Мідії у вершковому соусі – 6 рецептів приготування

Готуємо з сиром

Один з найбільш пікантних способів приготування молюсків – мідій з сиром.

Вам знадобиться:

  • розморожені мідії – 300 г;
  • цибуля головка велика – 1 шт.;
  • вершки жирністю 10-20% — 250 г;
  • часник – 3 зубчики;
  • сир – 100 г;
  • зелень (базилік, петрушка, кріп);
  • масло сл. – 100 г;
  • борошно – 50 р;
  • сіль, перець.

Покрокова інструкція:

  • Молюсків промити в проточній воді. Цибулю, часник і зелень подрібнити. Сир натерти.
  • На розігріту з 50 г масла сковороду викласти цибулю, обсмажити до золотистого приємного кольору. В цю ж ємність помістити мідії і часник. Підсолити, поперчити. Обсмажувати не більше 1 хвилини.
  • У сотейнику розігріти решту 50 г масла. Висипати туди борошно і злегка обсмажити. Влити в сотейник вершки, висипати зелень і сир. Розігріти до кипіння, щоб сир розплавився. Зняти сотейник з вогню.
  • Влити приготований соус в сковороду з мідіями. Загасити приблизно 1-2 хвилини.

Блюдо розкласти в порційні тарілки і подавати.

Дивіться також:  Котлети з грибами – 8 рецептів приготування