Мигдальна борошно, на відміну від простої пшеничного має терпкий, пряний смак. З неї виходять відмінні десерти і випічки. Приготувати таку муку можна вдома, і ми розповімо, як це зробити.
Мигдальна борошно – як її зробити в домашніх умовах?
Основний продукт – це мигдальний горіх. Його кількість виходить з того, що ви збираєтеся приготувати і скільки борошна вам може знадобитися.
Як зробити мигдалеву борошно:
- Спочатку потрібно прибрати лушпиння.
- Під краном промиваємо горіхи, перекладаємо в глибокий посуд і заливаємо крутим окропом.
- Через 5 хвилин зливаємо воду і знімаємо з гарячих горіхів тонку шкірку.
- Розжарюємо на плиті сковороду, закидаємо туди горіхи і готуємо 2 хвилини. Поверхня посуду повинна бути сухою. Постійно помішуйте мигдаль, щоб він не пригорів. Дочекайтеся, поки вміст сковороди охолоне.
- Закриваємо їх у морозилці на 20 хвилин.
- Подрібнюємо горіхи в кавомолці або блендері. Щоб майбутня борошно не злиплася, перемалывайте її разом з цукровою пудрою.
- Завантажуйте горіхи жменями в кілька підходів. Блендер увімкніть на 30 секунд.
- Проводимо отриману борошно через сито. Залишилися в ситі шматочки ще раз перемелюємо.
- Заготовлювати борошно краще заздалегідь і зберігати в баночках.
Печиво з мигдальної муки: рецепти
Спробуйте додати рецепт домашнього печива мигдалеву борошно, і ви відчуєте, як відразу зміниться смак, стане вишуканим і ніжним.
Печиво «макарун» по-французьки
Вам знадобиться:
- цукор білий – 80 гр;
- мигдаль – 130 гр;
- два яйця;
- цукор ванільний – 40 гр;
- сіль – 5 гр.
Готуємо поетапно:
- Готуємо мигдаль з вищезазначеної інструкції. Перемелюємо його в борошно без грудочок.
- В окрему чашу виливаємо білки, до них насипаємо сіль. Збиваємо масу з додаванням цукрового піску до повного його розчинення. Потім насипаємо ванільний цукор і обробляємо суміш до утворення твердих піків.
- Висипаємо мигдалеву борошно і перемішуємо стежачи за тим, щоб не осіла піна
- Тісто розділяємо на три частини. Приготуємо харчові барвники двох кольорів.
- До першу миску з тестом виливаємо синій барвник, у другу – червоний, у третю – сухе какао.
- Набираємо тісто в кондитерський шприц різних кольорів і видавлюємо його на деко, застелене пергаментом. Повинен вийти невеликий кругляшек. Заповнюємо ними весь деко.
- Сильно прогріваємо духовку, потім вимикаємо і ставимо в неї печиво на півгодини.
- З’єднати кувертюр зі збитими вершками і закрити в холодильнику на 30 хвилин.
- На один кольоровий кругляшек тіста покласти інший, помістивши між ними прошарок начинки.
- Дуже смачний і красивий десерт готовий. Приємного чаювання.
Вівсяна випічка
Таке печиво особливо приємно їсти за сніданком, запиваючи молоком або кефіром.
Основні продукти:
- сіль – 6 г;
- одне яйце;
- шматок вершкового масла – 170 гр;
- мигдаль – 10 гр;
- розпушувач для тіста – 5 гр;
- пластівці вівсяні – 190 гр;
- мигдальна борошно – 100 гр;
- коричневий цукор – 70 гр.
Як зробити печиво з мигдальної муки:
- В чаші блендера подрібнюємо 140 грамів вівсяних пластівців. Решту ми будемо використовувати в цілісному вигляді.
- З’єднуємо в одній посуді мигдалеву борошно, сіль, подрібнену вівсянку і коричневий цукор.
- Вилити куряче яйце і перекласти шматок станув олії. Формуємо з суміші тісто.
- Насипаємо цілісні пластівці і перемішуємо.
- Ложкою викладаємо кульки тіста на пекарській папір, розкладену на деку.
- У кожне печиво вдавлюємо мигдаль.
- Запікаємо 25 хвилин в духовій шафі, нагрітим до температури 170 градусів.
- Остуджуємо ласощі і подаємо до столу.
Як приготувати печиво «Амаретто»
Такий десерт – ідеальне доповнення до ароматної кави на сніданок.
Склад рецепта:
- рубаний мигдаль – 390 гр;
- три курячих білка;
- цукор – 80 гр.
