Як зробити газовану медовуху
Щоб зробити напій газованим потрібно запустити процес вторинного бродіння готової медовухи, щоб наситити її природної вуглекислотою.
Для такого хмільного меду знадобляться:
- 2000 мл води;
- 300 г бджолиного меду;
- 5 г сухих дріжджів.
Для вторинного бродіння додатково потрібно взяти по 15 – 20 г меду з розрахунку на 1 літр готового напою.
Приготування:
- У киплячу воду ввести мед і варити чверть години, обов’язково перемішуючи і прибираючи піну. Потім охолодити і в теплу основу ввести дріжджі. Щоб медовуха не мала присмаку браги, дріжджі для напою слід брати пивні, винні або сухі. Але, обов’язково, не для випічки, а для приготування напоїв.
- Встановивши на ємність з медовухою гідрозатвор, залишити напій сбраживаться в теплі на 7 днів. Після цього фільтрування його через кілька шарів медичної марлі.
- Готовий напій розлити по пляшках, не доливаючи по 5 – 6 см до горлечка. Додати мед, щільно закрити кришками і прибрати в темне місце при температурі 20 градусів на півтора тижні.
- Під час півторатижневого дозрівання потрібно щодня перевіряти тиск газу в пляшках і стравлювати його надлишки. Зберігати готовий напій слід в холодильнику.