Мигдальна борошно – 7 рецептів як і що можна зробити з мигдальної муки в домашніх умовах

Мигдальна борошно, на відміну від простої пшеничного має терпкий, пряний смак. З неї виходять відмінні десерти і випічки. Приготувати таку муку можна вдома, і ми розповімо, як це зробити.

Мигдальна борошно – як її зробити в домашніх умовах?

Основний продукт – це мигдальний горіх. Його кількість виходить з того, що ви збираєтеся приготувати і скільки борошна вам може знадобитися.

Як зробити мигдалеву борошно:

  • Спочатку потрібно прибрати лушпиння.
  • Під краном промиваємо горіхи, перекладаємо в глибокий посуд і заливаємо крутим окропом.
  • Через 5 хвилин зливаємо воду і знімаємо з гарячих горіхів тонку шкірку.
  • Розжарюємо на плиті сковороду, закидаємо туди горіхи і готуємо 2 хвилини. Поверхня посуду повинна бути сухою. Постійно помішуйте мигдаль, щоб він не пригорів. Дочекайтеся, поки вміст сковороди охолоне.
  • Закриваємо їх у морозилці на 20 хвилин.
  • Подрібнюємо горіхи в кавомолці або блендері. Щоб майбутня борошно не злиплася, перемалывайте її разом з цукровою пудрою.
  • Завантажуйте горіхи жменями в кілька підходів. Блендер увімкніть на 30 секунд.
  • Проводимо отриману борошно через сито. Залишилися в ситі шматочки ще раз перемелюємо.
  • Заготовлювати борошно краще заздалегідь і зберігати в баночках.

Печиво з мигдальної муки: рецепти

Спробуйте додати рецепт домашнього печива мигдалеву борошно, і ви відчуєте, як відразу зміниться смак, стане вишуканим і ніжним.

Печиво «макарун» по-французьки

Вам знадобиться:

  • цукор білий – 80 гр;
  • мигдаль – 130 гр;
  • два яйця;
  • цукор ванільний – 40 гр;
  • сіль – 5 гр.

Готуємо поетапно:

  • Готуємо мигдаль з вищезазначеної інструкції. Перемелюємо його в борошно без грудочок.
  • В окрему чашу виливаємо білки, до них насипаємо сіль. Збиваємо масу з додаванням цукрового піску до повного його розчинення. Потім насипаємо ванільний цукор і обробляємо суміш до утворення твердих піків.
  • Висипаємо мигдалеву борошно і перемішуємо стежачи за тим, щоб не осіла піна
  • Тісто розділяємо на три частини. Приготуємо харчові барвники двох кольорів.
  • До першу миску з тестом виливаємо синій барвник, у другу – червоний, у третю – сухе какао.
  • Набираємо тісто в кондитерський шприц різних кольорів і видавлюємо його на деко, застелене пергаментом. Повинен вийти невеликий кругляшек. Заповнюємо ними весь деко.
  • Сильно прогріваємо духовку, потім вимикаємо і ставимо в неї печиво на півгодини.
  • З’єднати кувертюр зі збитими вершками і закрити в холодильнику на 30 хвилин.
  • На один кольоровий кругляшек тіста покласти інший, помістивши між ними прошарок начинки.
  • Дуже смачний і красивий десерт готовий. Приємного чаювання.
Дивіться також:  Заварні тістечка – 5 рецептів в домашніх умовах

Вівсяна випічка

Таке печиво особливо приємно їсти за сніданком, запиваючи молоком або кефіром.

Основні продукти:

  • сіль – 6 г;
  • одне яйце;
  • шматок вершкового масла – 170 гр;
  • мигдаль – 10 гр;
  • розпушувач для тіста – 5 гр;
  • пластівці вівсяні – 190 гр;
  • мигдальна борошно – 100 гр;
  • коричневий цукор – 70 гр.

Як зробити печиво з мигдальної муки:

  • В чаші блендера подрібнюємо 140 грамів вівсяних пластівців. Решту ми будемо використовувати в цілісному вигляді.
  • З’єднуємо в одній посуді мигдалеву борошно, сіль, подрібнену вівсянку і коричневий цукор.
  • Вилити куряче яйце і перекласти шматок станув олії. Формуємо з суміші тісто.
  • Насипаємо цілісні пластівці і перемішуємо.
  • Ложкою викладаємо кульки тіста на пекарській папір, розкладену на деку.
  • У кожне печиво вдавлюємо мигдаль.
  • Запікаємо 25 хвилин в духовій шафі, нагрітим до температури 170 градусів.
  • Остуджуємо ласощі і подаємо до столу.

Як приготувати печиво «Амаретто»

Такий десерт – ідеальне доповнення до ароматної кави на сніданок.

Склад рецепта:

  • рубаний мигдаль – 390 гр;
  • три курячих білка;
  • цукор – 80 гр.

