Мінестроне — 9 рецептів приготування італійського овочевого супу в домашніх умовах

Італійський овочевий суп – популярний варіант обіду в італійських сім’ях. До його складу завжди входить дуже багато інгредієнтів, що робить смак страви унікальним. Кращі рецепти Мінестроне зібрані в цій добірці.

Класичний італійський рецепт супу Мінестроне

Інгредієнти: 320 г цукіні, по 120 г картоплі, болгарського перчика і ріпчастої цибулі, 200 г помідорів, 80 г моркви, 60 г пасти з помідорів, зубок часнику, 30 г твердого сиру, 7 великих ложок олії оливи, 1,3 л очищеної води, сіль.

  • У сковорідку з розігрітим олією оливи по черзі викладаються для обжарювання всі заявлені овочі. Спочатку це довільно подрібнені морква і цибуля. Потім – болгарський перець і часник. Для Мінестроне вважається більш підходящої дрібна нарізка овочів. Останніми в сковорідку закладаються шматочки помідорів без шкірки і цукіні.
  • Коли всі перераховані інгредієнти обсмажаться, можна перекладати їх у каструлю і заливають холодною солоною водою.
  • Після закипання рідини в неї відправляються бруски картоплі. Варка триває 17 – 20 хвилин.
  • Частина готових овочів виймають шумівкою. Інші пюрируются заглибним блендером. У каструлю повертаються цілі інгредієнти.

Згідно класичним рецептом Мінестроне, страва подається з пастою з помідорів і дрібно тертим сиром.

В мультиварці

Інгредієнти: 230 г яловичини, 3 середнього розміру картоплини, стебло селери, по штуці морквини і цибулини, 2 шт. ріпи, 160 г капусти, невеликий кабачок, половина пучка свіжої зелені, мікс перців, 5 – 6 свіжих печериць, сіль.

  • В середині цибулини виконується надріз хрест-навхрест, після чого вона викладається в чашу электрокастрюли.
  • Ріпа чиститься і ріжеться соломкою, морква – четвертинками, картопля і кабачок – кубиками, гриби – пластинками. Капуста дрібно шинкуется, а стебло селери просто рубається на кілька частин.
  • Далі всі овочі просто переміщаються в каструлю, а зверху укладається м’ясо цілим шматком.
  • Продукти заливаються водою.
  • Суп Мінестроне буде варитися у відповідному режимі 60 – 70 хвилин.

З готового блюда витягується м’ясо, нарізане на шматочки і повертається назад. У суп додається сіль, перчики, подрібнена зелень. Частування залишається ще на 5 хвилин на підігріві.

По-генуэзски

Інгредієнти: 2 л овочевого бульйону, 90 г пасти (макарони), по 1 шт. цибулі, моркви, селери (стебло), картоплі, томатів і кабачків, по 90 г зеленого горошку і зеленої квасолі, 60 г брюссельської капусти, зубок часнику, 3 ст. л. олії оливи, 60 г Пармезану, сіль.

Дивіться також:  Що приготувати в останні дні посту?

  • На оливковій олії обсмажують дрібно нарізані часник, цибуля, морква і стебло селери.
  • Овочі перекладають у каструлю і заливаються солоним бульйоном. До них додаються шматочки картоплі. Маса вариться 15 – 17 хвилин з моменту закипання.
  • Додаються залишилися подрібнені овочі, горох, квасоля і паста. Варка триває до готовності всіх компонентів.

Суп при необхідності досаливается, присипається тертим Пармезаном і подається до столу.

Мінестроне з чорізо

Інгредієнти: 40 г пасти, 60 г чорізо (ковбаса), по 50 г солодкого перцю, корінь селери, баклажанів, кабачків, печериць, стручкової квасолі, моркви, цибулі-порею і білої квасолі, 6 шт. чері, 1 л курячого бульйону, соус Песто, сіль, кілька листочків темного базиліка.

  • Біла квасоля з вечора замочується в холодній воді.
  • Всі заявлені овочі чистяться, миються, дрібно ріжуться. Кореневий селера просто ділиться на кілька частин.
  • На сковорідці підготовлені інгредієнти спочатку обсмажуються до легкої рум’яності, а потім заливаються невеликою кількістю бульйону і тушкують 20 – 25 хвилин.
  • Ковбаса ріжеться як можна тонше і викласти до овочів.
  • У бульйон, доведений до кипіння, переміщується вміст сковорідки і черрі без шкірки. Туди ж додається окремо відварена 3 – 4 хвилини стручкова квасоля. Вариться суп приблизно півгодини, за смаком солиться.

Подається частування гарячими з соусом Песто і листочками свіжого базиліка.

Варіант з листової капустою і білою квасолею

Інгредієнти: 2 банки консервованої квасолі білого кольору, масло оливи, середня цибулина, 2 часникові зубчики, сіль, 2 ст. л. пасти з помідорів, 420 г листової капусти, 12 ч. л. сушеного чебрецю, стільки ж червоного перцю пластівцями, півкіло подрібнених помідорів.

  • У великій товстостінній каструлі розігрівається оливкова олія. Спочатку на ньому обсмажується цибуля і часник. До овочів відразу додаються сіль і приправи.
  • До вже м’якому луку викладається паста з томатів, і смаження триває ще півхвилини.
  • Далі в каструлю переміщається шаткована капуста.
  • Через 4 – 6 хвилин варіння додається квасоля без рідини, подрібнені помідори і 4 склянки води.
  • Суп доводиться до кипіння, солиться, під ним зменшується вогонь і страва готується 12 – 14 хвилин.
Дивіться також:  ТОП 7 рецептів літніх холодних супів

Готовий Мінестроне з квасолею подається до обіду з тертим Пармезаном.

