Медальйони з індички – 7 рецептів, як приготувати в духовці на сковороді

Як зробити нашу гастрономічну життя яскравішим, приємніше, веселіше? Немає нічого простіше! Купуємо ніжне м’ясо птиці, вивчаємо добірку кращих рецептів приготування в духовці або на сковороді і отримуємо неймовірно апетитні медальйони з індички. У цій страві є все — комплекс корисних властивостей, чудовий смак і вишуканість оформлення.

Медальйони з індички в духовці

Спекотні умови печі прекрасні для термічної обробки м’яса. Причому можна практично не побоюватися за отримання ідеального результату.

Склад інгредієнтів:

  • олія (соняшникова чи оливкова) — 25 мл;
  • сир (бажано твердих сортів) — 200 г;
  • м’ясо індички — 1 кг;
  • стиглий помідор;
  • сметана домашня (можна замінити несолодким йогуртом) — 50 р;
  • базилік, спеції.

Спосіб приготування:

  • Насамперед, займемося соусом. Подрібнюємо свіжий базилік, кладемо в чашу. При бажанні використовуємо сушену траву. Додаємо сметану, трохи солимо склад, добре перемішуємо.
  • Звільняємо помідорів від шкірки, шаткуємо тонкими кружечками.
  • Застеляємо деко фольгою, залишаючи запас для упаковки запекающихся продуктів. Обробляємо папір маслом оливи.
  • Дістаємо м’ясо з холодильника. Ретельно промиваємо індичку, поділяємо м’якоть на невеликі круглі пласти, що нагадують медальйони. Густо змащуємо м’ясні скибочки приготованим соусом, зверху розміщуємо по кружечку томату.
  • Накриваємо оформлене блюдо вільної частиною фольги і відправляємо заготовку на 45 хвилин в духову шафу, нагріту до 180 °C. За 10 хвилин до завершення процесу відкриваємо страву посипаємо кожну порцію дрібно тертим сиром.

Подаємо гарячі медальйони з індички в красивій сервіровочної посуді.

Готуємо на сковороді

Приготування м’ясних страв в духовці надає ряд переваг, однак багатьох шанувальників подібних страв цікавить питання про те, як смачно і якісно посмажити медальйони на сковороді.

Список продуктів:

  • соус соєвий — 20 мл;
  • апельсиновий мармелад — ½ склянки;
  • філе індички — 800 г;
  • масло оливи — 40 мл;
  • тертий корінь імбиру — 1 ст. л.;
  • спеції (сіль, перець).

Порядок приготування:

  • Нарізаємо оброблену м’якоть птиці акуратними круглими шматками. Бажано надати їм приблизно рівну форму.
  • Викладаємо вироби в сковороду з добре нагрітих оливковою олією. Ніколи не починаємо термічну обробку м’яса в холодному жирі: поки склад буде прогріватися, продукт втратить частину виділився соку. Обсмажуємо кожну сторону пласта за 5 хвилин до появи рожевого відтінку.
  • Дістаємо шматки філе з ємності і залишаємо гаряче м’ясо на тарілці. Щільно накриваємо посуд фольгою.
  • Поміщаємо на місце індички апельсиновий мармелад, додаємо китайський соус і крихту імбиру. Постійно перемішуючи склад, нагріваємо його до кипіння. Потім відразу знижуємо інтенсивність полум’я, доводимо суміш до густого стану.
  • Тепер опускаємо медальйони в ароматну глазур, обережно струшуємо сковороду, домагаючись розподілу соусу м’ясних компонентів.
Дивіться також:  Тісто для курника на кефірі – 7 смачних рецептів приготування

Оригінальне застосування цитрусової солодощі дозволило створити настільки чудове кулінарне творіння. Подаємо страву виключно в гарячому вигляді.

Покрокове приготування в беконі

Засвоївши тонкощі термічної обробки м’яса, приступаємо до нюансів смачного оформлення страви. Індичка і бекон — чудове поєднання чудових делікатесів.

