Минтай — 15 рецептів смачного приготування риби в домашніх умовах

Різноманітні рецепти з минтая дають можливість приготувати безліч дуже смачних страв на всі випадки життя. Ця біла риба добре знайома багатьом ще з радянського періоду історії, коли у закладах громадського харчування проводилися рибні дні.

Минтай, смажений на сковороді шматочками

Ніжний минтай з овочами стане прекрасним варіантом для легкої вечері, достатньо придбати:

  • 400 г риби;
  • 1 морква;
  • 1 цибулину;
  • 1 солоний огірок;
  • 100 г масла для смаження;
  • трохи борошна;
  • по дрібці приправи, чорного перцю, солі.

Спосіб приготування полягає в наступних етапах:

  • Тушки розморожуються, очищаються і ріжуться порційними шматочками, які натираються сіллю і перцем.
  • Через 15 хвилин рибний продукт обвалюється в борошні і викласти на розігріту сковороду для обжарювання.
  • У другу сковороду відправляється подрібнений огірок, до якого через 3 хвилини додаються морквяна стружка, цибульні півкільця і приправа.
  • Овочі обсмажуються до м’якості, а риба з двох сторін до готовності.
  • Маринад подається окремо як гарнір до рибних шматочках.
Дивіться також:  Курка з чорносливом — 5 рецептів смачних страв
Прокрутка до верху