Саме медовий торт найчастіше з’являється на святковому столі у російських господинь останнім часом. Це ласощі при бажанні можна зробити швидко, а, крім того, використовувати для приготування коржів мультиварку або звичайну сковороду. Далі опубліковані найвдаліші рецепти медовиків з різним кремом.
Медовий торт — класичний рецепт зі сметанним кремом
Інгредієнти: 620 г сметани, 2 великих яйця, 2 гранованих склянки з гіркою цукру-піску, 2 ст. л. меду, по маленькій л. ванільного цукру і харчової соди, 130 г чорносливу, 420-520 р найвищого гатунку борошна, половина пачки масла вершкового. За таким рецептом вийде класичний медовик.
- У зручній мисці змішується половина піску і рідкий мед. Після перемішування в масу додається негашене сода. Далі в неї виливаються трохи збиті яйця.
- Суміш відправляється на водяну баню і прогрівається 7-8 хвилин. Потрібно постійно інтенсивно помішувати компоненти, щоб уникнути згортання яєць.
- Останнім у суміш додається вершкове масло. Коли воно розтопиться, ємність знімається з вогню.
- У миску з гарячою масою висипається половина від заявленої кількості борошна. Після чергового перемішування тісто залишають остигати.
- Коли маса стане приблизно кімнатної температури, можна всипати решту просіяного борошна. Замішується гладке і дуже приємне на дотик тісто, яке ділиться на вісім приблизно рівних частин.
- Кожен шар тонко розкочується на пергаменті, до отриманого пласту прикладається тарілка діаметром приблизно 20-22 см З її допомогою на розкатаному тесті вирізається рівний круг. Обрізки не прибираються.
- Кругла заготовка по поверхні злегка наколюється виделкою. Це не дасть коржу роздутися в процесі випікання.
- По черзі коржі відправляються в розігрітий до 190-200 градусів духовку. Досить 3-4 хвилин. Перевертати коржі не потрібно.
- Для крему сметана буде використовуватися холодною. Вона добре збивається. Поступово в молочний продукт додається цукор, що залишився двох видів. Швидше і простіше збивається густа жирна сметана.
- Дрібно нарізається чорнослив. Це необов’язковий компонент. Він використовується за смаком домашніх.
- При складанні торта кожен остиглий корж щедро промащується кремом і присипається подрібненим сухофруктом.
- Залишилися запечені обрізки від коржів перетворюються в крихту. Їй прикрашається медовий торт зі сметанним кремом.
Зверху можна також викласти апетитну композицію зі свіжих ягід і листків м’яти.
Як приготувати Медовик за 15 хвилин?
Інгредієнти: 2 великих сирих яйця, 620 г жирної сметани, 3 великі ложки цукру і меду для тіста, ще ½ ст. піску потрібно для крему, 1,5-2 ст. високосортного борошна, 1 дес. ложка харчової соди.
- Процес починається з приготування тіста. Для цього сирі яйця розбиваються в миску, засипаються 3 ложками піску і злегка збиваються. До них додається рідкий мед. Після перемішування в мисці повинна бути однорідна маса.
- Далі буде потрібно пару раз просіяти борошно з високого відстані, щоб збагатити його киснем. Далі продукт змішується з негашеним содою і відправляється в масу з першого кроку.
- Всі компоненти добре перемішуються, і тісто повністю готове. Воно вливається в глибоку круглу форму, застелену пергаментом, і випікається 15-17 хвилин при середній температурі.
- Поки готується основа, можна зайнятися кремом для медового торта.
- Цукор, що залишився перетворюється в пудру (зручно використовувати звичайну кавомолку) і збивається зі сметаною.
- Готовий корж злегка остуджується і ще теплий розрізається на 3 частини.
- Отримані основи рясно змазують кремом і укладаються один на одного. Сметанною масою потрібно промазати бічну частину ласощі.
