Мигдальне печиво — 7 рецептів приготування в домашніх

Мигдальне печиво – смачне ласощі з яскравим смаком мигдалю. Його легко приготувати вдома, адже в цілому процес підготовки продукту і випікання займають не більше години. Деякі з рецептів, наведених нижче, припускають охолодження тесту в холодильнику – це додатковий час в процесі приготування теж необхідно враховувати.

Класичне мигдальне печиво

Насичене, ароматне, хрустке мигдальне печиво дуже легко приготувати своїми руками.

Рецепт складається з наступних продуктів:

  • 1 яєчний білок;
  • 85 г цукрової пудри;
  • 85 г мигдальної муки.

Послідовність приготування проста:

  • Просіваємо пудру в глибоку миску, щоб в ній не залишилося грудочок.
  • Всипаємо до пудрі борошно і гарненько перемішуємо.
  • Окремо збиваємо білок до появи стійких піків.
  • В кілька етапів пересипаємо мигдально-пудровую суміш до білку і перемішуємо лопаткою.
  • Деко застеляємо промасленим пергаментом. За допомогою десертної ложки викладаємо тісто, залишаючи між заготівками відстань близько 5-ти см – при випічці вони трохи розтечуться.
  • Присипаємо зверху десерт тонким шаром пудри. Ставимо в розігріту до 180 градусів піч і залишаємо на третину години.

Готове печиво буде з невеликою скоринкою карамельного відтінку, а всередині залишиться трохи м’яким. З вищепереліченого кількості продуктів виходить 12 – 15 порцій.

Консистенція тіста кожен раз може виходити різною. Це залежить від того, скільки було використано білка в яйці вищої категорії білкова частина більше, ніж у маленьких яйцях. На смак цей нюанс не впливає, тільки на зовнішній вигляд – печиво вийде або великим і плоским, або маленьким і пухким.

На замітку. Щоб смак печива був яскравіше, використовуйте борошно грубого помелу і 1 – 2 краплі мигдальної ароматизатора.

Покроковий рецепт Юлії Висоцької

Авторський рецепт від Юлії Висоцької трохи відрізняється від класичного рецепту:

  • сирий мигдаль – 150 г;
  • білок яєчний – 1 одиниця;
  • пудра цукрова – 3 ст. л.;
  • сметана – 1 ст. л.;
  • ванільний екстракт – ½ ч. л.;
  • морська сіль – щіпка.
Дивіться також:  Морквяне печиво — 8 рецептів в домашніх умовах

Приготування печива полягає в наступних діях:

  • Так як печиво готується дуже швидко, можна відразу включити духовку на 160 градусів.
  • З мигдалевих горішків слід приготувати борошно, подрібнивши їх у блендері.
  • Окремо збити білок до стану стійкої піни. Потім додати сіль з пудрою і ще трохи попрацювати віночком.
  • Ввести в білкову суміш залишилися компоненти і перемішати лопаткою/ложкою.
  • На деко розкласти коржі на деякій відстані один від одного. Випікати 10 – 15 хвилин.

Ступінь готовності можна визначати за золотисто-карамельної відтінку десерту.

Перед подачею добре б посипати печиво пудрою.

Домашня випічка по ГОСТу

Мигдальне печиво, яке готувалося в радянський час, у своєму складі мала невелику кількість борошна.

Класичний рецепт по ГОСТу передбачає використання наступного переліку продуктів:

  • мигдаль – 120 г;
  • білок – 3 одиниці;
  • цукровий пісок – 230 г;
  • борошно пшеничне – 30 р.

Приготування радянського мигдалевого печива наступне:

  • З мигдалю приготувати борошно, перемішати з пудрою. Потім ввести пару білків і збити віночком.
  • Останнім ввести в тісто білок, що залишився, повторно попрацювати віночком або міксером.
  • Масу поставити на водяну баню. Важливо уважно простежити, щоб вода не потрапляла в тісто. Помішуючи, нагрівати до тих пір, поки не розчиниться цукор.
  • Перемішати масу з борошном, перекласти тісто в кондитерський мішок і викласти заготовки печива на деко.
  • Випекти десерт в гарячій духовці протягом третини години.

