Різноманітні рецепти з минтая дають можливість приготувати безліч дуже смачних страв на всі випадки життя. Ця біла риба добре знайома багатьом ще з радянського періоду історії, коли у закладах громадського харчування проводилися рибні дні.
Минтай, смажений на сковороді шматочками
Ніжний минтай з овочами стане прекрасним варіантом для легкої вечері, достатньо придбати:
- 400 г риби;
- 1 морква;
- 1 цибулину;
- 1 солоний огірок;
- 100 г масла для смаження;
- трохи борошна;
- по дрібці приправи, чорного перцю, солі.
Спосіб приготування полягає в наступних етапах:
- Тушки розморожуються, очищаються і ріжуться порційними шматочками, які натираються сіллю і перцем.
- Через 15 хвилин рибний продукт обвалюється в борошні і викласти на розігріту сковороду для обжарювання.
- У другу сковороду відправляється подрібнений огірок, до якого через 3 хвилини додаються морквяна стружка, цибульні півкільця і приправа.
- Овочі обсмажуються до м’якості, а риба з двох сторін до готовності.
- Маринад подається окремо як гарнір до рибних шматочках.