Медовуха — 9 рецептів приготування в домашніх умовах

Готуємо безалкогольний напій

Не все в силу тих чи інших причин можуть вживати алкоголь, але це не привід відмовлятися від смачної медового напою, зберегла в собі користь своїх компонентів.

Готується медовуха безалкогольна з наступних продуктів:

  • 2500 г ягід вишні;
  • 2000 р квіткового меду;
  • 1000 мл питної води.

Хід роботи:

  • Розведений водою мед закип’ятити і варити чверть години, не забуваючи, прибирати з’являється на поверхні рідини піну. Потім медовий сироп охолодити до кімнатної температури.
  • Вимити і видалити кісточки з ягід вишневих, скласти їх в емальовану каструлю і залити розсолом медовим відваром. Ємність накрити рушником і залишити при кімнатній температурі на 2 – 3 дні. За цей час процес бродіння не встигне достатньо активізуватися, тому алкоголю в готовому напої не буде.
  • Після витримки напій процідити, розлити в чисту скляну тару і прибрати мінімум на три місяці в льох або холодильник.
Дивіться також:  Коктейль Олд Фешн (Олд-фешен, Old fashioned): класичний рецепт – 3 варіації
Прокрутка до верху