Медовуха — 9 рецептів приготування в домашніх умовах

Міцна домашня медовуха

Готується хмільний мед за цим рецептом дуже швидко. У нього медовий аромат і солодкуватий присмак, але фортеця напою не багатьом поступається горілці, тому вживати його потрібно обережно, щоб не допустити алкогольної інтоксикації.

Пропорції інгредієнтів для міцної домашньої медовухи будуть такими:

  • 2000 мл води;
  • 400 г меду;
  • 400 мл якісної горілки або медичного спирту, розведеного до фортеці 50 градусів;
  • приправи та спеції (мускатний горіх, кардамон та інше) за смаком.

Як зробити медовуху:

  • Приготувати основу медовухи. Для цього закип’ятити розведений водою мед і проварити розчин п’ять хвилин, знімаючи образовывающуюся піну. На цьому ж етапі можна додати спеції.
  • Далі медовий відвар остудити, фільтрувати, щоб позбутися від приправ, і розвести горілкою або спиртом. Збільшуючи або зменшуючи кількість цього інгредієнта, можна регулювати ступінь міцності готового продукту.
Дивіться також:  Коктейль Лонг Айленд — 4 рецепта приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху