Меренговий рулет домашній – 10 простих рецептів приготування в духовці

Меренговий рулет – це вишукане частування ресторанного рівня, яке можна легко приготувати на власній кухні, не використовуючи будь-якого спеціального обладнання. Рулет складається із збитих до стійких піків білків, які згодом запікаються в духовці, а також начинки, яка може бути зовсім різною. У літній сезон такі ласощі зазвичай готують зі свіжими ягодами і фруктами, в зимовий період, найбільшою популярністю користуються начинки з фісташок, сирного сиру або лимонного курда.

Класичний меренговий рулет у домашніх умовах

Класичний меренговий рулет з в домашніх умовах готується відносно просто, щоб впоратися, зовсім не потрібні будь-які кулінарні навички, проте, звернемо вашу увагу на те, що дуже важливо дотримуватися грамівок і рекомендацій, наведених нижче, тоді у вас все вийде з першого разу !

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Для меренги:
  • Білок – 190 гр.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Крохмаль картопляний – 25 гр.
  • Мигдалеві пелюстки – за смаком
  • Для крему:
  • Сир вершковий – 150 гр.
  • Цукрова пудра – 20 гр.
  • Вершки – 100 мл. (33%)
  • Для начинки:
  • Полуниця – за смаком
  • Для декору:
  • Полуниця – 1 жменя
  • М’ята свіжа – 3 гілки

Процес приготування:

Класичний меренговий рулет можна легко приготувати в домашніх умовах. У чашу міксера виливаємо білки і всипаємо сіль та лимонку, поступово збільшуючи швидкість, починаємо збивати.

Частинами вводимо цукровий пісок, продовжуючи працювати віночками. Лопаткою втручаємо крохмаль у стійкі піки.

Великий і плоский лист вистилаємо пекарським папером і рівним шаром розподіляємо білкову масу, присипаємо пелюстками мигдалю. Готуємо 30 хвилин за 150 градусів.

Не гаючи часу, промиті ягоди нарізаємо невеликими скибочками.

Підрум’янену меренгу перевертаємо на другий лист пергаменту і знімаємо нижній шар паперу, даємо час повністю охолонути.

Для приготування крему сир збиваємо з цукровою пудрою і поступово вводимо вершки, змішуємо складові до легкості та пишності.

Охолоджений білковий корж покриваємо кремом, розподіляємо полуницю.

Згортаємо заготовку в тугий рулет і забираємо в холодильник на 1-2 години для стабілізації.

Меренговий рулет готовий! Охолоджений десерт декоруємо свіжою м’ятою та ягодами. Приємного чаювання!

Домашній меренговий рулет у духовці

Домашній меренговий рулет в духовці – це апетитне частування, яке допоможе вам урізноманітнити звичний раціон вашої родини і привнести в меню щось нове і дуже смачне. Як начинка рекомендуємо вам використовувати журавлину, баланс кислого та солодкого – це щось!

Час приготування – 1 год. 10 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

Для меренги:

  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 110 гр.
  • Борошно горіхове – 50 гр.
  • Крохмаль – 15 гр.
  • Сік лимона – 0,5 ч. л.
  • Ванілін – 1 г.

Для начинки:

  • Журавлина – за смаком.
  • Маскарпоне – 120 г.
  • Вершки 33% – 250 мл.
  • Пудра цукрова – 2 ст.
  • Ванілін – 1 г.

Процес приготування:

Крок 1. Білки відправляємо в глибокий сухий посуд, усипаємо ванілін і цитрусовий сік – починаємо працювати віночком.

Крок 2. У момент, коли на поверхні утворилася пінка, починаємо поступово вводити цукор і продовжуємо збивання.

Крок 3. Працюємо міксером до глянсової поверхні та щільної консистенції.

Крок 4. Легкими рухами руки, лопаткою втручаємо горіхове борошно і крохмаль.

Крок 5. Розподіляємо масу рівним шаром пергаменту і випікаємо 20-25 хвилин при температурній відмітці в 160 градусів.

Крок 6. Остуджуємо меренг до теплого стану і перевертаємо на другий лист пекарського паперу, акуратно відокремлюємо від першого.

Крок 7. Займемося кремом: в окремій чаші збиваємо вершки, сир та цукрову пудру.

Крок 8. Змащуємо меренг апетитним кремом.

Крок 9. Викладаємо журавлину на крем.

Крок 10. Загортаємо напівфабрикат рулетом, а потім – у фольгу. Відправляємо на полицю холодильної камери.

Крок 11. Охолоджене частування нарізаємо скибочками порційними і негайно дегустуємо. Смачного!

Меренговий рулет із малиною

Меренговий рулет з малиною – це вишуканий десерт, який можна приготувати не тільки для домашніх посиденьок, але також для прийому найважливіших та витончених гурманів у своїй оселі. Такі ласощі закохують при першій же дегустації, то чому б не здивувати своє оточення?

Час приготування – 1 год. 20 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

Для основи:

  • Яєчні білки – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 130 гр.
  • Пудра цукрова – 130 гр.
  • Фісташки рубані – 30 грн.
  • Пелюстки мигдальні – 30 гр.
Дивіться також:  Фокачча - 10 рецептів класичного італійського коржика в домашніх умовах

Для начинки:

  • Сир сирний – 250 гр.
  • Вершки жирні 33% – 150 мл.
  • Пудра цукрова – 30 грн.
  • Малина – 150 г.
  • Фісташки рубані – 1 жменю.
  • Пелюстки мигдальні – 1 жменя.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, які нам знадобляться викладаємо на робочий стіл.

Крок 2. Яєчні білки виливаємо в сухий знежирений посуд.

Крок 3. Збиваємо в піну і жменями підсипаємо цукрову пудру та цукор, не припиняючи збивати.

Крок 4. На лист листя пергаменту і злегка посипаємо цукровою пудрою, рівним шаром розподіляємо меренгу. Додаємо горіхи та пелюстки, випікаємо 30-40 хвилин (110 градусів).

Крок 5. В окремій ємності готуємо крем: за допомогою міксера з’єднуємо сир, вершки та цукрову пудру.

Крок 6. Готовий корж перевертаємо на чистий пергамент та знімаємо верхній. Через 10 хвилин змащуємо кремом, викладаємо малину і присипаємо мигдалем та фісташками.

Крок 7. Згортаємо рулет і декоруємо на свій смак. Приємного чаювання!

Простий і смачний меренговий рулет із маскарпоне

Простий і смачний меренговий рулет з маскарпоне – це класика французької кухні, яка завдяки своєму апетитному зовнішньому вигляду та неймовірному смаку стала популярна на весь світ. Але тут нема чого дивуватися, бо встояти перед ніжною меренгою та сирною начинкою просто неможливо!

Час приготування – 3 год. 50 хв.

Час приготування – 30-40 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

Для меренги та крему:

  • Яєчний білок – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сир Маскарпоне – 250 гр.
  • Вершки 33-35% – 0,5 ст.
  • Пудра цукрова – 1 ст.

Для начинки та подачі:

  • Крохмаль – 2 ч.л.
  • Цукор-пісок – до смаку.
  • Пудра цукрова – до смаку.
  • Ягоди – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу ягоди промиваємо та обсушуємо, а потім пюруємо в блендері до консистенції пюре.

Крок 2. У чашу з високими бортами відправляємо білки, лимонку та сіль – трохи збиваємо і починаємо підсипати цукор у кілька прийомів, добиваємось пишності та гладкості.

Крок 3. Розподіляємо масу по пекарському паперу та випікаємо при 150 градусах протягом 25-30 хвилин.

Крок 4. Поки меренга остигає, займемося начинкою: ягідне пюре переливаємо в ковшок і з’єднуємо з крохмалем і цукром, проварюємо на повільному вогні при постійному помішуванні 1-2 хвилини і прибираємо з конфорки.

Крок 5. Для крему збиваємо міксером цукрову пудру та сир, в пишну масу вливаємо холодні вершки та працюємо технікою ще 1-2 хвилини.

