Минтай тушкований з морквою і цибулею – 6 рецептів

Рецепт приготування в сметані

 

Якщо хочеться зробити рибу з овочами ще більш ситними, то варто приготувати їх в сметанному соусі. Таке блюдо можна сміливо подавати навіть до святкового столу в якості основного гарячого. Для нього знадобляться наступні продукти: 3 великих риби, 7 ст. ложок пшеничного борошна, по 1 шт. моркви і цибулі, 200 г жирної сметани, 50 р. вершкового масла, 320 мл молока, мускатний горіх та інші спеції за смаком.

  • Щоб полегшити собі завдання і обійтися без розбирання риби, можна відразу придбати філе минтая. Незалежно від того, який продукт обраний, його шматочки потрібно посолити, натерти з усіх боків спеціями (крім мускатного горіха).
  • Цибулю і моркву подрібнюються будь кращим способом, а потім обдають окропом і на пару хвилин залишаються у воді, щоб овочі стали м’якими.
  • Для приготування сметанного соусу 2 ст. л. борошна обсмажуються з вершковим маслом в сотейники або іншій зручній посуді.
  • Коли борошно гарненько зігріється, але ще не встигне змінити колір, до неї потрібно почати поступово вливати молоко. Майбутній соус дуже важливо постійно помішувати, щоб у ньому не утворювалися неапетитні грудочки.
  • Коли компоненти почнуть густіти, в них можна відправляти мускатний горіх і сметану. При необхідності слід досолити майбутній соус.
  • Як тільки маса закипить, саме час викладати в неї рибні шматочки і овочі.
  • Залишилося загасити філе з усіма іншими складовими 15-20 хвилин.
  • Минтай, тушкований в сметані, може подаватися до столу самостійно або з гарніром. У другому випадку потрібно подбати про свіжих або маринованих овочах, які чудово доповнять приготоване таким чином блюдо.

    Дивіться також:  Смажені кабачки — 12 смачних рецептів
    Прокрутка до верху