Минтай тушкований з морквою і цибулею – 6 рецептів

Рецепт тушкованого минтая без використання масла

Тушкований з овочами минтай цілком може виявитися і дієтичним низькокалорійним стравою.

Такий варіант частування сміливо допускається є навіть на строгій дієті. Звичайно, тоді всі інгредієнти будуть обсмажуватися без масла. Щоб приготувати цю страву, потрібно взяти: 500 р. філе минтая, за 1ш. моркви, цибулі і червоного болгарського перцю, сіль, різноманітні приправи, воду.

  • Першим ділом шматочки рибного філе солятся, перчатся, змащуються будь-якими спеціями і обсмажують з обох сторін на сухій сковороді.
  • Овочі можна додавати до минтаю сирими або ж попередньо розм’якшити їх за допомогою окропу.
  • Подрібнені цибулю, моркву і солодкий перець викладаються у посуд з рибою, заливаються невеликою кількістю теплої води і тушкують протягом 25 хвилин під закритою кришкою.
  • Готову страву можна подавати з соусом з нежирної сметани або несолодкого йогурту без добавок, змішаного з часником.

    Для приготування тушкованого минтая з овочами по кожному з обраних рецептів допускається використовувати будь-яку зручну сковороду, так і казан, чавунний горщик або й зовсім скляну форму, яка призначена для духового шафи. Якщо обраний останній варіант, то температура гасіння риби в духовці не повинна перевищувати 150-160 градусів.

    Дивіться також:  Рулет з курки – 15 рецептів в домашніх умовах
    Прокрутка до верху