На корж викладаємо крем і начинку рівним шаром, згортаємо начинкою всередину і ставимо в холодильник на пару годин.

Крок 7. Апетитний десерт розрізаємо на скибочки та подаємо до чаю. Смачного!

Домашній меренговий рулет із фісташками

Домашній меренговий рулет з фісташками – це ефектний десерт, який легко прикрасить ваш святковий стіл, накритий з будь-якого приводу. Рубані горіхи відмінно гармонують з ніжною і тангою в роті меренгою, виходячи зі сказаного, таке частування повинен спробувати кожен!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Яєчний білок – 190 грн.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 25 гр.
  • Сіль – 0,25 ч.л.
  • Кислота лимонна – 0,25 ч. л.
  • Фісташки – 70 гр.
  • Сир Маскарпоне – 150 гр.
  • Вершки 35% – 100 мл.
  • Пудра цукрова – 20 гр.

Для начинки:

  • Пюре яблучне – 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування меренги в миску відправляємо білки, сіль та лимонну кислоту.

Крок 2. Збиваємо компоненти в м’яку піну і починаємо вводити частинами цукор, не вимикаючи віночки.

Крок 3. У глянцеву суміш висипаємо крохмаль і змішуємо ще 40-50 секунд.

Крок 4. На лист поміщаємо пергамент і викладаємо масу, присипаємо рубаними горішками (30 грам) і прибираємо в духовку: півгодини 140-150 градусів.

Крок 5. Паралельно готуємо начинку: в сотейник виливаємо яблучне пюре і додаємо крохмаль з цукром, проварюємо до загусання і перекладаємо кондитерський мішок, прибираємо в холодильник.

Крок 6. Фісташки, що залишилися, пробиваємо в кавомолці. Для крему збиваємо маскарпоне із цукровою пудрою, вливаємо холодні вершки та добиваємося об’єднання інгредієнтів.

Крок 7. Доповнюємо крем фісташками, втручаючи лопаткою.

Дивіться також:  Шоколадний торт – 10 простих та смачних рецептів приготування

Крок 8. Охолоджену меренгу відокремлюємо від паперу, змащуємо кремом. Видавлюємо смужки начинки.

Крок 9. Загортаємо в рулет та відправляємо в холодильну камеру для стабілізації.

Крок 10. Нарізаємо та насолоджуємося. Готуйте та отримуйте задоволення!

Меренговий рулет із полуницею в домашніх умовах

Меренговий рулет із полуницею в домашніх умовах здатний приготувати навіть недосвідчений кулінар, головне – бажання і дотримання кроків, у яких ми докладно описали кожну дію. Поєднання меренги, що тане в роті, і ароматної начинки зі свіжих ягід – це справжнє гастрономічне блаженство!

Час приготування – 4 год.

Час приготування – 25 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Яєчний білок – 200 грн.
  • Пудра цукрова – 250 гр. + 2 ст.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1,5 ст.
  • Сік лимона – 1 ст.
  • Полуниця – 250 гр.
  • Вершки 33% – 150 мл.
  • Сир сирний – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу ополіскуємо та обсушуємо ягоди, обриваємо хвостики, готуємо все інше.

Крок 2. Білки підсолюємо та збиваємо в м’яку піну.

Крок 3. Поступово збільшуючи оберти, вводимо сік лимона та цукрову пудру (всипаємо частинами).

Крок 4. Продовжуємо працювати міксером до стабільних піків.

Крок 5. У пишну білкову масу лопаткою втручаємо крохмаль, рухами зверху-вниз.

Крок 6. На лист листя пекарського паперу і розрівнюємо масу.

Крок 7. Випікаємо корж 25 хвилин при 160 градусах, перевертаємо на чистий папір і за кілька хвилин відокремлюємо нижній лист пергаменту.

Крок 8. І поки основа остигає, збиваємо близько трьох хвилин компоненти для крему: холодні вершки, сир сир і трохи цукрової пудри.

