Медовий пиріг – 8 простих і смачних рецептів приготування в духовці і в мультиварці

Випічка з медом завжди виходить смачною, ароматною і красивою. Тому сьогодні ми будемо пекти медовий пиріг, який на відміну від медівника, готується набагато швидше. Досить просто змішати інгредієнти і відправити у піч. При бажанні, можете готовий пиріг просочити будь-яким кремом, наприклад, заварним або сметанним.

Простий рецепт медового пирога в духовці

Медовий торт – смачні ласощі, але вимагає на приготування багато часу і сил. Але є альтернатива такого десерту – це медовий пиріг з м’якою і приємною текстурою. Спекти його можна не тільки з волоськими горіхами, але і з будь-якими сушеними фруктами.

Інгредієнти:

  • 155 мл сметани і стільки ж для крему;
  • 135 мл меду;
  • два курячих яйця;
  • півчашки цукрового піску;
  • 110 г волоських горіхів;
  • 175 г борошна;
  • дві ложки солодкої пудри.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом до пінистого стану збовтуємо яйця з піском. Потім вливаємо мед і сметану, розмішуємо склад до повного розчинення медового підсолоджувача.
  • Борошно змішуємо з ложечкою соди і з’єднуємо з рідкою масою. Тісто не повинно бути дуже густим.
  • Після, додаємо в основу подрібнені горіхи і випікаємо пиріг у формі 40 хвилин (температура – 180 °С).
  • Готовий пиріг розрізаємо навпіл, робимо прошарок з крему на основі сметани і пудри, поверхню присипаємо залишками солодкого порошку. Перед подачею охолоджуємо десерт, щоб він зміг просочитися.

На основі кефіру

Медовий пиріг можна спекти на основі будь-якого кисломолочного продукту чи то натуральний йогурт, сметана і навіть кефір.

Інгредієнти:

  • 165 г борошна;
  • 135 г солодкого піску;
  • 120 мл кефіру;
  • два яйця;
  • дві ложки меду (якщо рідкий, то три);
  • родзинки.

Спосіб приготування:

  • Як і будь-який інший подібний десерт, цей починаємо готувати з того, що звільняємо яйця від шкаралупи і збиваємо їх разом з цукром.
  • Потім засипаємо ложечку соди, вливаємо мед, кефір і ще раз добре все розмішуємо.
  • Залишилося тільки просіяти борошно, додати її до загальної маси разом родзинками і перемішати.
  • Виливаємо тісто у форму і відправляємо в піч на півгодини (температура – 180 °С).
Дивіться також:  Заливний пиріг з цибулею і яйцем – 7 рецептів

Варіант для тих, хто постить

Якщо хтось вам скаже, що пісний медовий пиріг не може бути смачним, то покажіть йому цей рецепт. А краще, почастуєте вже готовим десертом.

Інгредієнти:

  • три ложки меду;
  • склянку гарячої води;
  • чотири ложки солодкого піску;
  • півкіло борошна;
  • склянка ізюму;
  • півсклянки волоських горіхів;
  • півсклянки олії соняшникової.

Спосіб приготування:

  • Родзинки заливаємо водою і відставляємо в сторону.
  • В розпечену сковороду насипати чотири ложки солодкого піску. Як тільки гранули розплавляться, ллємо склянку теплої води і розмішуємо склад до отримання карамелі.
  • Тепер у неї вливаємо розтоплені мед і масло, додаємо половину борошна і ложку розпушувача. Розмішуємо склад і потім засипаємо борошно. Тісто має вийти як на оладки.
  • Родзинки перемішуємо з ложкою борошна і відправляємо в тісто разом з дробленными волоськими горіхами.
  • Випікаємо пиріг 45 хвилин (температура – 180 °С).

Медовий пиріг в мультиварці

Сьогодні практично на кожній кухні можна побачити таку чудо-техніку, як мультиварка. Будь-яка господиня рано чи пізно цікавиться, що ж можна спекти в ній. А спекти в ній можна все, що завгодно. І навіть наш медовий пиріг.

Інгредієнти:

  • три яйця плюс одне для крему;
  • 175 г цукру плюс три ложки для крему;
  • 265 г борошна плюс дві ложки для крему;
  • чотири ложі розтопленого масла;
  • 180 г волоських горіхів;
  • три ложки меду;
  • 245 мл молока;
  • ваніль.

Спосіб приготування:

  • До пишної маси збиваємо яйця і цукор, потім вливаємо розтоплене масло і мед, збиваємо інгредієнти міксером.
  • Всипаємо борошно з ложечкою соди і кладемо тісто в чашу мультиварки. Встановлюємо опцію «Випічка» на годину.
  • В цей час ми підготуємо заварний крем. Перемішуємо До однорідної маси яйця, цукор, ваніль і борошно. В окремий сотейник вливаємо молоко і прогріваємо на вогні, потім вливаємо яєчну масу і варимо крем до загустіння.
  • Як тільки наш пиріг буде готовий, ми охолоджуємо, потім розрізаємо на три частини, просочуємо кожен корж заварним кремом і посипаємо подрібненими горішками. На поверхню десерту також наносимо крем.
  • Для прикраси візьмемо звичайне печиво з магазину, подрібнити його в крихту і обсипаємо наш десерт.
Дивіться також:  Хачапурі з сиром – 8 рецептів приготування в духовці на сковороді

Зі сметанним кремом

Медовик є одним із самих смачних і простих десертів, правда, багато господинь вважають, що в домашніх умовах печі такий торт справа клопітна. Але є інший варіант приготування цих ласощів, який не зажадає від вас багато сил і часу.

