Медовик в мультиварці – 4 простих і смачних рецептів
Господині мультиварок змогли по достоїнству оцінити те, як легко ці сучасні помічниці справляються з випічкою бісквітних коржів. Вони завжди виходять пишними, м’якими і ніжними. Це породило безліч рецептів того, як приготувати медовик в мультиварці з бісквітного медового коржа. Десерт готується не складно, а різні варіанти начинок дозволяють грати зі смаками готового виробу.
Класичний медовик в мультиварці
Класичний медовик в духовці готується з медово-заварного тіста і випікається окремими коржами. В мультиварці цей десерт готується їх бісквітного тесту, що дозволяє спекти його з мінімумом участі господині в процесі.
Для класичного медового бісквіта необхідні такі продукти:
5 курячих яєць;
200 г білого кристалічного цукру;
5 г розпушувача;
150 г меду;
200 р пшеничного борошна.
Багато господинь віддають перемазывать медові коржі заварним кремом, але і в його просту рецептуру можна внести трішки різноманітності, додавши екзотики у вигляді бананів.
Для такої варіації заварного крему потрібні:
500 мл молока;
100 г цукру;
2 яйця;
50 г сметани або жирних вершків;
50 г борошна;
200 г стиглих бананів.
Рецепт випічки покроково:
Замішують тісто за допомогою міксера, з’єднуючи продукти в такій послідовності: спочатку яйця з цукром, після перетворення маси в пишну піну додається мед і останньої суміш борошно-розпушувач. Густина маси – придатна на оладки.
У змащеній чашу мультиварки корж випікається 50 хвилин, режим «Випічка». Після остуджується на решітці і розпускається на кілька нетолстых шарів. Оскільки різні моделі мультиварок мають нерівні технічні характеристики, випікаючи медовий бісквіт вперше потрібно встановити заданий час або рекомендований відповідною програмою, а вже в самому процесі випічки збільшити, або зменшити його при необхідності.
Для заварного крему розтерти з цукром яйця, сметану і борошно. Влити в цю суміш молоко і варити все на невеликому вогні до густоти. Потім остудити.
Стиглі банани перебити блендером в пюре, яке з’єднати з остиглої заварний основою. Отриманим кремом перемазати коржі і бортики медовика.
Мед і чорнослив стали практично класичним поєднанням в тортах, але смачна шоколадна нотка в медовому бісквіті зробить смак готової випічки тільки багатшим. Приготувати такий кондитерський шедевр не складе великої праці, якщо в господарстві є мультиварка.
Для шоколадно-медового бісквіта і крему знадобиться:
5 добірних курячих яєць;
570 г цукрового піску (з них 330 г для крему);
150 г рідкого меду;
30 г какао-порошку;
5 г розпушувача;
3 г кухонної солі;
320 г просіяного борошна;
600 г жирної сметани (краще взяти домашній продукт);
150 г чорносливу.
Як спекти шоколадний медовий торт в мультиварці:
Не поділяючи яйця на жовтки і білки збити їх міксером, потроху додаючи необхідну кількість цукру до отримання світлої пінної маси.
Окремо приготувати суху суміш з сипучих інгредієнтів для тіста (розпушувач, какао, сіль і борошно). Її потрібно старанно перемішати, наприклад, звичайним віночком, щоб всі компоненти рівномірно розподілилися в борошні.
В пінний гоголь-моголь, продовжуючи збивати, влити мед, а потім невеликими частинами ввести сипку суміш.
Готове тісто перекласти в змащену чашу мультиварки і приготувати в режимі «Випічка». В залежності від потужності агрегату може знадобитися від 60 хвилин і більше. Готовність коржа допоможе визначити зубочистка.
Для кремовою прошарку жирну сметану збити з цукром. Збивання потрібно починати на малих обертах, поступово збільшуючи їх. Цукор також слід додавати частинами, а не весь відразу.
Остудивши шоколадний бісквіт на решітці розрізати його на три-чотири коржа. Зібрати торт, складаючи коржі один на одного, попередньо перемазав їх кремом і посипати чорносливом. Верх і боки після обмазки прикрасити на свій смак. Шоколадний медовик зі сметанним кремом готовий.
На кефірі
Ніжним, повітряним і неймовірно пишним виходить медовий бісквіт на кефірі. Випечений в мультиварці готовий корж легко можна розділити на 4-5 шарів, що дозволяє зібрати їх у високий медовик.
товчені горіхи або розім’яте в крихту печиво для обсипання.
Алгоритм дій при випічці:
В піну з яєць і цукру влити рідкий мед і кефір, змішаний з содою. Після цього невеликими порціями просіяти через сито і вмішати муку.
Готову масу, що нагадує по густоті тісто для оладок, відправити у змащену мультикастрюлю і спекти до сухої зубочистки в режимі «Випічка». Остудити і розрізати на кілька рівних пластів.
Для прошарку збити масло зі згущеним молоком, а сухофрукти дрібно порубати, або перекрутити через м’ясорубку.
Першим укласти на блюдо корж з верхньої непривабливою не припеченной стороною, змастити його кремом, посипати сумішшю сухофруктів. Такі ж дії повторити з іншими коржами.
Зверху торт обсипати крихтою. Витримати десерт 5-6 годин при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник.
Як приготувати оксамитовий медовик?
Назва «оксамитовий» сам говорить про текстурі спеченого за цим рецептом бісквітного коржа. А легка, практично невловима кавова нотка в смаку робить випічку не схожою на інші медівники. Незважаючи на всю примхливість бісквітного тіста, в мультиварці воно ніколи не опаде.
Тісто для оксамитового медового бісквіта замішується з:
5 курячих яєць;
300 г цукру;
150 мл крутого окропу;
10 г розчинної кави;
150 г меду в рідкому його стан;
100 мл рослинного масла;
5 г соди;
300-350 г борошна.
Для коржа з таким багатим смаком немає сенсу робити складний крем, ідеально підійде прошарок з вареним згущеним молоком з:
У склянці або чашці розчинну каву заварити крутим окропом і залишити до повного охолодження.
Обережно, щоб ні краплі жовтка не потрапило в білки, розділити яйця. Білки з половиною рецептурного кількості цукру збити в густу, гладку і блискучу масу.
В окремій ємності збити з цукром жовтки. У результаті маса повинна стати пишніше і світліше. У збиті жовтки ввести мед, каву, олію, соду і в останню чергу борошно.
У практично готове тісто в три-чотири прийоми з максимальною обережністю лопаткою вмішати білкову піну.
Перелити пишне тісто в змащену олією чашу мультипомощницы і піч, використовуючи відповідну опцію. При потужності гаджета 1000 Вт вистачить 40 хвилин. Якщо потужність менше часу буде потрібно більше.
Для крему достатньо всього лише збити міксером м’яке вершкове масло, додаючи по дві-три ложки згущене молоко.
Готовий остиглий і розпущений на кілька пластів корж перемазати кремом, прикрасити зверху крихтою і деяку кількість часу витримати в холодильнику, щоб крем добре схопився.