Крок 9. Меренгу змащуємо кремом і викладаємо скибочки ягідні, залишаючи трохи полуниці для декору.

Крок 10. Згортаємо рулет і накриваємо лляною серветкою, на дві години прибираємо на полицю холодильника для стабілізації та охолодження.

Крок 11. Потім прикрашаємо та подаємо до столу. Приємного чаювання!

Простий меренговий рулет із сирним сиром

Простий меренговий рулет з сирним сиром – це божественний десерт, спробувавши якийсь раз, ви повертатиметеся до цього рецепту знову і знову, а також назавжди забудете про те, щоб купувати солодощі в кондитерських і магазинах. Насолоджуйтеся унікальним поєднанням злегка солоного сиру, кислої вишні та солодкої меренги.

Час приготування – 2 год.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 4-5.

Інгредієнти:

Для меренги:

  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.
  • Сік лимона – 1 год.
  • Горіхи мелені – 30 гр.

Для начинки:

  • Вишня без кісточки – 600 гр.
  • Сир сирний – 400 гр.
  • Молоко коров’яче – 30 мл.
  • Пудра цукрова – 3 ст.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з меренги: білки збиваємо з сіллю і поступово додаємо цукровий пісок невеликими порціями, потім коли маса стала щільною, втручаємо крохмаль і лимонний сік.

Крок 2. Розподіляємо масу по пекарському паперу і присипаємо меленими горіхами, випікаємо при 150 градусах близько 40-45 хвилин.

Крок 3. Корж, що остигнув, відокремлюємо від паперу і рівномірно змащуємо сирним сиром.

Крок 4 Для начинки ягоди проварюємо до м’якості, протираємо через сито і повертаємо в сотейник, додавши цукор і крохмаль, помішуючи, уварюємо до загусання і змащуємо напівфабрикат. Згортаємо рулет і обмазуємо його залишками сиру сиру, збитого з молоком і невеликою кількістю цукрової пудри.

Крок 5. На пару годин відправляємо в холодильник, а потім нарізаємо скибочками та знімаємо пробу. Смачного!

Меренговий рулет із лимонним курдом

Меренговий рулет з лимонним курдом – це ласощі, які сподобаються навіть тим дегустаторам, які скептично ставляться до солодкого, тому що такий рулет не має нудотного смаку. Незважаючи на те, що меренг – це дуже солодко, в гармонії з цитрусовим курдом – це справжнє смакота!

Час приготування – 2 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 4-5.

Інгредієнти:

  • Яєчний білок – 100 грн.
  • Пудра цукрова – 110 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Крохмаль – 1 ч.л. + 1 ст.
  • Сік лимона – 100 мл. + 1 ст.
  • Яєчний жовток – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Олія вершкове – 25 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, перелічені у списку, викладаємо на робочу поверхню.

Крок 2. Готуємо начинку: в жароміцну каструлю закидаємо жовтки, столову ложку крохмалю та цукровий пісок.

Дивіться також:  Бананові оладки – 10 простих рецептів приготування оладок з бананів

Крок 3. Вливаємо кислий сік цитрусовий і перемішуємо.

Крок 4. Поміщаємо жароміцний посуд на водяну баню і, помішуючи віночком, проварюємо 5-6 хвилин до загусання.

Крок 5. Забираємо сотейник з вогню і втручаємо в курд вершкове масло, накриваємо плівкою в контакт і повністю остуджуємо.

Крок 6. Для меренги збиваємо білки із сіллю до м’якої піни, підливаємо трохи соку лимона і жменями всипаємо цукрову пудру, продовжуємо працювати міксером до стабільних і щільних піків.

Крок 7. Акуратно втручаємося в білковий склад чайну ложку крохмалю.

Крок 8. Розподіляємо меренгу пергаментом і випікаємо протягом 20-25 хвилин при 160 градусах, потім перевертаємо на чистий пергамент і відокремлюємо перший лист. Остуджуємо.

Крок 9. Змащуємо бісквіт курдом.

Крок 10. Згортаємо напівфабрикат у щільний рулет та відправляємо в холодильник на 1-2 години.

