Найбільше досягнення кулінарії світу — медальйони зі свинини. Ці смачні мясні шматки припадуть до смаку всім любителям свинячих страв.
Медальйони зі свинини — класичний рецепт
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати медальйони найпростішим і поширеним варіантом.
Інгредієнти:
- свиняча вирізка – 620 г;
- сіль;
- гриби – 260 г білі;
- оливкова олія;
- коньяк – 2 ст. ложки;
- цибуля – 1 шт.;
- петрушка – 5 гілок;
- запашний перець – 0,5 ч. ложки;
- часник – 3 зубки;
- чорний перець – 1 ч. ложка горошин;
- вершки – 130 мл.
Приготування:
- Нарізати медальйонами вирізку. Товщина три сантиметри. Відбити. Потовкти горошини в ступці. Порубати часникові зубки.
- Посипати свинину сіллю. Поперчити. Промаринувати годину.
- Порубати цибулю. Нарізати гриби. Прогріти сковорідку. Влити олію. Помістити цибулю і гриби. Засмажити.
- Окремо обсмажити м’ясні шматки. Додати засмажку. Посипати нашаткованої петрушкою. Накрити кришкою і тушкувати хвилин п’ять.
- Перемістити на блюдо. Влити коньяк у сковорідку. Закип’ятити. Потомити три хвилини. Залити вершками. Прогрівати хвилину. Підсолити і перемішати. Полити м’ясо.
Як смачно посмажити на сковороді
Медальйони зі свинини на сковороді урізноманітнюють раціон і сподобаються всій родині.
Інгредієнти:
- сіль;
- свиняча вирізка – 550 г;
- пшеничне борошно – 7 г;
- сирої бекон – 14 скибочок;
- вершки – 160 мл;
- рослинне масло – 3 ст. ложки;
- паприка – 1 ч. ложка;
- солодкий перець – 2 шт.
Приготування:
- Нарізати на сім шматків вирізку. Відбити. Натерти сіллю і перцем. Загорнути в бекон.
- Промазати маслом сковороду. Помістити заготовки. Засмажити.
- Перець нашаткувати. Підсмажити. Присипати паприкою. Влити вершки. Нагріти. Підсолити. Насипати борошно. Перемішати і закип’ятити. Полити заготовки.
Соковиті медальйони зі свинини в духовці
Щоб зберегти форму медальйона, помістіть м’ясні шматки у фольгу. Приготовлені таким чином заготовки вийдуть соковитими і дуже смачними.
Інгредієнти:
- сіль;
- свинина – 550 г вирізки;
- лаврове листя – 3 аркуша;
- апельсин – 1 шт.;
- розмарин – 0,5 ч. ложки;
- часник – 16 зубков;
- перець;
- вершкове масло – 25 р.
Приготування:
- Нарізати порційно вирізку. Товщина кола 2,5 сантиметра. Нарізати смужки з фольги. Загорнути м’ясні заготовки.
- Помістити на деко і відправити в духову шафу. Запікати півгодини.
- Зрізати цедру з цитрусового. Нарізати соломкою. Закип’ятити воду і помістити цедру. Потримати півхвилини і перекинути в холодну воду.
- У сковорідку вичавити сік з апельсина. Помістити часникові шматочки. Посипати спеціями. Додати вершкове масло. Потомити чверть години. Додати цедру і перемішати.
- Дістати з фольги медальйони. Полити сиропом.
Рецепт приготування з грибами
Рецепт з грибами відрізняється від інших варіантів особливим ароматом і насиченим смаком.
Інгредієнти:
- свиняча вирізка – 350 г;
- кріп;
- оливкова олія;
- сметана – 5 ст. ложок;
- сіль;
- печериці – 220 г;
- борошно – 3 ст. ложки;
- вершкове масло – 2 ст. ложки;
- цибуля – 1 шт.
Приготування:
- Нарізати м’ясо на шматки упоперек волокон. Товщина півтора сантиметра.
- Прогріти духовку (200 градусів). Розстелити фольгу. Натерти заготовки сіллю і перцем. Викласти на фольгу. Збризнути маслом. Загорнути фольгою. Запікати півгодини.
- Порізати гриби. Смажити на сковорідці в олії. Нашаткувати цибулю і відправити до грибів. Прожарити. Підсолити. Присипати кропом. Насипати борошно. Розмішати. Потомити п’ять хвилин.
- Влити сметану. Загасити п’ять хвилин.
- Дістати медальйони. Змастити соусом.
Медальйони зі свинини в беконі
Оригінальна подача страви прикрасить вечерю і порадує смаком.
Інгредієнти:
- оливкова олія – 2 ст. ложки;
- філе свиняче – 2 шт.;
- майонез – 2 ст. ложки;
- сіль;
- зелень рубана – жменя;
- сирокопчений бекон – 10 шт.;
- суміш перців – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Нарізати на шматки м’ясо. Посипати сіллю і сумішшю перців. Залити майонезом. Присипати посіченою зеленню. Перемішати. Настояти три години.
