Минтай під маринадом – 7 смачних рецептів в духовці, в мультиварці і на сковороді

Рецепт від Іллі Лазерсона

Ілля Лазерсон входить в список провідних кулінарів Росії, є автором багатьох книг і засновником власної кулінарної школи. Сьогодні він ділиться своїм рецептом приготування смачної риби під маринадом.

Інгредієнти:

  • чисте філе минтая;
  • велика цибулина;
  • три середніх моркви;
  • два стебла селери;
  • дві ложки цукру;
  • дві ложки томатної пасти;
  • три ложки оцту (6%);
  • два лаврових листа;
  • десять горошин чорного перцю;
  • олія для смаження;
  • борошно для панірування.

Спосіб приготування:

  • Цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву і селеру – соломкою. Овочі складаємо в миску.
  • Глибоку сковороду, ставимо на вогонь, наливаємо олію і відразу викладаємо овочі. Попередньо розігріти масло не треба, так як продукти повинні просто прогрітися.
  • Як тільки овочі засичать, додаємо дві щіпки солі, цукор, а через 10 хвилин наливаємо воду, щоб вона повністю покрила вміст сковороди. Додаємо томатну пасту, лавровий лист, горошини перцю і оцет.

  • Даємо інгредієнтів кип’ятити 5 хвилин, після чого пробуємо маринад на смак. Якщо треба, додаємо сіль, ще пару хвилин тримаємо на вогні і вимикаємо нагрівання. Найважливіше, щоб овочі в маринаді залишалися хрусткими, оскільки в них зберігається більше вітамінів, та й їсти їх такими набагато приємніше.
  • Філе риби ріжемо на невеликі шматочки, паніруємо в борошні з додаванням щіпки солі і обсмажуємо до золотавої скоринки.
  • На дно вогнетривкої лотка викладаємо частину маринаду, далі розкладаємо шматочки риби, які зверху заливаємо маринадом. Головне, щоб соус був ще теплим, навіть гарячим, – так він проникне в саму товщину м’яса.
  • Остигле блюдо прибираємо на ніч в холодильник і на наступний день подаємо в холодному вигляді.
Дивіться також:  Горбуша в клярі – 7 рецептів, як приготувати на сковороді і в духовці
Прокрутка до верху