Крок 11. Стабілізований десерт прикрашаємо на свій смак і знімаємо пробу. Смачного!

Шоколадний меренговий рулет у домашніх умовах

Шоколадний меренговий рулет у домашніх умовах – це десерт, який поєднав у собі хрусткі та ніжні текстури, насолоду та кислинку, смак і аромат. Подавши таке частування до святкового столу, ваші гості будуть просити не лише добавки, а й розкрити секрети приготування!

Час приготування – 120 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

Для меренги:

  • Яєчний білок – 200 грн.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Шоколад чорний – 50 грн.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Пелюстки мигдальні – 1 жменя.

Для крему:

  • Сир сирний – 100 гр.
  • Вершки 33-35% – 150 мл.
  • Шоколад чорний – 50 грн.
  • Пудра цукрова – 40 грн.

Для начинки:

  • Журавлинний соус – 100 гр.
  • Зерна граната – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з меренги: білки солимо та збиваємо до пишності, частинами всипаючи цукровий пісок.

Крок 2. У білковий склад обережно втручаємо просіяний какао-порошок.

Крок 3. На лист кладемо пергамент і розрівнюємо підготовлену масу, вливаємо розтоплений чорний шоколад і водимо пензликом або лопаткою, утворюючи візерунок. Посипаємо пелюстками мигдалю і випікаємо 60 хвилин|мінути| при температурній відмітці в 130 градусів.

Крок 4. Не гаючи часу, готуємо крем: вершки нагріваємо до гарячого стану, розчиняємо в них скибочки чорного шоколаду.

Крок 5. В окремій піалі збиваємо до легкості сир з сирною пудрою.

Крок 6. Втручаємо в сирну масу розтоплений шоколад.

Крок 7. Шоколадний корж накриваємо другим аркушем пергаменту і перевертаємо, знімаємо перший аркуш паперу і остуджуємо близько 5 хвилин.

Крок 8. На основу наносимо рівний шар крему.

Крок 9. Додаємо ягідний соус (можна замінити свіжими ягодами або пюре).

Крок 10. Посипаємо гранатовими зернами та згортаємо в рулет, відправляємо в холодильник на 5 годин.

Крок 11. Охолоджений рулет декоруємо та приступаємо до дегустації. Приємного чаювання!

ПП Меренговий рулет без цукру

ПП меренговий рулет без цукру за своїми смаковими характеристиками та ароматом практично нічим не відрізняється від класичної варіації, проте, в цьому десерті містить лише 105 калорій на сто грам, відповідно, такими ласощами можна побалувати себе і на дієті!

Час приготування – 2 год. 10 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

Основні:

  • Яєчний білок – 170 грн.
  • Сік лимона – 1 ст.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Цукрозамінник – за смаком.

Для начинки:

  • Рікотта – 250 г.
  • Полуниця – 200 гр.
  • Цукрозамінник – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Білки виливаємо в чисту і суху чашу, збиваємо в піну, всипаємо цукрозамінник і продовжуємо працювати віночками.

Крок 2. Вливаємо сік лимона та збиваємо масу до консистенції стабільних та стійких піків.

Крок 3. У пишну масу лопаткою втручаємо крохмаль, заважаючи в одному напрямку.

Крок 4. Розподіляємо масу пергаменту у формі прямокутника і випікаємо при 150 градусах протягом 35-40 хвилин, дверцята духовки відчиняти не слід.

Крок 5. Гарячу меренгу перевертаємо на чистий аркуш паперу та відокремлюємо той, на якому відбувалося випікання. Даємо час охолонути.

Крок 6. Тим часом поєднуємо сир із підсолоджувачем.

Крок 7. Промиті та обсушені ягоди довільно подрібнюємо.

Крок 8. Покриваємо корж кремом і доповнюємо полуницею, загортаємо в рулет і накриваємо пекарським папером, забираємо в холод на 1-2 години.

Крок 9. Перед подачею зрізаємо краї та подаємо. Готуйте та отримуйте задоволення!

Прокрутка до верху