Місо суп рецепт в домашніх умовах

Місо суп – це саме те саме традиційне блюдо, яке любить, можна сказати, практично кожен японець. А на нинішній день воно за свої яскраві смакові і корисні для здоров’я властивості, легкість у приготуванні сподобалося і багатьом нашим співвітчизникам. Основою для супу Місо є паста місо, яка, нарівні з рисом, є одним з наріжних каменів японської кухні, а вірніше – традиції прийому їжі жителів Японії. Винятком з цього правила є тільки деякі спеціальні страви, а саме – ті, для яких не вимагається додаткова рідка їжа, як, приміром, рамен.

Місо суп – рецепт його не так вже складний. Як, Ви ще не навчилися готувати Місо суп в домашніх умовах? Тоді слідуйте нашим рецептом – одному з найбільш популярних варіантів приготування супу Місо, який поєднує в собі сушені водорості і сир тофу, він нескладний, так Ви напевно зможете навчитися готувати це чудове, – смачне і корисне блюдо!

Як приготувати місо суп з водоростями і сиром тофу

Вам знадобляться наступні інгредієнти: – три столові ложки пасти місо – півтори склянки бульйону Хондаши – п’ять грамів сушених водоростей вакаме – сто сорок грамів тофу – один пучок зеленого цибулі.

Приготування супу місо:

  • Сушені водорості на п’ятнадцять хвилин слід замочити в холодній воді для того, щоб вони в достатній мірі розм’якли і набрякли.
  • Потім воду злити і нарізати намочені водорості на досить великі шматки.
  • Після чого тофу нарізати кубиками, приблизно близько 1-го см. шириною.
  • Рибний бульйон, попередньо розведений водою, довести до кипіння, потім полум’я слід зменшити, після чого бульйон необхідно додати місо і ретельно перемішати, щоб уникнути грудочок, утворену масу.
  • Покласти в підготовлюваний суп водорості вакаме і сир тофу, потім додати вогонь.
  • Додати тонко нарізаний лук. При цьому слід враховувати той важливий факт, що доводити суп до кипіння не слід.
  • Подавати наш натуральний свіжоприготований Місо суп слід у гарячому вигляді!
Дивіться також:  Рецепт супу з консервованою квасолею

Місо суп – калорійність його невелика, а тому це блюдо може чудово урізноманітнити харчування тих, хто стежить за своєю вагою.

Приємного Вам апетиту!

Дивлюся вперед, — бракує кольорів,
І листя яскравих там бракує.
На березі морському,
Варто лише будинок на жовтизни моїх пісків,
Горить ілюзією в ньому згасаюче полум’я,
Осіннє воно… (Японська пісня)

Прокрутка до верху