Із самих звичайних тонких млинців можна приготувати повноцінний святковий десерт або ситну закуску. Це млинцевий торт з різними начинками. Частування готується максимально швидко і просто, але при цьому здатна здивувати навіть найвибагливішого гурмана своїм апетитним виглядом і чудовим смаком. Особливо актуально зробити його до Масниці.
Млинцевий торт з сирним кремом
Рецепт млинцевого торта з сирним кремом можна назвати класичним. Така начинка чудово поєднується з млинцями, приготованими по будь-якому обраному рецептом. А поліпшити смак готової страви допоможуть сухофрукти, свіжі або заморожені ягоди. Також потрібно взяти: 450 мл молока, 60 г вершкового масла, 1 яйце, по дрібці розпушувача і харчової соди, 160 р. цукру, борошно по консистенції (близько 220 р.), по 300 р. сметани і сиру. Сухофрукти і ягоди використовуються в довільній кількості за смаком самого кулінара. Далі опублікований подібний рецепт млинцевого торта з сирним кремом.
Перед подачею до столу за бажанням його можна злегка підігріти в мікрохвильовій печі.
Рецепт приготування з заварним кремом
Цей рецепт дещо складніше попереднього, але впоратися з ним буде під силу навіть початківцям господиням. Найкраще для такого варіанту десерту вибрати млинці на кефірі. Потрібно використовувати наступні продукти: 750мл. нежирного кефіру, 4 яйця, 60г. цукру, 450г. борошна, 220мл. окропу, маленький шматочок вершкового масла, по 0,5 ч. л. солі і соди. Крем готується з: 750мл. молока, 320г. цукру, 130г. борошна, 100г. вершкового масла і 1 стандартного пакетика ванільного цукру (10г.).
Прикрасити готову страву можна за допомогою кокосової стружки і будь-яких свіжих ягід.
Зі сметанним кремом
Млинці для такого торта можна готувати з будь-якого рецепту. Головне, щоб у результаті вони вийшли тонкі і солодкі. Достатньо взяти 15 млинчиків. Для крему потрібно використовувати: 350 р. жирної сметани, 20 р. ванільного цукру, 1 ст. л. цукрової пудри
Не рекомендується відразу ж подавати готовий млинцевий торт до столу. Спочатку він повинен гарненько просочитися кремом. Для цього буде потрібно не менше 2-3 годин.
Зі згущеним молоком
Це найпростіший рецепт смачного десерту з млинців. Для нього навіть не потрібно готувати крем. Крім 12 готових млинчиків, потрібно взяти 150 мл згущеного молока і пакет кольоровий кокосової стружки.
Млинцевий торт зі згущеним молоком можна відразу подавати до столу. Йому не потрібен час на просочення.
Як приготувати шоколадний млинцевий торт?
Шоколадний торт з млинців виходить дуже незвичайним не тільки за смаком, але і зовні. Такий десерт точно припаде до смаку і дітям, і дорослим. А готується він максимально просто з наступних інгредієнтів: 450 мл молока, 400 г просіяного борошна, 3 яйця, 150 р. цукру, по щіпці солі і ваніліну, 40 г какао, плитка гіркого шоколаду, 0,5 ч. л. розпушувача, 200 мл дуже жирних вершків. Як приготувати млинцевий торт з шоколадною ноткою, розказано далі.
При бажанні готовий торт зверху можна полити розтопленим шоколадом. Для просочення йому буде потрібно не менше 2 годин.
Млинцевий торт з полуницею
Для обговорюваного торта з полуницею найкраще приготувати заварні млинці. А для начинки потрібно взяти: 400 гр. сиру, 120 р. жирної сметани, 140 р. цукру, щіпку ваніліну і 450 р. ягід полуниці.
Для такого торта допускається використовувати не тільки свіжі або заморожені ягоди, але також витягнуті з варення або компоту.
Рецепт з начинкою з бананів
Прекрасно поєднується з обговорюваним стравою ніжний солодкий банановий крем. Досвідчені господині рекомендують збирати такий торт з товстих млинців (10 шт.). Для крему потрібно використовувати: 3 стиглих м’яких банана, 180 г вершкового масла, 400 мл молока, 2 яйця, 80 р. пшеничного борошна, 220 р. цукру.
Цей торт можна прикрасити подрібненим шоколадним або вершковим печивом.
З додаванням курки та грибів
Млинцевий торт може бути не тільки солодким!
В якості начинки можна використовувати навіть куряче м’ясо (400 г. філе) і будь-які гриби (350 р.). Крім цих інгредієнтів потрібно взяти: по 2 шт. цибулі і моркви, 1 ч. л. гірчиці, 350 мл нежирної сметани, сіль, перець, олія. Млинці для закуски можна приготувати з будь-якого рецепту – 10 штук.
Верх частування можна прикрасити свіжою зеленню і кружальцями маслин.