Як зробити нашу гастрономічну життя яскравішим, приємніше, веселіше? Немає нічого простіше! Купуємо ніжне м’ясо птиці, вивчаємо добірку кращих рецептів приготування в духовці або на сковороді і отримуємо неймовірно апетитні медальйони з індички. У цій страві є все — комплекс корисних властивостей, чудовий смак і вишуканість оформлення.
Медальйони з індички в духовці
Спекотні умови печі прекрасні для термічної обробки м’яса. Причому можна практично не побоюватися за отримання ідеального результату.
Склад інгредієнтів:
- олія (соняшникова чи оливкова) — 25 мл;
- сир (бажано твердих сортів) — 200 г;
- м’ясо індички — 1 кг;
- стиглий помідор;
- сметана домашня (можна замінити несолодким йогуртом) — 50 р;
- базилік, спеції.
Спосіб приготування:
- Насамперед, займемося соусом. Подрібнюємо свіжий базилік, кладемо в чашу. При бажанні використовуємо сушену траву. Додаємо сметану, трохи солимо склад, добре перемішуємо.
- Звільняємо помідорів від шкірки, шаткуємо тонкими кружечками.
- Застеляємо деко фольгою, залишаючи запас для упаковки запекающихся продуктів. Обробляємо папір маслом оливи.
- Дістаємо м’ясо з холодильника. Ретельно промиваємо індичку, поділяємо м’якоть на невеликі круглі пласти, що нагадують медальйони. Густо змащуємо м’ясні скибочки приготованим соусом, зверху розміщуємо по кружечку томату.
- Накриваємо оформлене блюдо вільної частиною фольги і відправляємо заготовку на 45 хвилин в духову шафу, нагріту до 180 °C. За 10 хвилин до завершення процесу відкриваємо страву посипаємо кожну порцію дрібно тертим сиром.
Подаємо гарячі медальйони з індички в красивій сервіровочної посуді.
Готуємо на сковороді
Приготування м’ясних страв в духовці надає ряд переваг, однак багатьох шанувальників подібних страв цікавить питання про те, як смачно і якісно посмажити медальйони на сковороді.
Список продуктів:
- соус соєвий — 20 мл;
- апельсиновий мармелад — ½ склянки;
- філе індички — 800 г;
- масло оливи — 40 мл;
- тертий корінь імбиру — 1 ст. л.;
- спеції (сіль, перець).
Порядок приготування:
- Нарізаємо оброблену м’якоть птиці акуратними круглими шматками. Бажано надати їм приблизно рівну форму.
- Викладаємо вироби в сковороду з добре нагрітих оливковою олією. Ніколи не починаємо термічну обробку м’яса в холодному жирі: поки склад буде прогріватися, продукт втратить частину виділився соку. Обсмажуємо кожну сторону пласта за 5 хвилин до появи рожевого відтінку.
- Дістаємо шматки філе з ємності і залишаємо гаряче м’ясо на тарілці. Щільно накриваємо посуд фольгою.
- Поміщаємо на місце індички апельсиновий мармелад, додаємо китайський соус і крихту імбиру. Постійно перемішуючи склад, нагріваємо його до кипіння. Потім відразу знижуємо інтенсивність полум’я, доводимо суміш до густого стану.
- Тепер опускаємо медальйони в ароматну глазур, обережно струшуємо сковороду, домагаючись розподілу соусу м’ясних компонентів.
Оригінальне застосування цитрусової солодощі дозволило створити настільки чудове кулінарне творіння. Подаємо страву виключно в гарячому вигляді.
Покрокове приготування в беконі
Засвоївши тонкощі термічної обробки м’яса, приступаємо до нюансів смачного оформлення страви. Індичка і бекон — чудове поєднання чудових делікатесів.
