Медовуха — 9 рецептів приготування в домашніх умовах

Напій з додаванням журавлини

Зі свіжих або заморожених ягід журавлини можна приготувати смачну медовуху, взявши:

  • 3500 мл води;
  • 1000 г журавлини;
  • 1000 г світлого меду;
  • 60 г пресованих дріжджів.

Приготування медовухи:

  • Ягоди журавлини розтовкти в кашку з допомогою картоплем’ялкою або перебити блендером. Потім отриману масу відфільтрувати через дрібнопористе сито або марлю.
  • Журавлинний сік на час відставити в сторону, а макуха з’єднати з водою і прокип’ятити 5 – 7 хвилин. Потім дати настоятися отриманої рідини приблизно півгодини і відфільтрувати.
  • У журавлинний відвар додати мед і варити все дві – три хвилини, обов’язково знімаючи піну, щоб напій був прозорим.
  • Зняти медово-журавлинний відвар з вогню, охолодити до кімнатної температури, розчинити в ньому дріжджі і влити журавлинний сік, отриманий раніше.
  • Дати напою постояти два дні в природних умовах, потім розлити по пляшках, заповнюючи їх на¾. Витримати питво в прохолодному місці 14 днів і журавлинна медовуха готова.
Дивіться також:  Кава арабіка: в зернах, мелена, розчинна, сублімована – яку вибрати? 4 рецепта приготування
Прокрутка до верху