Перелік компонентів:

  • масло пісне — 100 мл;
  • гірчиця діжонська — 20 г;
  • грудка індички — 800 г;
  • оцет бальзамічний — 8 мл;
  • бекон (оформлені тонкі слайсы) — 300 г;
  • трави прованські — 4 г;
  • сіль, перець.

Етапи приготування:

  • Дістаємо м’ясо з холодильника, промиваємо і просушуємо серветками. Нарізаємо його однаковими круглими пластами товщиною до 2 див. Злегка відбиваємо індичку стороною молотка без зазубрин.
  • З’єднуємо в глибокій піалі гірчицю, масло, сіль, перець, оцет та інші бажані спеції. Ретельно розмішуємо склад, поміщаємо в нього м’ясну заготівлю і залишаємо на годину в маринаді.
  • Дістаємо шматочки із запашної суміші, легко промокає паперовими рушниками. Загортаємо кожну порцію в одну або дві смужки тонко нарізаного бекону. Краї фіксуємо зубочистками.
  • Викладаємо апетитні вироби в розпечене на сковороді олію, обсмажуємо вкруговую. Головна умова отримання ніжних і соковитих медальйонів з індички — не пересушити м’ясо!

Готову страву залишаємо на 10 хвилин під фольгою, а потім подаємо до столу, прикрасивши страву гілочками зелені.

Медальйони з індички зі сметаною

Чарівний смак м’яса птиці особливо яскраво виявляється в гармонійному «союзі» з кисломолочним продуктом. Індичка в густому сметанному соусі — чудова страва для ситного обіду.

Набір продуктів:

  • цибуля-ріпка;
  • оцет яблучний — 10 мл;
  • медальйони з м’яса птиці — 600 г;
  • свіжа сметана — 50 г;
  • часникові зубки — 3 шт.;
  • гірчиця — 10 г;
  • суха суміш «Аджика», куркума, трави прованські — склад підбираємо за уподобанням;
  • лист лавра, перець пекучий.

Послідовність приготування:

  • Спочатку оформляємо маринад. Для цього нарізаємо півкільцями ріпчасту цибулю, очищений від лушпиння. Поміщаємо частини овоча на дно чаші, приєднуємо тонко нарізані часникові зубки, суміш сухих прянощів, лист лавра.
  • Медальйони з індички можна купити у вигляді напівфабрикату. Якщо в нашому розпорядженні виявилося філе або грудка птиці, добре промиваємо продукт, просушуємо паперовими рушниками, нарізаємо круглими скибочками. Легко відбиваємо заготовки, використовуючи ребро долоні. Прекрасний спосіб делікатної обробки м’яса!
  • Викладаємо виготовлені «прикраси» на цибульну суміш, збризкуємо продукти яблучним оцтом, залишаємо на годину просочуватися ароматом спецій і прянощів.
  • Поміщаємо пласти індички на розігріту сковороду з антипригарним покриттям. У такому посуді всі сторони м’яса чудово підсмажаться без додавання жиру. Швидко і дуже корисно!
  • Коли медальйони отримають рум’яну «ограновування», приєднуємо до них весь склад маринаду. Тушкуємо м’ясо до майже готового стану, потім присмачую гірчицею і домашньою сметаною. Перемішуємо компоненти страви, нагріваємо шматочки індички в апетитному соусі ще кілька хвилин.
Дивіться також:  Кальмари в сметані — 7 рецептів приготування смажених і тушкованих кальмарів

Ласі шматочки м’яса не отримали букет — цілий оберемок вишуканих смаків і тонких ароматів!

В сирному клярі

Страви з індички, майстерно оформлені в апетитно хрусткий «наряд», не тільки складуть поживний сніданок або обід, але й приємно здивують гостей, запрошених на звану вечерю.

Використовувані компоненти:

  • сир — 100 г;
  • масло пісне;
  • яйця — 4 шт.;
  • медальйони з індички — 1 кг;
  • мука в/с 100 г;
  • спеції (сіль, перець).

