Медальйони з яловичини – ніжні і м’які: 7 рецептів приготування в духовці на сковороді і в мультиварці

Готуємо з яловичої вирізки

Для приготування медальйонів з вирізки яловичини потрібно підготувати такі інгредієнти:

  • Вирізка – 1 кг.
  • Оливкова олія – 3 ст. ложки.
  • Сіль, перець.

Вирізку необхідно нарізати шматками круглої форми товщиною до 2 див. Потім їх слід відбити, додати перець і посолити.

Після цього м’ясо обсмажується протягом 5 хвилин з кожного боку. Після закінчення смаження вогонь потрібно зменшити і дати страві пропаритися під кришкою ще 5 хвилин.

Медальйони з яблучка яловичини

Дуже популярним рецептом вважається приготування медальйонів з яблучка яловичини.

Яблучком називають вирізку з зовнішньої частини стегна, в якій є невеликі жирові прошарки, що роблять страву набагато соковитіше.

Для приготування знадобиться:

  • Яблучко яловичини – 1 кг
  • Цибуля – 0,5 кг
  • Морква (середнього розміру) – 2 шт.
  • Стиглий помідор – 3 шт.
  • Оливкова олія – 2 ложки.
  • Приправа для м’яса.

Процес виготовлення такої страви дуже простий:

  • Спочатку яловичина ріжеться на медальйони товщиною до 2 див. Потім вони відбиваються і заправляють сіллю з приправою.
  • Після цього на розпеченій сковороді заготовки обсмажуються з маслом близько 8 хвилин.
  • Готове м’ясо викласти на тарілку. Слідом готується овочева заправка.
  • На тій же сковороді необхідно підсмажити попередньо нарізану кільцями цибулю і терту моркву. Коли овочі злегка підрум’яняться, пора додати томат, трохи води і приправи.
  • Через 10 хвилин смаження овочі будуть готові. Готові медальйони необхідно полити приготовленої овочевою заправкою.
Дивіться також:  Соус для курки – 7 рецептів
Прокрутка до верху