Рецепт від Іллі Лазерсона
Ілля Лазерсон входить в список провідних кулінарів Росії, є автором багатьох книг і засновником власної кулінарної школи. Сьогодні він ділиться своїм рецептом приготування смачної риби під маринадом.
Інгредієнти:
- чисте філе минтая;
- велика цибулина;
- три середніх моркви;
- два стебла селери;
- дві ложки цукру;
- дві ложки томатної пасти;
- три ложки оцту (6%);
- два лаврових листа;
- десять горошин чорного перцю;
- олія для смаження;
- борошно для панірування.
Спосіб приготування:
- Цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву і селеру – соломкою. Овочі складаємо в миску.
- Глибоку сковороду, ставимо на вогонь, наливаємо олію і відразу викладаємо овочі. Попередньо розігріти масло не треба, так як продукти повинні просто прогрітися.
- Як тільки овочі засичать, додаємо дві щіпки солі, цукор, а через 10 хвилин наливаємо воду, щоб вона повністю покрила вміст сковороди. Додаємо томатну пасту, лавровий лист, горошини перцю і оцет.
- Даємо інгредієнтів кип’ятити 5 хвилин, після чого пробуємо маринад на смак. Якщо треба, додаємо сіль, ще пару хвилин тримаємо на вогні і вимикаємо нагрівання. Найважливіше, щоб овочі в маринаді залишалися хрусткими, оскільки в них зберігається більше вітамінів, та й їсти їх такими набагато приємніше.
- Філе риби ріжемо на невеликі шматочки, паніруємо в борошні з додаванням щіпки солі і обсмажуємо до золотавої скоринки.
- На дно вогнетривкої лотка викладаємо частину маринаду, далі розкладаємо шматочки риби, які зверху заливаємо маринадом. Головне, щоб соус був ще теплим, навіть гарячим, – так він проникне в саму товщину м’яса.
- Остигле блюдо прибираємо на ніч в холодильник і на наступний день подаємо в холодному вигляді.