Медовий торт зі сметанним кремом – смачне і ніжне ласощі. Він прекрасно підійде для затишного домашнього свята.
Класичний медовик зі сметанним кремом
Вам знадобиться:
Для крему:
- цукор ванільний – 11 гр;
- сметана – 0,7 кг;
- цукровий пісок – 190 гр;
Для основи торта:
- два курячих яйця;
- сода – 10 гр;
- мед – 90 гр;
- борошно вищого сорту – 0,4 кг;
- цукор – 0,2 кг;
- шматочок вершкового масла – 50 гр;
- кип’ячена вода – 20 мл
Рецепт приготування:
- У невелику каструлю виливаємо мед і ставимо на середній вогонь прогріватися. Мед повинен стати гарячим, але не закипіти. Вимикаємо вогонь.
- Висипаємо в мед харчову соду і перемішуємо до стану пишної піни.
- Слідом додаємо цукор і наливаємо воду.
- Продукти в каструльці перемішуємо і знову включаємо вогонь.
- Заважаємо її вміст, поки маса не стане пінистої і цукор повністю не розчиниться.
- Продовжуємо варити, поки медова суміш не набуде золотисто-карамельний відтінок. На це ви витратите близько 4 хвилин.
- Каструлю ставимо на стіл, кидаємо шматочок вершкового масла, змішуємо інгредієнти і закриваємо кришкою на 15 хвилин.
- В окрему чашку виливаємо курячі яйця і збовтуємо віночком або вилкою.
- Залишається вилити яйця в медову масу і інтенсивно перемішати.
- Поступово засипаємо подрібнену в ситі борошно.
- Формуємо тісто спочатку столовою ложкою, а потім руками. Воно має бути трохи липким і м’яким.
- З нього формуємо ковбаску і розрізаємо впоперек на 9 частин.
- З кожної формуємо невелику заготівлю, викладаємо на тарілку і закриваємо в холодильнику на 40 хвилин.
- На столі розстилаємо пекарську папір. На неї по черзі розкачуємо кожен шматочок тіста. З нерівною коржі вирізаємо коло. Його товщина – 3 мм, діаметр – 20 див. Вийшли коржі для торта.
- Обрізки тіста можна випекти окремо, протерти на тертці – і вийде відмінна посипання для будь-яких десертів.
- Кожен корж по всій їх площі протикаємо виделкою і відправляємо запікатися на деку в папері.
- Температура духовки – 180 градусів. Час готування – 5 хвилин.
- Приступаємо до виготовлення крему. З’єднуємо в глибокій посуді цукор, сметану і ванільний цукор.
- Залишилося продукти перемішати віночком і крем готовий.
- На кожен корж намазуємо крем і викладаємо стопочку. Бока і верхівку теж обробляємо кремом.
- Посипаємо торт крихтою і закриваємо в холодильнику на 4 години.
Зі згущеним молоком і ягодами
Солодке згущене молоко і трохи кислуваті ягоди створять той самий ідеальний смак. В рецепті ми використовуємо полуницю, але ви додавайте будь-які ягоди за смаком.
Склад рецепта:
- борошно – 0,5 кг;
- яйце – 2 шт.;
- свіжа полуниця – 500 гр;
- сода – 20 гр;
- дві банки згущеного молока;
- цукровий пісок – 180 гр;
- мед – 60 г;
- масло вершкове – 0,5 кг.
Поетапне приготування:
- У миску з цукром вилити яйця, насипати соду, налити мед і покласти 100 грамів вершкового масла. Все перемішати.
- Ставимо миску з медовою сумішшю на водяну баню і розтопимо масу до стану крему.
- Насипаємо туди 240 грамів борошна і продовжуємо нагрівати.
- Решту борошна висипаємо на чисту стільницю, виливаємо на неї медову суміш і робимо пружний кульку тесту.
- Ділимо його на 10 частин. Кожну розкачуємо в тонкий коржик і ставимо випікатися в духовку на 5 хвилин.
- За цей час можна змішати варене згущене молоко, полуницю і масло, що залишилося.
- Суміш завантажити в блендер і перемолоти.
- Готові коржі промазуємо смачним фруктовим кремом зі згущеним молоком і формуємо торт. Не забудьте змастити краю і вершину ласощі.
- Після 5 годин у холодильнику тортик можна подавати до чаю. Приємного апетиту!
Доповнюємо сметанний торт бананами
Що потрібно взяти:
Для коржів:
- шматок вершкового масла – 60 гр;
- мед – 30 гр;
- яйце – 2 шт.;
- цукор – 190 гр;
- борошно вищого сорту – 0.6 кг;
- чайна сода – 20 гр;
Для крему:
- цукор – 90 гр;
- п’ять бананів;
- сметана – 400 гр;
- масло – 50 гр.
Готуємо торт покроково:
- Готуємо коржі. З’єднуємо в залізній мисці цукровий пісок, шматочки масла і мед.
- Масу нагріваємо на маленькому вогні. Час від часу помішуємо суміш.
- В інший посуд виливаємо яйця, додаємо до них соду і проходимся по вмісту посуду міксером до стану повітряної піни.
- Коли медова маса стане рідкою і придбає красивий золотистий колір, виливаємо до них пінисту яєчну сім.
- Трохи перешкодимо і знімаємо миску з плити.
- Потихеньку всипаємо просіяне борошно і формуємо ніжне тісто.
- Розрізаємо його на 8-10 шматків.
- Розкачуємо їх качалкою в тонкі коржі, надаємо круглу форму.
- Переносимо на деко, застелене пергаментів, готуємо в духовці 5 хвилин кожен.
- Для крему збиваємо сметану, масло і цукор.
- Банани шаткуємо кружечками.
- Кожен корж просочуємо кремом, а зверху викладаємо банани.
- Аналогічну операцію проробляємо з кожним коржем, вводячи їх один на одного.
- Обрізки тіста випікаємо в духовці, подрібнюємо на тертці і кришимо на готовий торт.
- Для просочення ставимо його в холодильник на годину.
Готуємо медовий торт на сковороді
Компоненти рецепту:
На тісто:
- яйце – 2 шт.;
- цукор – 0,4 гр;
- розпушувач – 22 гр;
- мед – 60 г;
- кефір – 0,4 л;
- борошно – 370 гр;
Для крему:
- сметана – 500 гр;
- цукор – 60 гр.
Як приготувати медовик на кефірі в сковороді:
- З’єднуємо кефір, сирі яйця, борошно, мед, розпушувач і мед. Вимішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками.
- Основа для торта повинна бути дуже м’якою і ніжною.
- Відправляємо її в холодильник на півгодини. А поки займемося кремом.
- Сметану викладаємо в глибоку посуд, насипаємо в нього цукровий пісок. Залишилося продукти перемішати віночком, поки цукор не розчиниться в сметані.
- Скачуємо тісто в рулетик і ділимо на 9 частин.
- Кожну розкачуємо по стільниці в млинець.
- Залишилося випекти в сковороді. Посуд беремо з товстим дном.
- Розігріваємо її з невеликою кількістю олії і обсмажуємо коржі як звичайні млинці, з кожного боку до рум’яності.
- Обрізаємо з допомогою тарілки і ножа до потрібних розмірів.
- Тісто підсушуємо на сковороді.
- Кожен коржик промазуємо сметанним кремом і збираємо торт.
- Зверху прикрашаємо тертим обсмаженою тестом.
- Можна прибрати медовик в холодильник на пару годин, а потім насолоджуватися ніжним домашнім смаком.