Медовий торт зі сметанним кремом – 4 рецепта

Медовий торт зі сметанним кремом – смачне і ніжне ласощі. Він прекрасно підійде для затишного домашнього свята.

Класичний медовик зі сметанним кремом

Вам знадобиться:

Для крему:

  • цукор ванільний – 11 гр;
  • сметана – 0,7 кг;
  • цукровий пісок – 190 гр;

Для основи торта:

  • два курячих яйця;
  • сода – 10 гр;
  • мед – 90 гр;
  • борошно вищого сорту – 0,4 кг;
  • цукор – 0,2 кг;
  • шматочок вершкового масла – 50 гр;
  • кип’ячена вода – 20 мл

Рецепт приготування:

  • У невелику каструлю виливаємо мед і ставимо на середній вогонь прогріватися. Мед повинен стати гарячим, але не закипіти. Вимикаємо вогонь.
  • Висипаємо в мед харчову соду і перемішуємо до стану пишної піни.
  • Слідом додаємо цукор і наливаємо воду.
  • Продукти в каструльці перемішуємо і знову включаємо вогонь.
  • Заважаємо її вміст, поки маса не стане пінистої і цукор повністю не розчиниться.
  • Продовжуємо варити, поки медова суміш не набуде золотисто-карамельний відтінок. На це ви витратите близько 4 хвилин.
  • Каструлю ставимо на стіл, кидаємо шматочок вершкового масла, змішуємо інгредієнти і закриваємо кришкою на 15 хвилин.
  • В окрему чашку виливаємо курячі яйця і збовтуємо віночком або вилкою.
  • Залишається вилити яйця в медову масу і інтенсивно перемішати.
  • Поступово засипаємо подрібнену в ситі борошно.
  • Формуємо тісто спочатку столовою ложкою, а потім руками. Воно має бути трохи липким і м’яким.
  • З нього формуємо ковбаску і розрізаємо впоперек на 9 частин.
  • З кожної формуємо невелику заготівлю, викладаємо на тарілку і закриваємо в холодильнику на 40 хвилин.
  • На столі розстилаємо пекарську папір. На неї по черзі розкачуємо кожен шматочок тіста. З нерівною коржі вирізаємо коло. Його товщина – 3 мм, діаметр – 20 див. Вийшли коржі для торта.
  • Обрізки тіста можна випекти окремо, протерти на тертці – і вийде відмінна посипання для будь-яких десертів.
  • Кожен корж по всій їх площі протикаємо виделкою і відправляємо запікатися на деку в папері.
  • Температура духовки – 180 градусів. Час готування – 5 хвилин.
  • Приступаємо до виготовлення крему. З’єднуємо в глибокій посуді цукор, сметану і ванільний цукор.
  • Залишилося продукти перемішати віночком і крем готовий.
  • На кожен корж намазуємо крем і викладаємо стопочку. Бока і верхівку теж обробляємо кремом.
  • Посипаємо торт крихтою і закриваємо в холодильнику на 4 години.
Дивіться також:  Цукровий сироп – 6 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Зі згущеним молоком і ягодами

Солодке згущене молоко і трохи кислуваті ягоди створять той самий ідеальний смак. В рецепті ми використовуємо полуницю, але ви додавайте будь-які ягоди за смаком.

Склад рецепта:

  • борошно – 0,5 кг;
  • яйце – 2 шт.;
  • свіжа полуниця – 500 гр;
  • сода – 20 гр;
  • дві банки згущеного молока;
  • цукровий пісок – 180 гр;
  • мед – 60 г;
  • масло вершкове – 0,5 кг.

