Рецепт приготування в сметані

Якщо хочеться зробити рибу з овочами ще більш ситними, то варто приготувати їх в сметанному соусі. Таке блюдо можна сміливо подавати навіть до святкового столу в якості основного гарячого. Для нього знадобляться наступні продукти: 3 великих риби, 7 ст. ложок пшеничного борошна, по 1 шт. моркви і цибулі, 200 г жирної сметани, 50 р. вершкового масла, 320 мл молока, мускатний горіх та інші спеції за смаком.
Щоб полегшити собі завдання і обійтися без розбирання риби, можна відразу придбати філе минтая. Незалежно від того, який продукт обраний, його шматочки потрібно посолити, натерти з усіх боків спеціями (крім мускатного горіха).
Цибулю і моркву подрібнюються будь кращим способом, а потім обдають окропом і на пару хвилин залишаються у воді, щоб овочі стали м’якими.
Для приготування сметанного соусу 2 ст. л. борошна обсмажуються з вершковим маслом в сотейники або іншій зручній посуді.
Коли борошно гарненько зігріється, але ще не встигне змінити колір, до неї потрібно почати поступово вливати молоко. Майбутній соус дуже важливо постійно помішувати, щоб у ньому не утворювалися неапетитні грудочки.
Коли компоненти почнуть густіти, в них можна відправляти мускатний горіх і сметану. При необхідності слід досолити майбутній соус.
Як тільки маса закипить, саме час викладати в неї рибні шматочки і овочі.
Залишилося загасити філе з усіма іншими складовими 15-20 хвилин.
Минтай, тушкований в сметані, може подаватися до столу самостійно або з гарніром. У другому випадку потрібно подбати про свіжих або маринованих овочах, які чудово доповнять приготоване таким чином блюдо.