Рецепт без дріжджів і кип’ятіння
Для цього рецепта медовухи не потрібні дріжджі – активатором процесу бродіння виступає родзинки. Також технологія приготування не передбачає кип’ятіння меду, що допомагає максимально зберегти його користь в готовому напої.
Пропорції компонентів напою будуть наступними:
- 1000 мл кип’яченої води;
- 50 г меду;
- 50 г родзинок.
Як приготувати:
- Спочатку у воді слід розчинити мед. Далі в отриману солодку рідину кладуть родзинки. Перед закладкою його слід обполоснути, але ні в якому випадковий не мити гарячою водою, щоб не погубити мікроорганізми, відповідальні за бродіння.
- Прикривши шийку ємності з медовою водою марлею, складеною в кілька разів, залишити його в теплому місці на два дні до початку процесу бродіння. Якщо тепла недостатньо, то часу може знадобитися більше.
- Після цього відфільтрувати медовуху через 3 – 4 шари марлі. Герметично закрити посудину з напоєм і прибрати в прохолодне місце (холодильник або підвал) на три – чотири місяці.