Прикрасити торт можна стандартно – крихтою від коржів або ж посипати какао тертим шоколадом, викласти ягодами. Перед подачею гостям десерт повинен настоятися в холоді не менше 3 годин.
З заварним кремом
Інгредієнти: 2 великі ложки рідкого бджолиного меду, 360 г вершкового масла, 5 середніх яєць, 260 г цукру-піску, півлітра жирного молока, 3,5 ст. борошна найвищого гатунку, 2 мал. ложки харчової соди і стільки ж горілки, 1 велика ложка картопляного крохмалю.
- Тісто для такого варіанту торта також готується на водяній бані. В меншу каструлю без води засипається цукор (половина), викладається масло (280 г). Коли останнім розтане, і в ньому розчиняться солодкі крупинки, ємність можна на час зняти з вогню.
- До компонентів в каструлю додається горілка, рідкий мед і трохи збиті сирі яйця (3 шт).
- Ємність знову повертається на водяну баню, щоб її вміст добре прогрілося при частому помішуванні. В основу для майбутніх коржів висипається негашене сода.
- Коли маса збільшиться в об’ємі приблизно в 2 рази і посвітлішає, можна знімати каструлю з вогню і переливати її вміст в зручну для замішування миску.
- Сюди ж борошно просіюється (3 ст.). Її кількість потрібно буде регулювати на око в процесі замісу. Може піти, наприклад, 2 або 4 склянки.
- Вийшло дуже пластичне тісто ділиться на 8 рівних частин, кожна з яких тонко розкочується на припорошеній борошном поверхні. Тарілкою з пласта вирізається рівне коло, після чого він разом з обрізками перекладається на деко.
- Таким чином, кожен корж випікається 3-4 хвилини в заздалегідь розігрітій до 190-200 градусів духовці.
- Решта обрізки можна відразу перетворити в крихту за допомогою підходящої насадки блендера.
- Для заварного крему в каструлю висипаються залишилися компоненти: цукор, півсклянки борошна, картопляний крохмаль. Сюди ж розбиваються інші яйця. Маса трохи збивається міксером, відправляється на водяну баню, з’єднується з молоком і доводиться до загустіння при постійному перемішуванні.
- Крем знімається з вогню, остуджується і змішується з рештою розтопленим вершковим маслом. Маса добре збивається.
- Отримані коржі щедро промащуються кремом і укладаються один на одного. Заварний масою покриваються і краю конструкції.
Залишилося подбати про оздоблення. Готовий медовий торт з заварним кремом посипається крихтою з обрізків коржів і оформляється шоколадними фігурками.
Десерт з просоченням на основі згущеного молока
Інгредієнти: 6 великих яєць, 190 г пшеничного борошна, стільки ж вершкового масла і згущеного молока (вареного), 160 г цукрового піску, 2 великі ложки рідкого меду, 80 г ядер волоських горіхів, 90 г білого шоколаду, пара маленьких ложки абрикосового джему.
- Яйця з піском на середніх обертах міксером перетворюються в м’яку пінку. Потім швидкість пристрою збільшується. Компоненти повинні перетворитися в щільний густий крем.
- В отриману масу вливається рідкий мед. Якщо продукт бджільництва зацукрувався, розтопити на водяній бані.
- Інгредієнти вимішуються на мінімальній швидкості міксера.
- Все заявлене кількість борошна ділиться на кілька частин і поступово просіюється в тісто. Заміс триває на низькій швидкості.
- Тісто переливається в круглу фору, застелену пергаментом (діаметром 20-22 см). Корж випікається 35 хвилин при середній температурі, після чого розрізається на 2 частини.
- Розм’якшене масло збивається до пишноти. Поступово до нього вводиться варена згущене молоко.
- Отриманою масою рясно промащуються коржі. Крем розподіляється також поверх торта і з боків.
- Частування відправляється на півгодини на холод.