Покрокове приготування:
- Заздалегідь включаємо духовку, нехай вона прогріється до 150 градусів.
- Пекарської папером деко застеляємо
- У кухонному комбайні перетворюємо очищений мигдаль, борошно.
- Засипаємо в неї цукор і перемелюємо протягом 15 секунд.
- Додаємо яєчні білки і продовжуємо збивати до утворення м’якого тіста.
- Чайною ложкою зачерпываем тісто і викладаємо на пергамент для запікання.
- Готуємо печиво в духовці 25 хвилин.
- Остуджуємо десерт і подаємо до чаю.
Смачне ласощі з медом
Вам знадобиться:
- щіпка солі;
- кунжут – 35 гр;
- мигдальна борошно – 0,15 кг;
- горіхова паста – 100 гр;
- розпушувач тіста – 3 гр;
- мед – 125 гр.
Покрокова інструкція:
- З’єднуємо в просторій посуді сіль, борошно з мигдалю і розпушувач.
- В окрему чашу переливаємо мед і додаємо до нього горіхову пасту, перемішуємо.
- Тепер з’єднуємо вміст обох чаш і перемішуємо суміш спочатку виделкою.
- Має сформуватися густе м’яке тісто.
- По маленьких шматочках відривайте від колобка тісто і формуйте з них маленькі кульки, не більше волоського горіха.
- В блюдце насипте кунжут і обваляйте в ньому вироби з тіста.
- Викладаємо на поверхню пергаменту. Кожен з них сплющує денцем чашки зверху до товщини 0,5 див.
- Запікаємо в духовці, розігрітій до температури 170 градусів 15 хвилин.
- Акуратно прибираємо їх з дека на тарілочки і подаємо до чаю теплими. Приємного апетиту!
Мигдально-шоколадне печиво
Список продуктів:
- вода – 18 мл;
- цукрова пудра – 310 гр;
- темний шоколад – 100 гр;
- білки яєчні – 4 шт.;
- сухий розчинні кава – 7 гр;
- мигдаль очищений – 130 гр;
- борошно пшеничне – 50 гр;
- какао в порошку – 200 гр.
Готуємо покроково:
- Виливаємо в чашу білки і перетворюємо їх в піну з допомогою міксера.
- Крізь сито висипаємо до білків цукрову пудру, перемішуємо.
- З’єднуємо в окремій мисці какао, пшеничне борошно, сухий кави, наливаємо воду і перемішуємо масу міксером близько 5 хвилин.
- Шматочки шоколаду і очищений мигдаль перемелюємо в блендері або кухонному комбайні.
- З’єднуємо білки, суміш какао і мелений мигдаль в загальній посуді і перемішуємо.
- Викладаємо чайної ложки грудочки отриманого тесту на деко. Попередньо деко застеляємо пекарським папером.
- Залишилося запекти їх в розпеченій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин.
Бісквітний торт з мигдальної муки
Мигдальна борошно надає тісту ніжний, м’який смак і чудовий аромат. Бісквітні торти виходять повітряними і легкими.
Що потрібно взяти:
- розпушувач для тіста – 10 гр;
- 10 курячих жовтків;
- ванілін – 1 гр;
- цукор – 105 гр;
- крохмаль – кукурудзяний – 85 гр;
- мигдальна борошно – 65 гр;
- сім білків;
- борошно пшеничне – 85 гр;
- масло рослинне – 60 мл;
- тепла вода – 30 мл;
- цукор – 120 гр;
- сіль – 2 гр.
Як приготувати бісквіт з мигдальною борошном:
- У жовтки насипте 120 грамів цукрового піску і збийте їх. Додайте воду, масло і ваніль.
- Продовжуйте збивати суміш, поки не утвориться густа маса.
- В окремому посуді змішайте крохмаль, мигдальне і пшеничне борошно, розпушувач.
- Додайте сипку суміш в масу жовтка. Все перемішати.
- У яєчні білки насипте сіль і збовтайте міксером. Насипте 105 грамів цукор і продовжуйте обробляти білки до міцних піків.
- Поступово з’єднуйте масу жовтків з білками.
- Пекарську папір змастіть маслом і застелити нею форму для випічки.
- Заливаємо вийшло повітряне тісто у форму і ставимо її в розігріту духовку.
- Час запікання – 40 хвилин. Температура духовки – 170 градусів.
- Готовий бісквіт ми ставимо в холодильник на 5 годин. Після цього можна зробити з нього торт або тістечка. Приємного чаювання!