- Це блюдо готуємо в беконі. Для цього загорнути в бекон кожен шматок. Відправити в прогріту сковороду з маслом. Засмажити.
- Коли заготовки зарум’янилися перемістити в духову шафу, який до цього моменту має температуру 180 градусів. Потомити чверть години.
Як приготувати з ананасами
Медальйони зі свинини з ананасами – це солодкувате, ніжне блюдо, яке підкорює всіх з першого шматочка.
Інгредієнти:
- зелень – 3 г;
- свинина – 270 г вирізки;
- рослинне масло – 35 мл;
- черрі – 15 г;
- перець;
- сир – 120 г натертого;
- сіль;
- майонез – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Нарізати м’ясо. Відбити. Посипати сіллю і перцем. Розтерти. Змастити майонезом.
- Викласти на деко, який заздалегідь промазали маслом. Вкрити кільцями ананаса.
- Присипати сирної стружкою і відправити запікатися. Режим 180 градусів. Час – чверть години. Прикрасити черрі і зеленню.
Готуємо у вершковому соусі
Неймовірно просте блюдо здатне прикрасити будь-який стіл, порадує вишуканим смаком і ароматом.
Інгредієнти:
- свинина – 950 г вирізки;
- перець чорний – 0,2 ч. ложки;
- печериці – 320 г;
- сіль – 2 ч. ложки;
- цибуля – 1 шт.;
- борошно – 2 ч. ложки;
- вершки – 420 мл
Приготування:
- Вирізку нарізати. Повинні вийти медальйони. Товщина максимум півтора сантиметра.
- Нашаткувати цибулю. Гриби нарізати.
- Обсмажити свинину з усіх боків у маслі на сковорідці.
- Засмажити цибульні кубики. Додати гриби. Прожарити. Посипати борошном. Потомити три хвилини. Залити вершками. Посолити. Поперчити. Потомити п’ять хвилин.
- Залити готові медальйони соусом.
На медальйони завжди використовують тільки вирізку. Саме ця частина легко ріжеться на необхідні за формою шматочки. Нарізати суворо поперек волокон.
Медальйони зі свинини в мультиварці
Ніжне страва нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти:
- свинина 750 г вирізки;
- рослинне масло – 55 мл;
- томатний сік – 210 мл;
- приправа для м’яса – 2 ч. ложки;
- сіль – 1 ч. ложки.
Приготування:
- Нарізати на шматки м’ясо. Натерти сіллю і приправою. Залити соком. Настояти три години.
- Включити прилад. Вибрати режим «Смаження». Влити в чашу масло. Віджати м’ясо. Помістити в чашу. Засмажити.
Рецепт в апельсиново-імбирному соусі
Ніжний цитрусовий аромат і приємний смак імбиру допоможуть зробити блюдо ідеальним.
Інгредієнти:
- апельсин – 0,5 шт.;
- сіль;
- демі-глас – 5 м;
- імбир – 25 г кореня;
- свинина – 550 г вирізки;
- рослинна олія – 5 мл;
- соєвий соус – 1 ч. ложка;
- апельсиновий сік – 170 мл;
- часник – 5 р.
Приготування:
- За допомогою самої дрібної терки подрібнити корінь. Зняти цедру з апельсина. Нарізати і обсмажити пару хвилин.
- Залити соком і додати порубані часникові зубки. Закип’ятити.
- Помістити імбир. Налити соус. Видавити сік з половини апельсина. Підсолити. Додати демі-глас. Закип’ятити. Заважати необхідно постійно.
- Нарізати м’ясо. Підсолити і засмажити. Готові медальйони полити соусом.
Медальйони зі свинини з помідорами і сиром
Для приготування знадобляться шпажки або зубочистки.
Інгредієнти:
- свинина – 370 г вирізки;
- сіль;
- бекон – 55 г;
- суміш перців;
- сир – 55 г;
- картопля – 210 г;
- майонез – 25 г;
- томат – 1 шт.;
- шпинат – 65 г;
- бальзамічний оцет – 12 мл;
- оливкова олія.
Приготування:
- Нарізати медальйонами м’ясо.
- Розжарити сковорідку. Влити масло, і засмажити заготовки до красивого золотистого кольору. Розрізати на дві частини.
- Обсмажити бекон, які нарізали дрібними смужками. Нарізати кружечками помідор.
- Кожну половинку медальйона промазати майонезом.
- Помістити смужку бекону і вкрити томатом. Викласти другу частину медальйона. Вкрити помідором. Накрити тонким шматочком сиру. Проткнути наскрізь шпажкою.
- Викласти на деко. Відправити в духову піч (200 градусів). Запікати до рум’яного кольору сиру.