- Далі верх десерту змащують тонким шаром фруктового джему і поливається розтопленим шоколадом.
Якщо хочеться прикрасити медовик зі згущеним молоком особливо святково, по колу частування можна видавити кондитерським мішком квіти з залишків крему або просто з вареного згущеного молока.
Як зробити медовий торт на сковороді?
Інгредієнти: половина пачки вершкового масла, 110 г рідкого меду, 770 г жирної сметани, 320 г цукрового піску, 380 г першосортної борошна, 3 курячих яйця, 1 ч. л. без гірки соди, щіпка ванільного цукру, великий лимон.
- У невеликому сотейнику з’єднується відразу весь мед, масло вершкове і 130 г піску. Ємність відправляється на плиту, де на мінімальному вогні її вміст добре прогрівається. Не можна доводити масу до кипіння! Слід постійно помішувати компоненти, щоб в маслі і меді повністю розчинилися солодкі крупинки.
- Суміш, що вийшла, знімається з вогню. Ще в гарячу масу висипається сода і добре розмішується для її рівномірного розподілу. Вміст сотейника на цьому етапі посвітлішає і злегка спіниться.
- Суміш виливається в миску для замісу тіста і залишають остигати.
- В теплу масу по одному вводяться сирі яйця. Після кожного нового яйця компоненти злегка збиваються віночком.
- Додається 70 г сметани і, нарешті, вся просеянная борошно. Найкраще вводити її невеликими порціями, щоб в масі не утворювалися грудки.
- Тісто вийде дуже м’яким, але не варто через це збільшувати кількість борошна. Інакше коржі в результаті виявляться сухуватими.
- Ємність з тістом харчовою плівкою покривається і забирається в холод на 3-4 години. Якщо є така можливість, можна залишити його на ніч.
- Зранку тісто ділиться на 7 рівних частин, кожна з яких розкочується. Тарілкою на них вирізається рівний круг, який переноситься на злегка присипану борошном сковорідку. Заготовки обсмажують з обох боків до легкої рум’яності.
- Таким же чином підсушується і залишилися обрізки тіста. Далі їх відразу можна перетворювати в крихту за допомогою качалки або блендера.
- Для приготування крему з’єднуються залишилися компоненти. З половинки лимона вичавлюється сік, з невеликої його частини на дрібну тертку треться цедра. За смаком від використання цитрусового в кремі і зовсім можна відмовитися.
- Сметанна маса змішалась віночком до розчинення цукру.
- Готовим кремом добре промащується кожен корж і верх вже зібраного торта. Зверху десерт посипається крихтою з блендера.
На приготування медового торта на сковороді піде зовсім небагато часу, а результат приємно здивує і самого кулінара, і всіх його гостей.
«Дамський каприз» з медових коржів
Інгредієнти: 5 великих сирих яєць, 3-3,2 ст. цукрового піску, 1,5 ч. л. гашеного соди, 3 великі ложки натурального бджолиного меду і вершкового маргарину, приблизно 4,5-4,7 ст. найвищого гатунку борошна, 2 ст. л. крохмалю, 320 г масла вершкового, 680 мл жирного молока.
- У глибокий посуд виливається розтоплений і охолоджений маргарин. Туди ж додаються сирі яйця (3 шт), рідкий мед. Якщо останній зацукрувався, його треба розпустити на водяній бані і остудити.
- У ємність борошно просіюється і додається гашене будь-яким зручним чином харчова сода.
- Замішують густе щільне тісто, яке потрібно розділити на 7 частин. Кожна частина спочатку тонко розкочується на зручній поверхні, після чого переноситься на деко, припыленный борошном.
- За допомогою тарілки і ножа з заготівлі вирізається рівний корж. Обрізки також залишаються на деку.
- Всі коржі по черзі відправляються в духовку, розігріту до 190-200 градусів приблизно на 4-5 хвилин.
