Готуємо з яловичої вирізки
Для приготування медальйонів з вирізки яловичини потрібно підготувати такі інгредієнти:
- Вирізка – 1 кг.
- Оливкова олія – 3 ст. ложки.
- Сіль, перець.
Вирізку необхідно нарізати шматками круглої форми товщиною до 2 див. Потім їх слід відбити, додати перець і посолити.
Після цього м’ясо обсмажується протягом 5 хвилин з кожного боку. Після закінчення смаження вогонь потрібно зменшити і дати страві пропаритися під кришкою ще 5 хвилин.
Медальйони з яблучка яловичини
Дуже популярним рецептом вважається приготування медальйонів з яблучка яловичини.
Яблучком називають вирізку з зовнішньої частини стегна, в якій є невеликі жирові прошарки, що роблять страву набагато соковитіше.
Для приготування знадобиться:
- Яблучко яловичини – 1 кг
- Цибуля – 0,5 кг
- Морква (середнього розміру) – 2 шт.
- Стиглий помідор – 3 шт.
- Оливкова олія – 2 ложки.
- Приправа для м’яса.
Процес виготовлення такої страви дуже простий:
- Спочатку яловичина ріжеться на медальйони товщиною до 2 див. Потім вони відбиваються і заправляють сіллю з приправою.
- Після цього на розпеченій сковороді заготовки обсмажуються з маслом близько 8 хвилин.
- Готове м’ясо викласти на тарілку. Слідом готується овочева заправка.
- На тій же сковороді необхідно підсмажити попередньо нарізану кільцями цибулю і терту моркву. Коли овочі злегка підрум’яняться, пора додати томат, трохи води і приправи.
- Через 10 хвилин смаження овочі будуть готові. Готові медальйони необхідно полити приготовленої овочевою заправкою.