Міцна домашня медовуха
Готується хмільний мед за цим рецептом дуже швидко. У нього медовий аромат і солодкуватий присмак, але фортеця напою не багатьом поступається горілці, тому вживати його потрібно обережно, щоб не допустити алкогольної інтоксикації.
Пропорції інгредієнтів для міцної домашньої медовухи будуть такими:
- 2000 мл води;
- 400 г меду;
- 400 мл якісної горілки або медичного спирту, розведеного до фортеці 50 градусів;
- приправи та спеції (мускатний горіх, кардамон та інше) за смаком.
Як зробити медовуху:
- Приготувати основу медовухи. Для цього закип’ятити розведений водою мед і проварити розчин п’ять хвилин, знімаючи образовывающуюся піну. На цьому ж етапі можна додати спеції.
- Далі медовий відвар остудити, фільтрувати, щоб позбутися від приправ, і розвести горілкою або спиртом. Збільшуючи або зменшуючи кількість цього інгредієнта, можна регулювати ступінь міцності готового продукту.