Перелік компонентів:
- масло пісне — 100 мл;
- гірчиця діжонська — 20 г;
- грудка індички — 800 г;
- оцет бальзамічний — 8 мл;
- бекон (оформлені тонкі слайсы) — 300 г;
- трави прованські — 4 г;
- сіль, перець.
Етапи приготування:
- Дістаємо м’ясо з холодильника, промиваємо і просушуємо серветками. Нарізаємо його однаковими круглими пластами товщиною до 2 див. Злегка відбиваємо індичку стороною молотка без зазубрин.
- З’єднуємо в глибокій піалі гірчицю, масло, сіль, перець, оцет та інші бажані спеції. Ретельно розмішуємо склад, поміщаємо в нього м’ясну заготівлю і залишаємо на годину в маринаді.
- Дістаємо шматочки із запашної суміші, легко промокає паперовими рушниками. Загортаємо кожну порцію в одну або дві смужки тонко нарізаного бекону. Краї фіксуємо зубочистками.
- Викладаємо апетитні вироби в розпечене на сковороді олію, обсмажуємо вкруговую. Головна умова отримання ніжних і соковитих медальйонів з індички — не пересушити м’ясо!
Готову страву залишаємо на 10 хвилин під фольгою, а потім подаємо до столу, прикрасивши страву гілочками зелені.
Медальйони з індички зі сметаною
Чарівний смак м’яса птиці особливо яскраво виявляється в гармонійному «союзі» з кисломолочним продуктом. Індичка в густому сметанному соусі — чудова страва для ситного обіду.
Набір продуктів:
- цибуля-ріпка;
- оцет яблучний — 10 мл;
- медальйони з м’яса птиці — 600 г;
- свіжа сметана — 50 г;
- часникові зубки — 3 шт.;
- гірчиця — 10 г;
- суха суміш «Аджика», куркума, трави прованські — склад підбираємо за уподобанням;
- лист лавра, перець пекучий.
Послідовність приготування:
- Спочатку оформляємо маринад. Для цього нарізаємо півкільцями ріпчасту цибулю, очищений від лушпиння. Поміщаємо частини овоча на дно чаші, приєднуємо тонко нарізані часникові зубки, суміш сухих прянощів, лист лавра.
- Медальйони з індички можна купити у вигляді напівфабрикату. Якщо в нашому розпорядженні виявилося філе або грудка птиці, добре промиваємо продукт, просушуємо паперовими рушниками, нарізаємо круглими скибочками. Легко відбиваємо заготовки, використовуючи ребро долоні. Прекрасний спосіб делікатної обробки м’яса!
- Викладаємо виготовлені «прикраси» на цибульну суміш, збризкуємо продукти яблучним оцтом, залишаємо на годину просочуватися ароматом спецій і прянощів.
- Поміщаємо пласти індички на розігріту сковороду з антипригарним покриттям. У такому посуді всі сторони м’яса чудово підсмажаться без додавання жиру. Швидко і дуже корисно!
- Коли медальйони отримають рум’яну «ограновування», приєднуємо до них весь склад маринаду. Тушкуємо м’ясо до майже готового стану, потім присмачую гірчицею і домашньою сметаною. Перемішуємо компоненти страви, нагріваємо шматочки індички в апетитному соусі ще кілька хвилин.
Ласі шматочки м’яса не отримали букет — цілий оберемок вишуканих смаків і тонких ароматів!
В сирному клярі
Страви з індички, майстерно оформлені в апетитно хрусткий «наряд», не тільки складуть поживний сніданок або обід, але й приємно здивують гостей, запрошених на звану вечерю.
Використовувані компоненти:
- сир — 100 г;
- масло пісне;
- яйця — 4 шт.;
- медальйони з індички — 1 кг;
- мука в/с 100 г;
- спеції (сіль, перець).
Технологія приготування:
- Для отримання пишною і апетитною оболонки м’ясних виробів використовуємо виключно свіжі яйця. Вбиваємо їх у чашу, сюди ж натираємо стружку сиру, приправляємо продукти сіллю і перцем.
- Перемішуємо складу віночком, додаючи порції борошна. Робимо заміс тіста однорідної консистенції, по густоті нагадує домашню сметану.
- Промокаємо серветками оформлені шматочки м’яса, прибираючи зайву вологу.
- Нагріваємо в сковороді невелика кількість рослинного жиру, маку кожен пласт в отриманий кляр, викладаємо в гаряче масло. Маємо порції на відстані один від одного, щоб їм було досить «вільно» в жарких умовах.
- Готуємо страву на середньому вогні. Після появи рум’яної скоринки перевертаємо вироби, підставляючи інші їх боку для утворення такого ж результату.
Подаємо чудові медальйони в сирному клярі до столу.
З ягідним соусом
Одне тільки назва представленого рецепта моментально створює ароматний образ чудового м’ясної страви з ягідними смаковими відтінками.
Необхідні продукти:
- масло оливи;
- м’ясо індички — 500 г;
- імбир — 10 г;
- стиглі апельсини — 2 шт.;
- звичайний цукор — 50 г;
- ягоди (бажано злегка кислі) — 300 г;
- коньяк — 20 мл;
- спеції.
Процес приготування:
- Поділяємо попередньо оброблене м’ясо на рівні пласти, ретельно промокаємо кожну скибочку.
- Сортуємо свіжі ягоди, промиваємо, просушуємо серветками, покласти в сотейник. Заповнюємо ємність соком, вичавленим з апельсинів. Натираємо цедру цитрусових плодів, вливаємо 250 мл очищеної води.
- Нагріваємо продукти до кипіння, варимо 5 хвилин, потім додаємо коньяк і цукор. Тушкуємо суміш ще чверть години у відкритому вигляді.
- Змащуємо нагріту сковороду маслом оливи. Посипаємо шматки індички невеликою кількістю солі. Щоб зберегти м’ясні соки, «запечатати» їх усередині медальйонів, обсмажуємо вироби на сильному вогні. Витрачаємо на кожну сторону не більше 5 хвилин.
- Застеляємо деко фольгою, викладаємо гаряче м’ясо, накриваємо другим листом паперу. Ставимо заготовку на 20 хвилин у духовку, нагріту до 180 °C. У кінці процесу підсушуємо м’ясні шматки у відкритому вигляді.
Готову страву посипаємо подрібненою зеленню, поливаємо бажаним кількістю ягідного соусу.
Як посмажити медальйони з індички на сковороді-гриль
Обійти увагою такий спосіб приготування м’яса птиці, значить позбавити себе звабливо смачного і дуже привабливого страви.
Список інгредієнтів:
- олія соняшникова;
- філе птиці — 1кг;
- зубки часникові — від 4 шт.;
- паприка, сіль, перець;
- трави прованські.
Приготування страви:
- Поділяємо промите і просушену м’ясо на пласти. В процесі легкого відбивання надаємо скибочкам форму медальйонів-сердечок. Посипаємо їх перцем, паприкою, сухими травами, сіллю.
- Натираємо шматки часником, пропущеним через прес, змащуємо свіжою олією і залишаємо на годину в запашній суміші.
- За допомогою кулінарної пензлика обробляємо сильно нагріту сковороду-гриль рослинним жиром (краще оливковою складом).
- Викладаємо шматочки м’яса на гарячі ребра ємності, обсмажуємо обидві сторони до появи апетитних смужок. В залежності від товщини кожної порції, на весь процес піде до 10 хвилин.
Насолодитися чудовим смаком страви краще всього відразу, поки м’ясо ще «палає» своїм жарким рум’янцем.
Якщо ви сумніваєтеся в тому, як приготувати медальйони з індички, подумки уявіть зовнішній вигляд майбутнього страви, відчуєте незрівнянну ніжність кожного соковитого шматочка. Завжди пам’ятайте, що суть насолоди укладена в самому прагненні до нього.