Медовуха — 9 рецептів приготування в домашніх умовах

Рецепт без дріжджів і кип’ятіння

Для цього рецепта медовухи не потрібні дріжджі – активатором процесу бродіння виступає родзинки. Також технологія приготування не передбачає кип’ятіння меду, що допомагає максимально зберегти його користь в готовому напої.

Пропорції компонентів напою будуть наступними:

  • 1000 мл кип’яченої води;
  • 50 г меду;
  • 50 г родзинок.

Як приготувати:

  • Спочатку у воді слід розчинити мед. Далі в отриману солодку рідину кладуть родзинки. Перед закладкою його слід обполоснути, але ні в якому випадковий не мити гарячою водою, щоб не погубити мікроорганізми, відповідальні за бродіння.
  • Прикривши шийку ємності з медовою водою марлею, складеною в кілька разів, залишити його в теплому місці на два дні до початку процесу бродіння. Якщо тепла недостатньо, то часу може знадобитися більше.
  • Після цього відфільтрувати медовуху через 3 – 4 шари марлі. Герметично закрити посудину з напоєм і прибрати в прохолодне місце (холодильник або підвал) на три – чотири місяці.
Дивіться також:  Вино з чорноплідної горобини в домашніх умовах: 7 простих покрокових рецептів
Прокрутка до верху