Печиво з мигдальної муки

Печиво з мигдальної муки підійде для вегетаріанців і тих, хто просто любить дієтичні страви без компонентів тваринного походження:

  • 200 г мигдальних горіхів;
  • 1 ½ ст. пластівців вівсянки;
  • ½ Ст. цукру;
  • 4 ст. л. олії рафінованої;
  • 4 ст. л. води.

Схема приготування мигдального печива:

  • Насамперед, за традицією, виготовляємо борошно, подрібнюючи в дрібну крихту горіхи за допомогою блендера.
  • Додаємо вівсянку до отриманої крихті і знову все подрібнюємо блендером. Поступово вводимо цукор, масло і воду – не все відразу, по одній ложці. Ступінь жирності регулюємо за особистим бажанням, але у результаті повинно вийти зовсім не липке, густе тісто.
  • Закриваємо її кришкою/плівкою і відправляємо в холодильну камеру на 30 – 60 хвилин.
  • Готуємо лист, розігріваємо духовку. Скачуємо вручну невеликі кульки і трохи сплющує їх долонями.
  • Викладаємо заготовки на лист і випікаємо близько 20-ти хвилин до легкої золотистої скоринки.
Дивіться також:  Печиво дамські пальчики (савоярді) – 6 рецептів знаменитого бісквітного печива

В цьому рецепті кількості продуктів вистачає на 16 – 20 порцій, в залежності від того, якого вони розміру.

Готуємо з шоколадом

Мигдально-шоколадне ласощі – десерт, від якої не зможе відмовитися навіть найвибагливіший гурман.

Список необхідних продуктів:

  • мигдаль – 100 г;
  • борошно звичайна пшеничне – 250 г;
  • цукрова пудра – 125 г;
  • яйце – 1 одиниця;
  • вершкове масло – 125 г;
  • шоколад – 50 г;
  • какао – 1 ч. л.

Покрокове приготування полягає в наступному:

  • Мигдаль подрібнюємо в блендері.
  • В обраній ємності з’єднуємо борошно з яйцем і пудрою, добре перемішуємо до повного розтирання грудочок. Додаємо мигдаль і знову перемішуємо.
  • Масло слід залишити при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким, або розтопити в мікрохвильовці/на водяній бані. Додати до борошняної маси.
  • Шоколадку потрібно роздрібнити так, щоб вийшла велика крихта. З’єднати з какао і ввести в тісто. Все гарненько перемішати.
  • Масу складаємо на відріз плівки, скачуємо з нього ковбаску і кладемо в холодильник для охолодження. Рекомендується залишити її там на всю ніч, але якщо немає часу чекати, то хоча б на годину.
  • Дістати і розгорнути ковбаску. Нарізати порціями і випекти.

Без додавання борошна

  • 300 г мигдалю;
  • яйце;
  • 150 г цукру;
  • 2 ч. л. ванільного цукру або 2 г ваніліну.

Мигдальне печиво з яскравим смаком і без борошна можна зробити таким чином:

  • Залити горіхи окропом хвилин на 10 – 15, а після, зняти шкірку.
    Цей крок можна пропустити. Відсутність мигдальної шкірки робить печиво більш легким і ніжним, а наявність яскравішим за смаком.
  • Горіхи подрібнити блендером.
  • Окремо трохи збити яйце.
  • Перемішати між собою мигдалеву борошно і обидва види цукру. Розтерти з яйцем до отримання вологою липкою крихти.
  • Скачати кульки з цієї заготовки і запекти їх в духовці.
Дивіться також:  Готуємо хрустке печиво – покроковий рецепт

Мигдально-горіхове печиво

  • 20 г мигдальних горіхів;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 150 г цукру;
  • 1 яйце;
  • ванілін.

Приготування мигдально-горіхового ласощі:

  • З мигдалевих горіхів готуємо борошно, використовуючи для цього блендер.
  • Ядра волоських горіхів слід порубати ножем на дрібні шматочки, але не перетворювати при цьому в крихту.
  • Яйце збиваємо з цукром і ваніліном до отримання білої маси.
  • Всі частини перемішуємо і отримуємо тісто. Відщипуючи невеликі шматочки від отриманої заготовки, скачуємо з них кульки і викладаємо на деко. Випікаємо до готовності, достатньо 20-ти хвилин.

Перед подачею важливо дати печінкою охолонути. Можна посипати його пудрою.

Прокрутка до верху