Млинцевий торт – 7 рецептів, як приготувати млинцевий торт

Із самих звичайних тонких млинців можна приготувати повноцінний святковий десерт або ситну закуску. Це млинцевий торт з різними начинками. Частування готується максимально швидко і просто, але при цьому здатна здивувати навіть найвибагливішого гурмана своїм апетитним виглядом і чудовим смаком. Особливо актуально зробити його до Масниці.

Млинцевий торт з сирним кремом

Рецепт млинцевого торта з сирним кремом можна назвати класичним. Така начинка чудово поєднується з млинцями, приготованими по будь-якому обраному рецептом. А поліпшити смак готової страви допоможуть сухофрукти, свіжі або заморожені ягоди. Також потрібно взяти: 450 мл молока, 60 г вершкового масла, 1 яйце, по дрібці розпушувача і харчової соди, 160 р. цукру, борошно по консистенції (близько 220 р.), по 300 р. сметани і сиру. Сухофрукти і ягоди використовуються в довільній кількості за смаком самого кулінара. Далі опублікований подібний рецепт млинцевого торта з сирним кремом.

  • Яйце злегка збивається з 40 р. цукру і сіллю, а потім до цих інгредієнтів додається тепле молоко, і вони ретельно перемішуються.
  • У тісто вливається розтоплене вершкове масло і поступово всипається невеликими порціями борошно, просеянная з розпушувачем.
  • Маса збивається віночком (можна використовувати міксер) до тих пір, поки не зникнуть всі грудки.
  • Тісто має настоятися не менше 15-20 хвилин.
  • Млинці готуються стандартним чином – обсмажуються з обох сторін.
  • Для крему сир перемішується зі сметаною і цукром. В отриману масу можна додати ванілін і подрібнені сухофрукти.
  • Всі млинці ретельно промащуються кремом, укладаються один на одного і прикрашають ягодами.
  • Вийшов торт обов’язково повинен постояти не менше 60 хвилин для просочення.
  • Перед подачею до столу за бажанням його можна злегка підігріти в мікрохвильовій печі.

    Рецепт приготування з заварним кремом

    Цей рецепт дещо складніше попереднього, але впоратися з ним буде під силу навіть початківцям господиням. Найкраще для такого варіанту десерту вибрати млинці на кефірі. Потрібно використовувати наступні продукти: 750мл. нежирного кефіру, 4 яйця, 60г. цукру, 450г. борошна, 220мл. окропу, маленький шматочок вершкового масла, по 0,5 ч. л. солі і соди. Крем готується з: 750мл. молока, 320г. цукру, 130г. борошна, 100г. вершкового масла і 1 стандартного пакетика ванільного цукру (10г.).

    Дивіться також:  Какао-порошок в домашній кулінарії – 7 смачних і ароматних рецептів

  • Для млинцевого заварного тіста у мисці перемішати яйця, сіль, цукор і кефір. В останню чергу в масу невеликими порціями всипається борошно і харчова сода, після чого всі інгредієнти ретельно перемішуються.
  • У тісто вливається крутий окріп. Вода повинна додаватися до нього прямо в процесі вимішування. Останнім інгредієнтом стане розтоплене вершкове масло.
  • Перед випіканням тісто відпочиває 12-15 хвилин.
  • Млинці обсмажують з двох сторін до готовності.
  • Для заварного крему борошно змішують з цукровим піском і ваніллю.
  • До інших інгредієнтів акуратно вводиться гаряче молоко. Масу потрібно ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
  • На повільному вогні крем доводиться до кипіння і вариться ще пару хвилин.
  • Залишилося ввести в масу вершкове масло і збити її міксером.
  • Млинці ретельно промащуються кремом і укладаються один на одного. На кожен з них буде потрібно близько 2-3 столових ложок суміші.
  • Прикрасити готову страву можна за допомогою кокосової стружки і будь-яких свіжих ягід.

    Зі сметанним кремом

    Млинці для такого торта можна готувати з будь-якого рецепту. Головне, щоб у результаті вони вийшли тонкі і солодкі. Достатньо взяти 15 млинчиків. Для крему потрібно використовувати: 350 р. жирної сметани, 20 р. ванільного цукру, 1 ст. л. цукрової пудри

  • У глибокій мисці сметана ретельно перемішується з пудрою і ванільним цукром. Замість останнього інгредієнта можна використовувати ванілін або й зовсім натуральну ваніль.
  • Щоб крем вийшов повітряним, варто гарненько збити всі продукти за допомогою міксера.
  • Злегка остиглі млинці, приготовані за обраним господинею рецептом, ретельно промащуються вийшла ніжною масою і укладаються один на одного.
  • Не рекомендується відразу ж подавати готовий млинцевий торт до столу. Спочатку він повинен гарненько просочитися кремом. Для цього буде потрібно не менше 2-3 годин.

    Зі згущеним молоком

    Це найпростіший рецепт смачного десерту з млинців. Для нього навіть не потрібно готувати крем. Крім 12 готових млинчиків, потрібно взяти 150 мл згущеного молока і пакет кольоровий кокосової стружки.

