Минтай, тушкований з цибулею і морквою — класичний рецепт

За класичним рецептом особливо просто приготувати обговорюване блюдо. Для нього не потрібно використовувати якісь рідкісні дорогі продукти. Тільки найпростіші компоненти, які завжди є під рукою у кожної господині: пара середніх рибних тушок, біла цибулина, 2-3 моркви, сіль, будь-які вибрані спеції.
Першим ділом потрібно розморозити минтай природним чином, не використовуючи гарячу воду і мікрохвильову піч. Потім риба звільняється від плавників, ретельно миється і нарізати на шматки. Вони повинні вийти не занадто тонкими.
Скибочки минтая з обох боків злегка обсмажують на сковороді з розігрітим оливковою олією. Через пару хвилин до риби відправляється натерта на крупній тертці моркву і подрібнену цибулю. Найкраще нарізати його півкільцями.
Риба з овочами заливаються водою таким чином, щоб рідина покрила всі інгредієнти. Залишилося посолити їх і додати улюблені приправи.
Тушкувати страву потрібно не довше 15 хвилин. При бажанні в процесі можна обережно перевернути рибні шматочки. Тоді вони вийдуть ще більш соковитими і ніжними. Головне, щоб риба в процесі не розвалилася і не перетворилася на кашу.
В якості гарніру до отриманого блюдо відмінно підійде розсипчаста білий або коричневий рис, а також улюблене всіма картопляне пюре. Перед подачею до столу минтай, тушкований з овочами, можна посипати великою кількістю подрібненої зелені.