Готуємо безалкогольний напій
Не все в силу тих чи інших причин можуть вживати алкоголь, але це не привід відмовлятися від смачної медового напою, зберегла в собі користь своїх компонентів.
Готується медовуха безалкогольна з наступних продуктів:
- 2500 г ягід вишні;
- 2000 р квіткового меду;
- 1000 мл питної води.
Хід роботи:
- Розведений водою мед закип’ятити і варити чверть години, не забуваючи, прибирати з’являється на поверхні рідини піну. Потім медовий сироп охолодити до кімнатної температури.
- Вимити і видалити кісточки з ягід вишневих, скласти їх в емальовану каструлю і залити розсолом медовим відваром. Ємність накрити рушником і залишити при кімнатній температурі на 2 – 3 дні. За цей час процес бродіння не встигне достатньо активізуватися, тому алкоголю в готовому напої не буде.
- Після витримки напій процідити, розлити в чисту скляну тару і прибрати мінімум на три місяці в льох або холодильник.