    Дивіться також:  Як приготувати шоколадну глазур – 10 смачних рецептів

  • Всі млинці по черзі щедро промащуються згущеним молоком (не вареного) і укладаються один на одного.
  • Щоб частування вийшло більш яскравим і апетитним, останній млинець потрібно присипати кольоровою стружкою кокоса. Це також зробить його смак більш яскравим і цікавим.
  • Млинцевий торт зі згущеним молоком можна відразу подавати до столу. Йому не потрібен час на просочення.

    Як приготувати шоколадний млинцевий торт?

    Шоколадний торт з млинців виходить дуже незвичайним не тільки за смаком, але і зовні. Такий десерт точно припаде до смаку і дітям, і дорослим. А готується він максимально просто з наступних інгредієнтів: 450 мл молока, 400 г просіяного борошна, 3 яйця, 150 р. цукру, по щіпці солі і ваніліну, 40 г какао, плитка гіркого шоколаду, 0,5 ч. л. розпушувача, 200 мл дуже жирних вершків. Як приготувати млинцевий торт з шоколадною ноткою, розказано далі.

  • Яйця збиваються з сіллю і 40 р. цукрового піску за допомогою міксера або віночка.
  • Тонкою цівкою в масу вливається тепле молоко, і вона знову збивається.
  • Окремо з’єднується какао і борошно, просеянная з розпушувачем.
  • В рідку суміш поступово всипається суха. У цьому тесті не повинно бути грудочок.
  • Шоколадні млинці обсмажують з обох боків до готовності.
  • Для крему вершки збиваються міксером до густоти. Починається процес з мінімальною швидкістю. Поступово в масу всипається цукор.
  • Коли суміш загусне, в неї додається ванілін, а також розтоплена шоколадна плитка.
  • Залишилося отриманим кремом промазати кожен млинець і укласти їх один на одного стопкою.
  • При бажанні готовий торт зверху можна полити розтопленим шоколадом. Для просочення йому буде потрібно не менше 2 годин.

    Млинцевий торт з полуницею

    Для обговорюваного торта з полуницею найкраще приготувати заварні млинці. А для начинки потрібно взяти: 400 гр. сиру, 120 р. жирної сметани, 140 р. цукру, щіпку ваніліну і 450 р. ягід полуниці.

  • Збиратися торт буде з 10-12 тонких млинчиків.
  • Сир ретельно перетирається через сито, змішують зі сметаною, цукром і ваніліном.
  • Полуниця миється і нарізається тонкими слайсами.
  • При зборі торта кожен млинець промащується сирним кремом, після чого на нього укладаються ягідні скибочки.
  • На останній шар можна викласти полуницю цілком для прикраси.
  • Дивіться також:  Заварний крем без яєць – 7 рецептів приготування

    Для такого торта допускається використовувати не тільки свіжі або заморожені ягоди, але також витягнуті з варення або компоту.

    Рецепт з начинкою з бананів

    Прекрасно поєднується з обговорюваним стравою ніжний солодкий банановий крем. Досвідчені господині рекомендують збирати такий торт з товстих млинців (10 шт.). Для крему потрібно використовувати: 3 стиглих м’яких банана, 180 г вершкового масла, 400 мл молока, 2 яйця, 80 р. пшеничного борошна, 220 р. цукру.


  • У сотейник виливається половина молока, додається борошно і яйця. Інгредієнти добре збиваються віночком і відправляються на повільний вогонь. Через 5-7 хвилин можна влити молоко, що залишилося, і варити крем до загустіння, постійно помішуючи.
  • Окремо блендером в однорідну масу збивається розм’якшене вершкове масло і банани.
  • Залишилося додати фруктово-масляну суміш на кремовій основі та змастити їй кожен млинець і укласти їх один на одного.
  • Цей торт можна прикрасити подрібненим шоколадним або вершковим печивом.

    З додаванням курки та грибів

    Млинцевий торт може бути не тільки солодким!

    В якості начинки можна використовувати навіть куряче м’ясо (400 г. філе) і будь-які гриби (350 р.). Крім цих інгредієнтів потрібно взяти: по 2 шт. цибулі і моркви, 1 ч. л. гірчиці, 350 мл нежирної сметани, сіль, перець, олія. Млинці для закуски можна приготувати з будь-якого рецепту – 10 штук.

  • Цибулю, моркву і гриби подрібнюються будь-яким зручним чином, а потім солятся і обсмажуються на олії до рум’яного кольору.
  • Куряче філе дрібно нарізати і відварюється в підсоленій воді.
  • В якості крему для торта буде використовуватися суміш сметани і гірчиці. Можна додати до неї будь-які приправи.
  • Кожен млинець у процесі складання частування промащується сметанним соусом. По черзі на них вкладається те куряче філе, овочі з грибами. Шари повинні чергуватися.
  • Млинці укладаються один на одного у вигляді торта.
  • Верх частування можна прикрасити свіжою зеленню і кружальцями маслин.

    Прокрутка до верху