Риба під маринадом з вином в духовці
Якщо ви не знаєте, як приготувати смачний маринад для риби, то обов’язково візьміть на замітку наступний рецепт. Основою маринаду служить червоне вино, яке чудово доповнює смак риби і надає стравам вишуканий аромат.
Інгредієнти:
- філе минтая;
- три невеликих моркви;
- 100 мл червоного сухого вина;
- дві ложки томатної пасти;
- два лаврових листа;
- борошно та олія для смаження;
- сіль, перець, зелень.
Спосіб приготування:
- У сковороду з соняшниковою олією викладаємо дрібно нашатковану цибулю і натерту моркву, тушкуємо овочі 5 – 7 хвилин.
- Потім додаємо до них лавровий лист, сіль, перець і томатну пасту. Перемішуємо інгредієнти і тушкуємо ще 10 хвилин.
- Після, вливаємо вино і готуємо овочі до випаровування вологи.
- Стейки минтая перчимо, солимо, обвалюємо в борошні і злегка обсмажуємо на іншій сковороді.
- В керамічний посуд викладаємо смажені шматочки риби і заливаємо їх маринадом. Ставимо страву в духовку на 20 хвилин, температура 180 градусів.
На відміну від інших способів приготування риби, цей варіант зажадає більше часу, але результат того вартий, адже минтай виходить дуже смачним. А якщо хочете приготувати ще й ароматне блюдо, то під час обсмажування риби додайте прямо в сковороду трохи мускатного горіха або імбиру.
Коли яловичина і свинина порядком набридли, пора включати в меню рибу. Минтай, приготований під маринадом, – це чудове дієтичне блюдо. Соковите, ситне, смачне і, головне, таке просте в приготуванні!