- Для крему молоко змішується з рештою піском і відправляється на вогонь в невеликій каструлі. Після кипіння суміш буде варитися 2-3 хвилини.
- В окремий посуд всипається 2 ст. л. борошна, крохмаль, виливаються решта яйця. Всі перераховані компоненти дуже добре вимішуються.
- У масу з сьомого кроку вливається коли молоко закипить.
- Після ретельного перемішування крем охолоджується, в нього додається розм’якшене масло.
- Всі коржі змащуються отриманої заварний сумішшю і укладаються один на одного. Зверху і з боків торт також покривається кремом.
- Решта обрізки від коржів перемелюються в крихту, якій посипається десерт зі всіх сторін.
Частування має провести пару годин в прохолоді, після чого можна приступати до чаювання.
Рецепт приготування «Медового пуха»
Інгредієнти: 2 великі ложки гречаного меду, 120 г вершкового масла, 3 великих яйця, 2 склянки з гіркою цукру, 1,5 ч. л. негашеного соди, 3-3,5 ст. високосортного борошна, літр жирного молока, 1 ч. л. ванільного екстракту.
- В металевий посуд висипається половина цукру і відразу виливається весь мед. Забиваються 2 сирі яйця.
- Половина вершкового масла доводиться до м’якого стану в мікрохвильовці, після чого вона переміщується до інших компонентів.
- На водяній бані тісто гріється при постійному помішуванні. Через пару хвилин всипається негашене сода.
- Маса залишається на плиті до тих пір, поки суміш не збільшиться в об’ємі приблизно в 2 рази.
- Далі тісто злегка остуджується і в нього через дрібне сито борошно просіюється. Коли ложкою мішати його стане складно, можна починати працювати руками.
- Готова маса ділиться на 8 частин, кожна з яких розкочується. З тіста вирізують коржики і разом з обрізками запікаються до рум’яності в добре розігрітій духовці.
- Для крему цукор, що залишився змішується з яйцем і 2 великими ложками борошна. В однорідну суміш вливається гаряче молоко.
- Крем вариться на мінімальному вогні, поки не загусне, після чого у нього додають ванільний екстракт і вершкове масло. Під харчовою плівкою маса буде остуджуватися при кімнатній температурі.
Залишилося з остиглих коржів і крему зібрати високий торт, а з усіх боків обсипати його подрібненої крихтою з запечених обрізків тесту.
Медовий торт «Рижик»
Інгредієнти: 460 г вершкового масла, банку вареного згущеного молока, 340 г нежирної сметани, 230 г цукру-піску, 2 мал. л. соди, 3 ст. л. рідкого меду, 480 г якісного борошна, 2 великих яйця.
- 110 р масла з’єднується в каструлі з половиною порції піску. Маса відправляється на вогонь. Після розчинення крупинок цукру в неї вливається мед, додається сода.
- Коли основа для тіста сильно виросте в об’ємі, можна знімати її з вогню і на 6-7 хвилин залишати остигати.
- В окремій чашці до пишної піни збиваються сирі яйця та інший цукор.
- Дві маси з’єднуються при активному помішуванні.
- Каструля повертається на мінімальний вогонь. У неї висипається половина борошна. Інгредієнти ретельно розтираються, знімаються з вогню і остуджувати.
- Додається інша борошно, замішують м’яке тісто. Воно ділиться на 10 частин, кожна з яких розкочується і випікається. З готових коржів вирізаються рівні кола. Обрізки перетворюються в крихту.
- Для крему масло збивається зі згущеним молоком, потім крем втручається сметана. Можна додати за смаком ванілін.
- З коржів і крему збирається десерт, який потрібно прикрасити крихтою з 6 кроку.
Готовий медовий торт «Рижик» пару годин настоюється в холоді і подається до столу.
