Медовуха — 9 рецептів приготування в домашніх умовах

Як зробити газовану медовуху

Щоб зробити напій газованим потрібно запустити процес вторинного бродіння готової медовухи, щоб наситити її природної вуглекислотою.

Для такого хмільного меду знадобляться:

  • 2000 мл води;
  • 300 г бджолиного меду;
  • 5 г сухих дріжджів.

Для вторинного бродіння додатково потрібно взяти по 15 – 20 г меду з розрахунку на 1 літр готового напою.

Приготування:

  • У киплячу воду ввести мед і варити чверть години, обов’язково перемішуючи і прибираючи піну. Потім охолодити і в теплу основу ввести дріжджі. Щоб медовуха не мала присмаку браги, дріжджі для напою слід брати пивні, винні або сухі. Але, обов’язково, не для випічки, а для приготування напоїв.
  • Встановивши на ємність з медовухою гідрозатвор, залишити напій сбраживаться в теплі на 7 днів. Після цього фільтрування його через кілька шарів медичної марлі.
  • Готовий напій розлити по пляшках, не доливаючи по 5 – 6 см до горлечка. Додати мед, щільно закрити кришками і прибрати в темне місце при температурі 20 градусів на півтора тижні.
  • Під час півторатижневого дозрівання потрібно щодня перевіряти тиск газу в пляшках і стравлювати його надлишки. Зберігати готовий напій слід в холодильнику.
Дивіться також:  Коктейль Блакитна Лагуна — 2 рецепта в домашніх умовах
Прокрутка до верху