Медовик в мультиварці – 4 простих і смачних рецептів

Господині мультиварок змогли по достоїнству оцінити те, як легко ці сучасні помічниці справляються з випічкою бісквітних коржів. Вони завжди виходять пишними, м’якими і ніжними. Це породило безліч рецептів того, як приготувати медовик в мультиварці з бісквітного медового коржа. Десерт готується не складно, а різні варіанти начинок дозволяють грати зі смаками готового виробу.

Класичний медовик в мультиварці

Класичний медовик в духовці готується з медово-заварного тіста і випікається окремими коржами. В мультиварці цей десерт готується їх бісквітного тесту, що дозволяє спекти його з мінімумом участі господині в процесі.

Для класичного медового бісквіта необхідні такі продукти:

  • 5 курячих яєць;
  • 200 г білого кристалічного цукру;
  • 5 г розпушувача;
  • 150 г меду;
  • 200 р пшеничного борошна.

Багато господинь віддають перемазывать медові коржі заварним кремом, але і в його просту рецептуру можна внести трішки різноманітності, додавши екзотики у вигляді бананів.

Для такої варіації заварного крему потрібні:

  • 500 мл молока;
  • 100 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 50 г сметани або жирних вершків;
  • 50 г борошна;
  • 200 г стиглих бананів.

Рецепт випічки покроково:

  • Замішують тісто за допомогою міксера, з’єднуючи продукти в такій послідовності: спочатку яйця з цукром, після перетворення маси в пишну піну додається мед і останньої суміш борошно-розпушувач. Густина маси – придатна на оладки.
  • У змащеній чашу мультиварки корж випікається 50 хвилин, режим «Випічка». Після остуджується на решітці і розпускається на кілька нетолстых шарів. Оскільки різні моделі мультиварок мають нерівні технічні характеристики, випікаючи медовий бісквіт вперше потрібно встановити заданий час або рекомендований відповідною програмою, а вже в самому процесі випічки збільшити, або зменшити його при необхідності.
  • Для заварного крему розтерти з цукром яйця, сметану і борошно. Влити в цю суміш молоко і варити все на невеликому вогні до густоти. Потім остудити.
  • Стиглі банани перебити блендером в пюре, яке з’єднати з остиглої заварний основою. Отриманим кремом перемазати коржі і бортики медовика.
  • Дивіться також:  Заварний крем – класичний рецепт і 9 варіантів

    Шоколадний медовий торт

    Мед і чорнослив стали практично класичним поєднанням в тортах, але смачна шоколадна нотка в медовому бісквіті зробить смак готової випічки тільки багатшим. Приготувати такий кондитерський шедевр не складе великої праці, якщо в господарстві є мультиварка.

    Для шоколадно-медового бісквіта і крему знадобиться:

    • 5 добірних курячих яєць;
    • 570 г цукрового піску (з них 330 г для крему);
    • 150 г рідкого меду;
    • 30 г какао-порошку;
    • 5 г розпушувача;
    • 3 г кухонної солі;
    • 320 г просіяного борошна;
    • 600 г жирної сметани (краще взяти домашній продукт);
    • 150 г чорносливу.

    Як спекти шоколадний медовий торт в мультиварці:

  • Не поділяючи яйця на жовтки і білки збити їх міксером, потроху додаючи необхідну кількість цукру до отримання світлої пінної маси.
  • Окремо приготувати суху суміш з сипучих інгредієнтів для тіста (розпушувач, какао, сіль і борошно). Її потрібно старанно перемішати, наприклад, звичайним віночком, щоб всі компоненти рівномірно розподілилися в борошні.
  • В пінний гоголь-моголь, продовжуючи збивати, влити мед, а потім невеликими частинами ввести сипку суміш.
  • Готове тісто перекласти в змащену чашу мультиварки і приготувати в режимі «Випічка». В залежності від потужності агрегату може знадобитися від 60 хвилин і більше. Готовність коржа допоможе визначити зубочистка.
  • Для кремовою прошарку жирну сметану збити з цукром. Збивання потрібно починати на малих обертах, поступово збільшуючи їх. Цукор також слід додавати частинами, а не весь відразу.
  • Остудивши шоколадний бісквіт на решітці розрізати його на три-чотири коржа. Зібрати торт, складаючи коржі один на одного, попередньо перемазав їх кремом і посипати чорносливом. Верх і боки після обмазки прикрасити на свій смак. Шоколадний медовик зі сметанним кремом готовий.
  • На кефірі

    Ніжним, повітряним і неймовірно пишним виходить медовий бісквіт на кефірі. Випечений в мультиварці готовий корж легко можна розділити на 4-5 шарів, що дозволяє зібрати їх у високий медовик.

