Як зробити суздальську медовуху
Суздаль і Володимир – російські міста, які з давніх часів славилися медоварением. І зараз медовуха є гастрономічним символом Суздаля. Там її виготовляють у промислових масштабах, в тому числі і на експорт (Японія). А покуштувати різні види цього пиття можна в Дегустаційному залі.
Класична суздальська медовуха готуватися з використанням наступних інгредієнтів:
- 4000 мл джерельної води;
- 500 г меду;
- 500 г цукру;
- 100 г дріжджів.
Технологія виробництва:
- Половину рецептурного кількості меду разом з цукром, розвести водою і проварити цей сироп на слабкому вогні 15 – 20 хвилин, збираючи з поверхні пінки.
- Варений мед охолодити до 30 градусів, розвести в ньому дріжджі і залишити для бродіння на три дні.
- Після цього ретельно фільтрувати напій розлити по підготовленій тарі і витримати в прохолодному місці місяць.
- Знову відфільтрувати, додати мед і повернути в прохолоду на чотири дні. Медовуха готова.
Іншими двома популярними видами суздальської медовухи є Козача і Пятиалтынная. Готуються вони з тієї ж рецептурою, тільки в першому випадку до меду додають ялівець і перець. А для Пятиалтынной медовухи цукор замінюють солодом і скорочують час бродіння напою.