Готуємо з сиром
Один з найбільш пікантних способів приготування молюсків – мідій з сиром.
Вам знадобиться:
- розморожені мідії – 300 г;
- цибуля головка велика – 1 шт.;
- вершки жирністю 10-20% — 250 г;
- часник – 3 зубчики;
- сир – 100 г;
- зелень (базилік, петрушка, кріп);
- масло сл. – 100 г;
- борошно – 50 р;
- сіль, перець.
Покрокова інструкція:
- Молюсків промити в проточній воді. Цибулю, часник і зелень подрібнити. Сир натерти.
- На розігріту з 50 г масла сковороду викласти цибулю, обсмажити до золотистого приємного кольору. В цю ж ємність помістити мідії і часник. Підсолити, поперчити. Обсмажувати не більше 1 хвилини.
- У сотейнику розігріти решту 50 г масла. Висипати туди борошно і злегка обсмажити. Влити в сотейник вершки, висипати зелень і сир. Розігріти до кипіння, щоб сир розплавився. Зняти сотейник з вогню.
- Влити приготований соус в сковороду з мідіями. Загасити приблизно 1-2 хвилини.
Блюдо розкласти в порційні тарілки і подавати.