. Якщо використовується домашнє, а не магазинне пастеризоване молоко, то його краще прокип’ятити і охолодити. Ідеальною для роботи вважається температура масла на рівні 25 градусів. Щоб в кремі не було цукрових крупинок, слід брати тільки цукрову пудру, а не цукор, і обов’язково просіяти її.
- Вершкове масло спочатку збиваємо міксером до білого кольору і пишності, а потім малими частинами вводимо в нього інші інгредієнти: спочатку пудру, а потім молоко.
- Готовий крем буде пишним, блискучим і гладким. При бажанні їй можна надати ягідний, кавовий або шоколадний смак, додавши трохи ягідного сиропу, кави або какао.