Інгредієнти:

  • 265 мл кефіру;
  • 185 г манної крупи;
  • 175 г піску плюс ложка для крему;
  • дві ложки меду;
  • три курячих яйця;
  • 145 г борошна;
  • жменя ізюму;
  • три ложки сметани (20%).

Спосіб приготування:

  • У чашу висипаємо манну крупу, вливаємо кефір, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб манка набухла.
  • Заливаємо водою родзинки і також даємо йому час постояти.
  • В іншій ємності розбиваємо яйця і збиваємо їх з цукром до повного його розчинення.
  • Потім з’єднуємо яєчну масу з манкою, кладемо мед, всипаємо ложечку соди і просіяне борошно, перемішуємо, кладемо родзинки. Щоб сухофрукти рівномірно розподілилися по тесту і не тонули в нім, їх потрібно перемішати з борошном.
  • Відправляємо тісто в духовку на 35 хвилин (температура – 180 °С).
  • Готовий пиріг дістаємо і даємо йому охолонути.
  • Сметану змішуємо з підсолоджувачем і готовим кремом обмазуємо пиріг. Для великої соковитості, його можна розрізати на два коржі і їх просочити кремом. Прикрашаємо десерт волоськими горішками.

З яблучною начинкою

Медовий пиріг можна приготувати з будь-якою начинкою, наприклад, з яблучної.

Інгредієнти:

  • два яблука;
  • 245 г борошна;
  • два яйця;
  • ч. ложка меленого імбиру;
  • ч. ложка кориці;
  • 0,5 ч. ложки меленої гвоздики;
  • дві ложки меду;
  • 155 мл олії оливи;
  • 145 г тростинного цукру.

Спосіб приготування:

  • Беремо всі сухі приправи, додаємо трохи соди і борошно, змішуємо.
  • В іншій чаші збиваємо яйця з медом, солодким піском і маслом.
  • Потім з’єднуємо дві маси і кладемо в отриманий склад часточки яблук, очищених від шкірки.
  • Заповнюємо тістом форму і ставимо в духовку на годину (температура – 180 °С).
  • Готовий пиріг можна прикрасити збитими вершками.
Дивіться також:  Ватрушки з повидлом – 7 рецептів приготування

Єврейський медовий пиріг «Леках»

Як відомо, євреї зустрічають новий рік у вересні. В цей день на їхньому столі обов’язково присутні мед і яблука, щоб майбутній рік був добрим і багатим. Також до цього свята вони печуть медовий пиріг «Леках».

Інгредієнти:

  • 175 г борошна житнього;
  • 75 солодкого піску;
  • один апельсин;
  • стакан рідкого меду;
  • 0,5 ч. ложки меленого імбиру;
  • 1 ч. ложка кориці;
  • дві ложки олії рафінованої;
  • два курячих яйця.

Спосіб приготування:

  • Беремо глибоку посуд, висипаємо в неї борошно, імбир, корицю, солодкий пісок і трохи соди.
  • Від апельсина знадобиться сік і подрібнена на тертці цедра.
  • В іншій ємності змішуємо мед, масло і збиті яйця.
  • У пряної борошні робимо поглиблення і вливаємо туди солодку суміш. Перемішуємо, потім вливаємо сік і кладемо апельсинову цедру. Ще раз перемішуємо.
  • Випікаємо пиріг 40 хвилин (температура – 180 °С). За традицією готовий медовий пиріг «Леках» загортають у фольгу і витримують від одного до двох днів. Таке ласощі вийде більш ароматним, насиченим смаком.

Готуємо на молоці

Ще один рецепт медового пирога, який точно вартий уваги, це десерт на молоці.

Інгредієнти:

  • 155 мл меду;
  • одне велике яйце;
  • 85 г солодкого піску;
  • 125 мл молока;
  • півпачки масла вершкового;
  • 265 г борошна;
  • по 1 ч. ложці кориці і соди.

Спосіб приготування:

  • Для тіста потрібно розтопити мед і масло, це можна зробити в мікрохвильовці.
  • Потім розтоплені інгредієнти змішуємо з цукром і вбиваємо яйце. Добре збовтуємо і вливаємо нехолодну молоко.
  • Поступово засипаємо борошно разом з содою і корицею, отримане тісто викладаємо у форму і запікаємо пиріг 45 хвилин (температура – 170 °С).

Смачний і легкий у приготуванні медовий пиріг обов’язково порадує вас і ваших близьких. Пробуйте запропоновані рецепти та створюйте свої, адже простір для фантазії просто неймовірний!

Прокрутка до верху