Незвичайний суп Мінестроне з пастою

Інгредієнти: 2 шт. цукіні, сквош (2 шт.), 230 г білих грибів, масло оливи, 2 морквини, ріпчаста цибулина, 3 стебла селери, 8 чашок курячого бульйону, 2 банки білої квасолі (консерви), чашка будь-яких макаронних виробів, чашка зеленої квасолі, банку помідорів у власному соку, сіль, 1/3 малий. ложки куркуми, Пармезан.

  • Цукіні, сквош і цибулина ріжуться кубиками. Гриби – на 4 частини. Морква і селера – довільно. Гриби, цукіні і сквош присипаються сіллю, поливаються оливковою олією, розподіляються на деку і запікаються 8 – 9 хвилин.
  • На розігрітій олії оливи в каструлі смажаться подрібнені цибулю, селеру і морквина 3 – 4 хвилини. До інгредієнтів вливається бульйон, доводять до кипіння.
  • Через 10 хвилин закладаються два види квасолі (консервована попередньо промивається). Додаються макарони.
  • Ще через 6 хвилин висипаються консервовані томати разом з рідиною, сіль і куркума.
  • Продукти заливаються бульйоном, до них перекладаються запечені компоненти. При необхідності кількість рідини можна збільшувати. Ще через 7 – 8 хвилин суп буде повністю готовий.

Подається частування з тонкими пластинками Пармезану і домашнім хлібом.

Суп із заморожених овочів

Інгредієнти: 340 г замороженої овочевої суміші «Мексиканська» (з морквою, кукурудзою, горошком, стручковою квасолею і болгарським перцем), ріпчаста цибулина, 90 г дрібних макаронних виробів, спеції, сіль.

  • У сотейнику на будь-якому розігрітому жирі (краще всього використовувати оливкову олію) обсмажується овочева суміш. Її не потрібно попередньо розморожувати.
  • Лук ріжеться дрібними кубиками. За смаком можна використовувати і свіжий часник.
  • Коли овочева суміш в сотейнику розм’якшиться, до неї викладаються шматочки цибулі та часнику. Інгредієнти тушкують разом до розм’якшення. Час від часу маса перемішується широкої ложкою.
  • Через 15 хвилин можна виливати до овочів потрібну кількість води. Маса солиться і на мінімальному вогні вариться 12 – 14 хвилин.
  • Половина готових овочів витягується з сотейника. Залишилася суміш пюрируется. У суп повертаються цілі овочі і додаються макарони.

Ще через 5 хвилин італійський овочевий суп забирається з плити і залишають настоятися. Він подається до обіду зі свіжою зеленню.

Зелений суп а-ля Мінестроне

Інгредієнти: цибулина, морквина, половина кабачка, 3 ст. л. подрібненої зеленої квасолі, 180 г шпинату, банку консервованої білої квасолі, 650 мл курячого бульйону, масло оливи, сухий часник, сіль.

Дивіться також:  Ребра яловичі покроковий рецепт в духовці

  • Масло розігрівається на сковорідці, на ньому обсмажується терта морква і дрібні кубики цибулі. Додається зелена квасоля. На повільному вогні інгредієнти смажаться 3 – 4 хвилини.
  • У сковорідку всипати кубики кабачка. Приготування при частому помішуванні продовжується до його розм’якшення.
  • Вміст ємності викладається в киплячий солоний бульйон. Туди ж відправляються шпинат і промита консервована квасоля.
  • Суп повинен покипіти пару хвилин.

Подається готове частування з дрібно тертим сиром.

З копченостями

Інгредієнти: 2 л овочевого бульйону, по 130 г білої, червоної і стручкової квасолі, 2 помідори, 4 часникового зубчики, цибулина, 320 г копченої грудинки, 80 г дрібних макаронів, пучок свіжого базиліка, сіль, мелений чорний перець, сухі ароматні трави.

  • Квасоля на кілька годин замочується в холодній воді, після чого відварюється до розм’якшення.
  • Помідори обливають окропом, з них знімається шкірка. Овочі нарізати невеликими шматочками.
  • Стручкова квасоля позбавляється від хвостиків і нарізати невеликими шматочками.
  • Цибулина миється і ріжеться кубиками. Грудинка – середніми скибочками.
  • М’ясо обсмажується на сковорідці з цибулею до рум’яності.
  • У сковорідку відправляються три види квасолі, а також помідори. Зверху виливається бульйон так, щоб він повністю покрив інгредієнти.
  • Разом продукти тушкують 20 – 25 хвилин.
  • Вміст сковороди виливається в каструлю. Туди ж переміщуються макарони, ароматні трави, чорний перчик, подрібнений базилік, сіль і роздавлений часник. При необхідності доливають ще трохи бульйону або води.

Суп вариться до готовності макаронів і подається до столу.

Секрети та хитрості приготування страви

Спеції і прянощі – обов’язкові складові обговорюваного супу. Можна використовувати будь-які на свій смак.

Краще всього для цієї страви підходить базилік, розмарин, орегано і чебрець.

Для наваристості в страву можна додавати як дрібні макаронні вироби, так і рис. Ще більш густим і апетитним його зроблять обсмажені шинка та/або м’ясо, а також тертий сир.

Овочі для Мінестроне повинні дуже повільно нудитися на сковороді до м’якості, щоб їх смак максимально розкрився. Для цього вони смажаться в оливковій олії на самому повільному вогні.

Прокрутка до верху