Ніжне шоколадно-медове частування
Інгредієнти: 160 г вершкового маргарину, 3 яйця, 2 ст. л. меду, 1,5 ст. цукру, 1 мал. ложка соди, 1 велика ложка какао, щіпка ваніліну, 3-4 ст. найвищого гатунку борошна, півлітра жирної сметани.
- Пісок (1/2 ст.), мед і маргарин прогріваються на повільному вогні в сотейнику.
- Після розчинення цукру в ємність всипається сода. Маса гріється ще 5-6 хвилин. Далі додається какао.
- Можна знімати основу для тесту з вогню, остуджувати до теплого стану і забивати в неї сирі яйця.
- Після додавання борошна в суміш замішується однорідне податливе тісто. Воно буде настоюватися в холоді близько півгодини.
- Далі тісто ріжеться на 7 частин, кожна з яких утрамбовується в круглу промаслений форму і випікають при середній температурі 7-8 хвилин.
- Для крему збиваються залишилися компоненти – сметана, пісок, ванілін. Їм змащуються остиглі коржі.
Готовий торт прикрашається тертим шоколадом і/або кокосовою стружкою.
Готуємо з карамельним смаком
Інгредієнти: 160 г цукрового піску і стільки ж очищеної води, 380 г першосортної борошна, щіпка лимонної кислоти, кіло жирної сметани і склянка жирних вершків, 2 ст. цукрової пудри, 1 ч. л. соди, 2 великих яйця, 120 г вершкового масла, 85 г рідкого меду.
- Цукор заливається водою. Він повинен стати мокрим, але не плавати в рідині.
- Маса відправляється на повільний вогонь. Заважати компоненти не потрібно.
- Коли в каструлі виявиться золотиста карамель, до неї додається мед і розтоплене масло.
- Суміш злегка остуджується, після чого в неї вбивають яйця, всипається невелику кількість борошна, вся сода «лимонка».
- Далі вводиться залишилася борошно. Тісто добре вимішується і ділиться на 9 частин, які розкочуються і запікаються в духовці при середній температурі до рум’яності. З одержаних коржів вирізаються рівні кола, а обрізки перетворюються в крихту.
- Для крему в одній мисці до густої маси вершки збиваються, а в іншій – сметана з пудрою. Суміші з’єднуються.
- Коржі промащуються кремом і укладаються один на одного.
Торт прикрашається крихтою з обрізків за бажанням свіжими ягодами.
Медовий тортик «Диво» — дуже смачно
Інгредієнти: 120 г вершкового масла, 2 ст. з гіркою цукру, 2 ч. л. горілки, 2 ст. л. меду, 3 цілих яйця і 2 жовтки, 2 ч. л. соди, 2,5 ст. найвищого гатунку борошна, 2 ст. молока.
- Половина олії і 1 ст. піску розтоплюються на водяній бані. Ємність знімається з вогню, в неї додається мед і горілка.
- Коли суміш досить охолоне – вливаються цілі сирі яйця.
- Після перемішування маса знову вирушає на вогонь. У неї всипається сода. Обсяг суміші повинен збільшитися в 3 рази.
- Додається борошно, і маса знімається з плити.
- Тісто вимішується ще тепле, ділиться на 7-8 частин, кожна з яких розкочується і запікається в духовці 3-4 хвилини до рум’яності.
- Крем готується заздалегідь. Для нього жовтки збиваються з рештою піском. До них всипається 2 ст. л. просіяного борошна, додається інше масло, не холодне молоко.
- Маса вариться до загустіння. Вимагається безперервне помішування, інакше в ній з’явиться безліч грудок. Не кип’ятити суміш!
- Маса витримується 9-10 годин в холодильнику.
- Далі з коржів і крему збирається торт.
Прикрашається десерт тертим шоколадом або какао.
Муссовый торт з дзеркальною глазур’ю «Медовий»
Компоненти тесту: 180 г борошна, 60 г цукру, вершкового масла, рідкого меду, велике яйце, ½ ч. л. рідкого меду.