Технологія приготування:

  • Для отримання пишною і апетитною оболонки м’ясних виробів використовуємо виключно свіжі яйця. Вбиваємо їх у чашу, сюди ж натираємо стружку сиру, приправляємо продукти сіллю і перцем.
  • Перемішуємо складу віночком, додаючи порції борошна. Робимо заміс тіста однорідної консистенції, по густоті нагадує домашню сметану.
  • Промокаємо серветками оформлені шматочки м’яса, прибираючи зайву вологу.
  • Нагріваємо в сковороді невелика кількість рослинного жиру, маку кожен пласт в отриманий кляр, викладаємо в гаряче масло. Маємо порції на відстані один від одного, щоб їм було досить «вільно» в жарких умовах.
  • Готуємо страву на середньому вогні. Після появи рум’яної скоринки перевертаємо вироби, підставляючи інші їх боку для утворення такого ж результату.

Подаємо чудові медальйони в сирному клярі до столу.

З ягідним соусом

Одне тільки назва представленого рецепта моментально створює ароматний образ чудового м’ясної страви з ягідними смаковими відтінками.

Необхідні продукти:

  • масло оливи;
  • м’ясо індички — 500 г;
  • імбир — 10 г;
  • стиглі апельсини — 2 шт.;
  • звичайний цукор — 50 г;
  • ягоди (бажано злегка кислі) — 300 г;
  • коньяк — 20 мл;
  • спеції.

Процес приготування:

  • Поділяємо попередньо оброблене м’ясо на рівні пласти, ретельно промокаємо кожну скибочку.
  • Сортуємо свіжі ягоди, промиваємо, просушуємо серветками, покласти в сотейник. Заповнюємо ємність соком, вичавленим з апельсинів. Натираємо цедру цитрусових плодів, вливаємо 250 мл очищеної води.
  • Нагріваємо продукти до кипіння, варимо 5 хвилин, потім додаємо коньяк і цукор. Тушкуємо суміш ще чверть години у відкритому вигляді.
  • Змащуємо нагріту сковороду маслом оливи. Посипаємо шматки індички невеликою кількістю солі. Щоб зберегти м’ясні соки, «запечатати» їх усередині медальйонів, обсмажуємо вироби на сильному вогні. Витрачаємо на кожну сторону не більше 5 хвилин.
  • Застеляємо деко фольгою, викладаємо гаряче м’ясо, накриваємо другим листом паперу. Ставимо заготовку на 20 хвилин у духовку, нагріту до 180 °C. У кінці процесу підсушуємо м’ясні шматки у відкритому вигляді.
Дивіться також:  Буженина в духовці у фользі – 7 покрокових рецептів приготування

Готову страву посипаємо подрібненою зеленню, поливаємо бажаним кількістю ягідного соусу.

Як посмажити медальйони з індички на сковороді-гриль

Обійти увагою такий спосіб приготування м’яса птиці, значить позбавити себе звабливо смачного і дуже привабливого страви.

Список інгредієнтів:

  • олія соняшникова;
  • філе птиці — 1кг;
  • зубки часникові — від 4 шт.;
  • паприка, сіль, перець;
  • трави прованські.

Приготування страви:

  • Поділяємо промите і просушену м’ясо на пласти. В процесі легкого відбивання надаємо скибочкам форму медальйонів-сердечок. Посипаємо їх перцем, паприкою, сухими травами, сіллю.
  • Натираємо шматки часником, пропущеним через прес, змащуємо свіжою олією і залишаємо на годину в запашній суміші.
  • За допомогою кулінарної пензлика обробляємо сильно нагріту сковороду-гриль рослинним жиром (краще оливковою складом).
  • Викладаємо шматочки м’яса на гарячі ребра ємності, обсмажуємо обидві сторони до появи апетитних смужок. В залежності від товщини кожної порції, на весь процес піде до 10 хвилин.

Насолодитися чудовим смаком страви краще всього відразу, поки м’ясо ще «палає» своїм жарким рум’янцем.

Якщо ви сумніваєтеся в тому, як приготувати медальйони з індички, подумки уявіть зовнішній вигляд майбутнього страви, відчуєте незрівнянну ніжність кожного соковитого шматочка. Завжди пам’ятайте, що суть насолоди укладена в самому прагненні до нього.

Прокрутка до верху