Покрокове приготування:

  • Заздалегідь включаємо духовку, нехай вона прогріється до 150 градусів.
  • Пекарської папером деко застеляємо
  • У кухонному комбайні перетворюємо очищений мигдаль, борошно.
  • Засипаємо в неї цукор і перемелюємо протягом 15 секунд.
  • Додаємо яєчні білки і продовжуємо збивати до утворення м’якого тіста.
  • Чайною ложкою зачерпываем тісто і викладаємо на пергамент для запікання.
  • Готуємо печиво в духовці 25 хвилин.
  • Остуджуємо десерт і подаємо до чаю.

Смачне ласощі з медом

Вам знадобиться:

  • щіпка солі;
  • кунжут – 35 гр;
  • мигдальна борошно – 0,15 кг;
  • горіхова паста – 100 гр;
  • розпушувач тіста – 3 гр;
  • мед – 125 гр.
Дивіться також:  Штрудель з яблуками — 9 рецептів приготування з листкового тіста.

Покрокова інструкція:

  • З’єднуємо в просторій посуді сіль, борошно з мигдалю і розпушувач.
  • В окрему чашу переливаємо мед і додаємо до нього горіхову пасту, перемішуємо.
  • Тепер з’єднуємо вміст обох чаш і перемішуємо суміш спочатку виделкою.
  • Має сформуватися густе м’яке тісто.
  • По маленьких шматочках відривайте від колобка тісто і формуйте з них маленькі кульки, не більше волоського горіха.
  • В блюдце насипте кунжут і обваляйте в ньому вироби з тіста.
  • Викладаємо на поверхню пергаменту. Кожен з них сплющує денцем чашки зверху до товщини 0,5 див.
  • Запікаємо в духовці, розігрітій до температури 170 градусів 15 хвилин.
  • Акуратно прибираємо їх з дека на тарілочки і подаємо до чаю теплими. Приємного апетиту!

Мигдально-шоколадне печиво

Список продуктів:

  • вода – 18 мл;
  • цукрова пудра – 310 гр;
  • темний шоколад – 100 гр;
  • білки яєчні – 4 шт.;
  • сухий розчинні кава – 7 гр;
  • мигдаль очищений – 130 гр;
  • борошно пшеничне – 50 гр;
  • какао в порошку – 200 гр.

Готуємо покроково:

  • Виливаємо в чашу білки і перетворюємо їх в піну з допомогою міксера.
  • Крізь сито висипаємо до білків цукрову пудру, перемішуємо.
  • З’єднуємо в окремій мисці какао, пшеничне борошно, сухий кави, наливаємо воду і перемішуємо масу міксером близько 5 хвилин.
  • Шматочки шоколаду і очищений мигдаль перемелюємо в блендері або кухонному комбайні.
  • З’єднуємо білки, суміш какао і мелений мигдаль в загальній посуді і перемішуємо.
  • Викладаємо чайної ложки грудочки отриманого тесту на деко. Попередньо деко застеляємо пекарським папером.
  • Залишилося запекти їх в розпеченій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин.

Бісквітний торт з мигдальної муки

Мигдальна борошно надає тісту ніжний, м’який смак і чудовий аромат. Бісквітні торти виходять повітряними і легкими.

Дивіться також:  Як приготувати заварний крем для торта — 10 рецептів в домашніх умовах

Що потрібно взяти:

  • розпушувач для тіста – 10 гр;
  • 10 курячих жовтків;
  • ванілін – 1 гр;
  • цукор – 105 гр;
  • крохмаль – кукурудзяний – 85 гр;
  • мигдальна борошно – 65 гр;
  • сім білків;
  • борошно пшеничне – 85 гр;
  • масло рослинне – 60 мл;
  • тепла вода – 30 мл;
  • цукор – 120 гр;
  • сіль – 2 гр.

Як приготувати бісквіт з мигдальною борошном:

  • У жовтки насипте 120 грамів цукрового піску і збийте їх. Додайте воду, масло і ваніль.
  • Продовжуйте збивати суміш, поки не утвориться густа маса.
  • В окремому посуді змішайте крохмаль, мигдальне і пшеничне борошно, розпушувач.
  • Додайте сипку суміш в масу жовтка. Все перемішати.
  • У яєчні білки насипте сіль і збовтайте міксером. Насипте 105 грамів цукор і продовжуйте обробляти білки до міцних піків.
  • Поступово з’єднуйте масу жовтків з білками.
  • Пекарську папір змастіть маслом і застелити нею форму для випічки.
  • Заливаємо вийшло повітряне тісто у форму і ставимо її в розігріту духовку.
  • Час запікання – 40 хвилин. Температура духовки – 170 градусів.
  • Готовий бісквіт ми ставимо в холодильник на 5 годин. Після цього можна зробити з нього торт або тістечка. Приємного чаювання!

Прокрутка до верху