Для карамелі: 135 мл жирних вершків, 1 велика ложка меду, по 60 г цукру і вершкового масла, щіпка солі.
Для мусу: 260 мл жирних вершків, 2 великих яйця, 180 г вершкового сиру і стільки ж сметани, 90 г цукру, по 2 мал. ложки желатину і крохмалю (кукурудзяного), 60 мл очищеної води.
Для глазурі: 1 г будь-якого харчового барвника, 3 мал. ложки желатину, 80 мл очищеної води, по 160 г цукру-піску, білого шоколаду і інвертного сиропу, 90 мл невареной згущеного молока.
- Кільце для складання торта (діаметром 18 см) обтягується харчовою плівкою. Далі воно перевертається на обробну дошку. Внутрішня стінка обтягується кондитерської стрічкою. Конструкція забирається на 10-15 хвилин у холодильник.
- Тісто буде готуватися на водяній бані. Для нього масло з’єднується з цукром і медом. Коли всі інгредієнти змішаються, до них виливаються збиті яйця.
- Всипається піна. Коли почне активно з’являтися піна, можна знімати масу з вогню, додати борошно і замішувати тісто. Потім воно загортається в харчову плівку і забирається в холод приблизно на годину. З охолодженого тіста, поділеного на 4 частини, розкочуються та випікаються коржі (6-7 хвилин при температурі 180-190 градусах).
- Із заготовок вирізаються рівні кола.
- Для карамелі цукор розплавити на сковороді. Відразу після цього до нього додається мед. Як тільки мед розтанув – закладається вершкове масло.
- Залишилося додати сіль і дуже гарячі вершки. Суміш вариться при частому помішуванні 2-3 хвилини після закипання.
- Коржі промащуються трохи прохолола карамеллю і укладаються один на одного.
- Желатин замочується в холодній воді. Залишають набухати.
- У сотейник всипається цукор, крохмаль. Додається сметана, яйця. Маса вариться до загустіння, після чого в неї розпускається желатин. Найкраще процідити готовий мус. В охолоджену масу додається сир, а потім – добре збиті холодні вершки.
- Мус виливається в холодне кільце. У нього занурюється основа для торта. Конструкція переміщається в морозилку на всю ніч.
- Для глазурі желатин розчиняється в половині холодної води і залишають набухати.
- У склянку виливається згущене молоко, висипається поламаний шоколад.
- До решти воді додається цукор, інвертний сироп. Суміш відправляється на повільний вогонь і вариться пару хвилин після закипання.
- У суміш з восьмого кроку виливається вода з желатином. Сюди ж переміщається киплячий сироп, вибраний барвник. Блендером суміш доводиться до однорідності.
Залишилося полити торт готовою глазур’ю і прибрати його на кілька годин в холодильник.
Коржі в мультиварці
Інгредієнти: 5 яєць, 9 г пекарського порошку, 270 г цукру, 4 великі ложки меду, 330-360 г борошна.
- Щоб приготувати медові коржі для торта, насамперед потрібно просіяти борошно з пекарським порошком.
- Сирі яйця розтираються з піском і медом.
- Обидві маси змішуються, викладаються в промаслений чашу «розумної каструлі».
- Основа для торта готується у програмі «Випічка» 50 хвилин.
Вийшла основа ріжеться на кілька частин і промащується будь-яким обраним кремом для медового торта.
З додаванням чорносливу
Інгредієнти: 2 ст. л. бджолиного меду, 180 г борошна найвищого гатунку, 2 великих яйця, 270 г цукру, ¾ ч. л. соди і стільки ж розпушувача, 430 г домашньої сметани, щіпка ваніліну, 110 г сиру, 270 г в’яленого чорносливу.
- У миску висипається 150 г піску, додається мед, розпушувач, соду. Суміш інтенсивно збивається віночком 3-4 хвилини.
