Минтай смажений на сковороді – 6 рецептів приготування

Одна з найбільш затребуваних риб – минтай. Його м’ясо, нейтральне за смаком, поєднується з багатьма продуктами. Можна приготувати різними способами, але минтай, смажений на сковороді виходить особливо смачною.

Минтай, смажений в борошні на сковороді

Дуже просте, смачне і в той же час корисне блюдо, яке швидко готується.

Інгредієнти:

  • минтай – 450 г філе;
  • сіль;
  • борошно;
  • масло.

Приготування:

  • Промити і просушити рибне філе. Нарізати порційними шматками.
  • Підсолити борошно і обваляти заготовки.
  • У сковороді розігріти олію і покласти підготовлені шматки. Смажити з кожного боку до красивої рум’яної скоринки.

Хрін – відмінний гарнір до риби.

Рецепт приготування з цибулею

Смажений минтай з цибулею в борошні чудово підходить до будь гарнірів і стає чудовим варіантом для вечері. Завдяки доступній ціні, можна готувати кожен день.

Інгредієнти:

  • минтай – тушка;
  • сіль – 0,2 ч. ложки;
  • спеції для риби – щіпка;
  • рослинне масло – 5 ст. ложок;
  • цибуля – 2 шт.;
  • мука – 4 ст. ложки.

Приготування:

  • Промити і видалити нутрощі. Просушити тушку використовуючи серветки. Нарізати. Шматки повинні бути порційними за розміром. Присипати сіллю і спеціями. Розтерти.
  • Обваляти в борошні. Залити масло в сковорідку і прогріти. Помістити заготовки і смажити до золотистого кольору.
  • Нашаткувати цибулю і додати в сковорідку. Накрити кришкою і потомити чверть години.

В сметанному соусі

Минтай в сметані виходить ніжним і корисним, а завдяки соусу неймовірно смачним. Якщо ви хочете, щоб риба зберегла соковитість, то правильно розморожуйте тушки. Ніколи не заливайте водою і не використовуйте МІКРОХВИЛЬОВУ піч. Рекомендується поступово розморожувати рибний продукт на повітрі, а краще протягом ночі на полиці холодильника.

Інгредієнти:

  • минтай – 850 м;
  • соняшникова олія – 35 мл;
  • лаврушка – 1 аркуш;
  • вода – 210 мл;
  • цибулина – 1 шт.;
  • перець;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль;
  • сметана – 110 мл

Приготування:

  • Нашаткувати цибулю. Моркву подрібнити за допомогою терки. Змішати з олією. Відправити в сковороду, накрити кришкою і згасити чверть години. Залити сметаною.
  • Влити воду. Підсолити і підсипати перець. Перемішати.
  • Нарізати шматками рибу. Помістити в соус. Додати лаврушку.
  • Накрити сковорідку кришкою і тушкувати півгодини.

Минтай відноситься до сухих сортів риби, яка позбавлена жиру. Тому, щоб отримати в результаті соковите блюдо, використовуйте для приготування сметану пожирніше і не шкодуйте її кількість.

Смажене на сковороді філе минтая

Філе полегшить процес приготування. А їсти рибу, не вибираючи кісточки, набагато приємніше.

Зазвичай продають філе замороженим. Тому при виборі звертайте увагу на глазур, якою покрита риба. Льоду не повинно бути занадто багато.

Інгредієнти:

  • оливкова олія;
  • філе минтая – 1100 м;
  • сіль;
  • чорний перець;
  • борошно – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Розморозити рибу. Нарізати. Присипати перцем і сіллю. Перемішати.
  • Помістити в борошно і обваляти.
  • Влити олію у сковорідку і прогріти. Помістити рибні заготовки і прожарити. На поверхні має утворитися красива, смачна скоринка.

В клярі

Цю страву можна вживати не тільки в ресторані, але і приготувати вдома. Минтай в клярі послужить хорошою закускою в звичайний або святковий день.

Якщо філе вкрите товстим шаром льоду, то такий продукт купувати не варто. Через товстий крижаний шар складно зрозуміти, якої якості риба. Як правило, – це вірна ознака того, що філе піддавалося не однократної розморожуванні. Глазур повинна бути тонкою і прозорою.

Інгредієнти:

  • борошно – 210 г;
  • минтай – 550 г філе;
  • оливкова олія;
  • яйце – 2 шт.;
  • сіль;
  • молоко – 160 мл

Приготування:

  • Нарізати на дрібні шматки філе. Підсолити і перемішати.
  • Збити за допомогою віночка яйця. Змішати з молоком і підсолити. Додати борошно. Перемішати віночком.
  • Вмочити філе в отриману суміш. Щоб тісто рівномірно розподілився з усіх боків, використовуйте вилку.
  • Влити олію у сковорідку і смажити з двох боків заготовки.

Під маринадом з цибулі і моркви

Багато хто з ностальгією згадують життя в радянські часи. А страви, які готували в той період, здаються самими смачними. Пропонуємо приготувати страву популярний в СРСР. Незважаючи на багаторічну історію, воно не втратило популярності і в наші дні.

Інгредієнти:

  • минтай – 950 г;
  • сіль;
  • морквина – 320 г;
  • борошно – 55 г;
  • цибуля – 270 г;
  • вода – 55 мл;
  • рослинне масло – 3 ст. ложки;
  • томатна паста – 210 г;
  • перець – 5 горошин;
  • гвоздика – 3 шт.;
  • оцет – 140 мл;
  • лаврове листя – 3 аркуша;
  • цукор – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Очистити тушки. Нарізати шматками. Посипати сіллю і перцем. Натерти і відставити на півгодини.
  • Обваляти в борошні. Помістити в сковороду з маслом і смажити. Прибрати в контейнер.
  • Нашаткувати цибулю. Отримані півкільця відправити на сковорідку. Додати натерту на крупній тертці моркву. Смажити п’ять хвилин. Влити томатну пасту. Потомити п’ять хвилин.
  • Влити воду. Загасити п’ять хвилин. Підсолити і налити оцет. Додати цукор і посипати приправами.
  • Загасити чверть години. Залити отриманим маринадом рибні шматки. Вживати можна в гарячому і охолодженому вигляді.

При виборі минтая звертайте увагу на колір. Риба повинна бути чисто білим, без плям рожевого або жовтуватого відтінку.

Калорійність страви

Страви з минтая підходять для вечері всієї родини. Риба легко засвоюється, і не викликає важкість у шлунку. У смаженому вигляді виходить дуже смачною. А шкода і насиченість готового страви залежить від методу приготування.

Калорійність смаженого минтая з додаванням тільки солі буде становити всього 100 ккал. Можна масло замінити сметаною, тим самим знизивши калорійність. При такому варіанті приготування вона буде дорівнює 71,7 ккал.

Якщо смажити рибу на маслі борошно, то калорійність збільшиться і складе 127 ккал. Якщо ви вирішили приготувати в клярі, то показники будуть ще вище – 145 ккал.

Якщо ви готуєте з додаванням майонезу, яєць та олії, то на сто грамів продукту калорійність складе 260 ккал.

Прокрутка до верху