Минтай під маринадом – 7 смачних рецептів в духовці, в мультиварці і на сковороді

Риба під маринадом з вином в духовці

Якщо ви не знаєте, як приготувати смачний маринад для риби, то обов’язково візьміть на замітку наступний рецепт. Основою маринаду служить червоне вино, яке чудово доповнює смак риби і надає стравам вишуканий аромат.

Інгредієнти:

  • філе минтая;
  • три невеликих моркви;
  • 100 мл червоного сухого вина;
  • дві ложки томатної пасти;
  • два лаврових листа;
  • борошно та олія для смаження;
  • сіль, перець, зелень.

Спосіб приготування:

  • У сковороду з соняшниковою олією викладаємо дрібно нашатковану цибулю і натерту моркву, тушкуємо овочі 5 – 7 хвилин.
  • Потім додаємо до них лавровий лист, сіль, перець і томатну пасту. Перемішуємо інгредієнти і тушкуємо ще 10 хвилин.
  • Після, вливаємо вино і готуємо овочі до випаровування вологи.
  • Стейки минтая перчимо, солимо, обвалюємо в борошні і злегка обсмажуємо на іншій сковороді.
  • В керамічний посуд викладаємо смажені шматочки риби і заливаємо їх маринадом. Ставимо страву в духовку на 20 хвилин, температура 180 градусів.

На відміну від інших способів приготування риби, цей варіант зажадає більше часу, але результат того вартий, адже минтай виходить дуже смачним. А якщо хочете приготувати ще й ароматне блюдо, то під час обсмажування риби додайте прямо в сковороду трохи мускатного горіха або імбиру.

Коли яловичина і свинина порядком набридли, пора включати в меню рибу. Минтай, приготований під маринадом, – це чудове дієтичне блюдо. Соковите, ситне, смачне і, головне, таке просте в приготуванні!

Дивіться також:  Кукурудзяний сироп: склад, застосування, чим можна замінити. 2 рецепта, як зробити кукурудзяний сироп своїми руками
Прокрутка до верху