- Миска з компонентами ставиться на водяну баню і прогрівається 6-7 хвилин. Її вміст має збільшитися в обсязі приблизно в 2 рази.
- В остигаючу основу невеликими порціями всипається борошно. Замішується рідкувате тісто. На пергаменті малюються кола. Вони за допомогою ложки акуратно замазують масою, поки вона ще не встигла охолонути.
- Коржі випікаються 4-5 хвилин при 180 градусах.
- Для крему збивається сметана з сиром і залишилися піском. Поступово всипається ванілін.
- Чорнослив дрібно нарізати.
- Коржі промащуються кремом, присипаються подрібненими сухофруктами, укладаються один на одного. Один корж залишається без крему, перетворюється в крихту і висипається на торт.
Десерт можна прикрасити подрібненими волоськими горіхами.
З бісквітних медових коржів
Інгредієнти: 5 великих яєць, 160 г борошна, 130 г піску (цукру), 70 г меду, кілька крапель ромової есенції, банку вареного згущеного молока, 260 г дуже жирних вершків.
- Сирі яйця збиваються з ромовою есенцією, цукром і медом. Процес триває 10-12 хвилин. За цей час маса стане густіше, щільніше, збільшиться в розмірі.
- У суміш борошно просіюється.
- Замішується тісто, по консистенції нагадує повітряний крем. Далі воно виливається у форму, застелену пергаментом, і випікається півгодини при 170-180 градусах.
- Для крему разом збиваються вершки та згущене молоко. У підсумку в мисці вийде ніжна пишна маса.
- Бісквіт ріжеться на 3 коржа. Вони промащуються кремом і укладаються один на одного.
Прикрашається десерт шоколадними фігурками.
На водяній бані
Інгредієнти: півкіло среднежирной сметани, 430 г першосортної борошна, 80 г вершкового масла, 2 ст. л. меду, 3 яйця, 2 ст. л. коньяку, 1 мал. ложка соди, 180 г коричневого цукру і цілий стакан з гіркою звичайного, сік з половини лимона, щіпка подрібненої лимонної цедри і ванільного цукру.
- У сметану всипається звичайний цукор, додаються складові цитрусового. Крем збивається і відправляється охолоджуватися, поки буде готуватися основа. Бажано зверху накрити його харчовою плівкою.
- Яйця з коричневим цукром збиваються до однорідності. В отриману суміш вливається розтопленої масло. Маса ще раз вбивається.
- На водяній бані суміш доводиться до кипіння, але не кип’ятити, щоб яйця не згорнулися. Гріється маса 6-7 хвилин.
- В майбутнє тісто, зняте з водяної бані, просіюється 2/3 борошна з содою. Після замісу тягуча маса залишається відпочивати хвилин на 40 під чистим рушником. Далі всипається залишилася борошно.
- З готового тіста випікається 6 коржів, з яких вирізуються однакові круги. Обрізки перетворюються в крихту.
- З коржів і крему збирається високий десерт.
Одержаний медовий торт на водяній бані з усіх боків посипається крихтою з обрізків тесту.
Як правильно зібрати торт і чим прикрасити?
Будь медовий торт завжди збирається за одним і тим же принципом. Коржі викладаються один на інший, промащуються кремом і щільно притискаються один до одного. Таким чином, використовуються всі запечені в духовці частини.
Також змащується кремом верхня поверхню і боки торта. Це необхідно, щоб добре прилипла крихта з обрізків коржів – традиційне прикраси для більшості медоносів.
Крім того, оформляти обговорюваний десерт можна тертим шоколадом, какао, кокосовою стружкою і іншими подібними інгредієнтами. Дуже апетитно і святково виглядають торти, прикрашені зверху свіжими ягодами і листочками м’яти. Якщо під рукою виявився кондитерський мішок з фігурними насадками, з його допомогою з залишків крему або вареного згущеного молока на поверхні ласощі можна намалювати квіти або будь-які візерунки.