Поетапне приготування:

  • У миску з цукром вилити яйця, насипати соду, налити мед і покласти 100 грамів вершкового масла. Все перемішати.
  • Ставимо миску з медовою сумішшю на водяну баню і розтопимо масу до стану крему.
  • Насипаємо туди 240 грамів борошна і продовжуємо нагрівати.
  • Решту борошна висипаємо на чисту стільницю, виливаємо на неї медову суміш і робимо пружний кульку тесту.
  • Ділимо його на 10 частин. Кожну розкачуємо в тонкий коржик і ставимо випікатися в духовку на 5 хвилин.
  • За цей час можна змішати варене згущене молоко, полуницю і масло, що залишилося.
  • Суміш завантажити в блендер і перемолоти.
  • Готові коржі промазуємо смачним фруктовим кремом зі згущеним молоком і формуємо торт. Не забудьте змастити краю і вершину ласощі.
  • Після 5 годин у холодильнику тортик можна подавати до чаю. Приємного апетиту!

Доповнюємо сметанний торт бананами

Що потрібно взяти:

Для коржів:

  • шматок вершкового масла – 60 гр;
  • мед – 30 гр;
  • яйце – 2 шт.;
  • цукор – 190 гр;
  • борошно вищого сорту – 0.6 кг;
  • чайна сода – 20 гр;

Для крему:

  • цукор – 90 гр;
  • п’ять бананів;
  • сметана – 400 гр;
  • масло – 50 гр.

Готуємо торт покроково:

  • Готуємо коржі. З’єднуємо в залізній мисці цукровий пісок, шматочки масла і мед.
  • Масу нагріваємо на маленькому вогні. Час від часу помішуємо суміш.
  • В інший посуд виливаємо яйця, додаємо до них соду і проходимся по вмісту посуду міксером до стану повітряної піни.
  • Коли медова маса стане рідкою і придбає красивий золотистий колір, виливаємо до них пінисту яєчну сім.
  • Трохи перешкодимо і знімаємо миску з плити.
  • Потихеньку всипаємо просіяне борошно і формуємо ніжне тісто.
  • Розрізаємо його на 8-10 шматків.
  • Розкачуємо їх качалкою в тонкі коржі, надаємо круглу форму.
  • Переносимо на деко, застелене пергаментів, готуємо в духовці 5 хвилин кожен.
  • Для крему збиваємо сметану, масло і цукор.
  • Банани шаткуємо кружечками.
  • Кожен корж просочуємо кремом, а зверху викладаємо банани.
  • Аналогічну операцію проробляємо з кожним коржем, вводячи їх один на одного.
  • Обрізки тіста випікаємо в духовці, подрібнюємо на тертці і кришимо на готовий торт.
  • Для просочення ставимо його в холодильник на годину.
Дивіться також:  Хачапурі по – мегрельськи справжній грузинський рецепт і 3 варіанти

Готуємо медовий торт на сковороді

Компоненти рецепту:

На тісто:

  • яйце – 2 шт.;
  • цукор – 0,4 гр;
  • розпушувач – 22 гр;
  • мед – 60 г;
  • кефір – 0,4 л;
  • борошно – 370 гр;

Для крему:

  • сметана – 500 гр;
  • цукор – 60 гр.

Як приготувати медовик на кефірі в сковороді:

  • З’єднуємо кефір, сирі яйця, борошно, мед, розпушувач і мед. Вимішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками.
  • Основа для торта повинна бути дуже м’якою і ніжною.
  • Відправляємо її в холодильник на півгодини. А поки займемося кремом.
  • Сметану викладаємо в глибоку посуд, насипаємо в нього цукровий пісок. Залишилося продукти перемішати віночком, поки цукор не розчиниться в сметані.
  • Скачуємо тісто в рулетик і ділимо на 9 частин.
  • Кожну розкачуємо по стільниці в млинець.
  • Залишилося випекти в сковороді. Посуд беремо з товстим дном.
  • Розігріваємо її з невеликою кількістю олії і обсмажуємо коржі як звичайні млинці, з кожного боку до рум’яності.
  • Обрізаємо з допомогою тарілки і ножа до потрібних розмірів.
  • Тісто підсушуємо на сковороді.
  • Кожен коржик промазуємо сметанним кремом і збираємо торт.
  • Зверху прикрашаємо тертим обсмаженою тестом.
  • Можна прибрати медовик в холодильник на пару годин, а потім насолоджуватися ніжним домашнім смаком.