Масляний крем, покроковий рецепт з фото

Будь ласунці відомо, що апетитніше всього торти і тістечка це ті, де є крем, причому не будь, а найсмачніший – масляний. Він не тільки надає певний смак кондитерського виробу, він його ще й прикрашає. Згадайте, всі красиві квіточки, грибочки і багато іншого на тортах і тістечках зроблені з масляного крему.
Якщо ви вже вмієте пекти які-небудь прості бісквіти, але хочете перейти на новий рівень майстерності, ця стаття для вас. Ви дізнаєтеся, як зробити масляний крем своїми руками, а ми вам підкажемо його покрокове приготування.
Рецептів масляного крему існує досить багато, але для новачка ми запропонуємо для початку найпростіший, ще він вважається класичним або основним рецептом крему.

Крем масляний – основний рецепт

Час приготування: 20 хв.
Кількість: 400 р.

Інгредієнти:

  • • Вершкове масло – 250 г;
  • • Цукрова пудра – 500 г;
  • • Молоко – 3 ст. л.;
  • • Ванільний цукор або екстракт– 1 ч. л.

Покрокове приготування:

Крок 1. Беремо вершкове масло кімнатної температури, добре розм’якшуємо його і починаємо протягом 3 хвилин збивати міксером до утворення пишної маси. Швидкість роботи міксера вибираємо середню.
Крок 2. Додаємо до збитого масла третину цукрової пудри і починаємо збивати на мінімальній швидкості 2 хвилини. Далі, швидкість роботи міксера поступово збільшуємо до максимальної і збиваємо масу ще близько 2 хвилин.
Крок 3. Продовжуємо поступово додавати залишилися дві третини пудри тим же способом і в кінці збиваємо масу протягом 4 хвилин.
Крок 4. Вливаємо молоко і ванільний цукор або екстракт і на мінімумі місимо наш майбутній крем. Збільшуємо швидкість і продовжуємо замішувати ще 3 хвилини. По консистенції наша маса повинна бути легкою, ніжною і соковитою. Спробуйте її легенько лопаткою, вона повинна бути трохи тягучим і залишати на поверхні піки.
Крок 5. Якщо ви не збираєтеся використовувати крем відразу після приготування, перекладіть його в контейнер з щільною кришкою або в будь-яку іншу посуд, що герметично закривається і поставте холодильник. Крем можна зберігати до 3 днів.

Дивіться також:  Скумбрія, запечена з цибулею та морквою

 

Кілька порад при приготуванні масляного крему:

  • Не ігноруйте перемикання швидкостей на своєму міксері або комбайні і поетапне введення інгредієнтів. В іншому випадку ви отримаєте несмачну важку, жирну масу.
  • Використовувати замість пудри можна і цукор, зменшивши її кількість до 250 г, але тільки пудра додасть вашому крему легкість і ніжність.
  • Як ми бачимо, готувати масляний крем досить просто, а зробити його фруктовим або кольоровим ще простіше!

    Підказки:

  • Якщо хочете надати крему полуничний смак, на 4 кроці можна додати 1-2 ст. л. соку свіжої полуниці або сиропу або навіть полуничної наливки, які заодно підфарбують крем в рожевий колір. Якщо апельсиновий – додайте те ж саме кількість апельсинового соку або цедри.
  • Якщо хочете зберегти натуральний масляний смак крему, але при цьому підфарбувати, додайте щіпку харчового барвника необхідного кольору.
  • Якщо хочете пом’якшити масляний смак, додайте до основым інгредієнтів 400 г нежирного сиру та зменшіть кіль цукрової пудри до 250 г і зовсім приберіть молоко.
    Для створення прикрас з масляного крему на своїх виробах використовуйте кондитерський шприц.
  • Вперед, до нових обріїв…і приємного чаювання!

    Прокрутка до верху