    Дивіться також:  Сирні булочки – 7 рецептів приготування

    Перелік інгредієнтів для коржа на кефірі:

    • 5 яєць;
    • 400 мл кефіру будь-якої жирності;
    • 300 г цукру;
    • 150 г меду;
    • 5-7 г харчової соди;
    • 390-400 г борошна.

    Для прошарку між коржами слід взяти:

    • 380 г згущеного молока;
    • 200 г вершкового масла;
    • 150 г кураги;
    • 150 г родзинок;
    • 150 г чорносливу;
    • товчені горіхи або розім’яте в крихту печиво для обсипання.

    Алгоритм дій при випічці:

  • В піну з яєць і цукру влити рідкий мед і кефір, змішаний з содою. Після цього невеликими порціями просіяти через сито і вмішати муку.
  • Готову масу, що нагадує по густоті тісто для оладок, відправити у змащену мультикастрюлю і спекти до сухої зубочистки в режимі «Випічка». Остудити і розрізати на кілька рівних пластів.
  • Для прошарку збити масло зі згущеним молоком, а сухофрукти дрібно порубати, або перекрутити через м’ясорубку.
  • Першим укласти на блюдо корж з верхньої непривабливою не припеченной стороною, змастити його кремом, посипати сумішшю сухофруктів. Такі ж дії повторити з іншими коржами.
  • Зверху торт обсипати крихтою. Витримати десерт 5-6 годин при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник.
  • Як приготувати оксамитовий медовик?

    Назва «оксамитовий» сам говорить про текстурі спеченого за цим рецептом бісквітного коржа. А легка, практично невловима кавова нотка в смаку робить випічку не схожою на інші медівники. Незважаючи на всю примхливість бісквітного тіста, в мультиварці воно ніколи не опаде.

    Тісто для оксамитового медового бісквіта замішується з:

    • 5 курячих яєць;
    • 300 г цукру;
    • 150 мл крутого окропу;
    • 10 г розчинної кави;
    • 150 г меду в рідкому його стан;
    • 100 мл рослинного масла;
    • 5 г соди;
    • 300-350 г борошна.

    Для коржа з таким багатим смаком немає сенсу робити складний крем, ідеально підійде прошарок з вареним згущеним молоком з:

    • 380 г вареного згущеного молока («іриси»);
    • 200 г м’якого вершкового масла.
    Дивіться також:  Гарбузовий пиріг в мультиварці — 7 рецептів

    Як спекти торт медовик в мультиварці:

  • У склянці або чашці розчинну каву заварити крутим окропом і залишити до повного охолодження.
  • Обережно, щоб ні краплі жовтка не потрапило в білки, розділити яйця. Білки з половиною рецептурного кількості цукру збити в густу, гладку і блискучу масу.
  • В окремій ємності збити з цукром жовтки. У результаті маса повинна стати пишніше і світліше. У збиті жовтки ввести мед, каву, олію, соду і в останню чергу борошно.
  • У практично готове тісто в три-чотири прийоми з максимальною обережністю лопаткою вмішати білкову піну.
  • Перелити пишне тісто в змащену олією чашу мультипомощницы і піч, використовуючи відповідну опцію. При потужності гаджета 1000 Вт вистачить 40 хвилин. Якщо потужність менше часу буде потрібно більше.
  • Для крему достатньо всього лише збити міксером м’яке вершкове масло, додаючи по дві-три ложки згущене молоко.
  • Готовий остиглий і розпущений на кілька пластів корж перемазати кремом, прикрасити зверху крихтою і деяку кількість часу витримати в холодильнику, щоб крем добре схопився.
  • Прокрутка до верху