Яке блюдо звучить найбільш по-домашньому, ніж млинці? З м’ясом, з сиром, з варенням або просто вимазані маслом вони створюють атмосферу затишку в домі. Але що робити, якщо у вас алергія на яйця, або їх просто не виявилося вдома, а так хочеться спекти смачних млинців? Тоді вам на допомогу прийдуть наші рецепти млинців на молоці без яєць.
Млинці без яєць на молоці – класика
Один з найбільш поширених рецептів млинців без яєць на молоці. Такі млинці нітрохи не поступаються за смаком класичним, а може навіть і перевершують. Для їх приготування вам буде потрібно мінімум інгредієнтів і зусиль, а результат вас обов’язково порадує.
Кількість інгредієнтів дано приблизно. Густоту тіста можна коригувати за власним смаком та уподобаннями. Якщо ви любите тоненькі млинці, тісто краще зробити менше, якщо щільніше, то навпаки – густішим. Те ж саме щодо кількості цукру.
Ось базовий перелік інгредієнтів підходить для всіх варіацій млинців. Надалі ми будемо коригувати тільки рідина, все інше залишається без змін.
- Молоко – 200-250 мл;
- Борошно – 300 гр;
- Соняшникова олія – 3 ст. л. в тісто і 1 ст. л. для змазування сковороди.;
- Вершкове масло – 50 гр. – за бажанням;
- Цукор – 3 ст. л.;
- Сіль – щіпка;
- Сода, гашене оцтом – на кінчику ножа.
Змішуємо всі сухі компоненти в одній мисці, потім поступово вливаємо молоко. При цьому постійно помішуємо вінчиком або виделкою, щоб не утворилися грудочки. Коли тісто придбає потрібну густоту, додаємо в нього олию і залишаємо на 10 хвилин відпочивати.
Тісто виливаємо ополоником на заздалегідь розігріту сковорідку. Смажити по 2 хвилини з кожного боку до утворення золотистої скоринки.
Готові млинці складаємо на тарілку, перемазуючи вершковим маслом (за бажанням). Ваші млинці готові, приємного апетиту.
Рада! Якщо молоко перед приготуванням закип’ятити млинці стануть більш ніжними і пухнастими. По цьому рецепту також можна приготувати і оладки на молоці без яєць.
Рецепт приготування млинців на кислому молоці без яєць
Залишилося трохи кислого молока і не знаєте, що з ним зробити? А яєць в будинку не виявилося? Не біда, ви завжди зможе приготувати млинці на нашу рецептом. І хто знає, може він стане вашим улюбленим.
Для тіста знадобиться базовий склад продуктів, тільки просте молоко замінюємо на кисле.
Як робити:
- Всі сухі компоненти змішуємо з половиною молока. Тісто потрібно зробити однорідним і не містити грудок.
- Другу половину молока довести до кипіння і швиденько виливаємо тісто.
- Додаємо олію.
- Розігріваємо сковороду.
- Готову суміш розливаємо ополоником і обсмажуємо по 2 хвилини з обох боків.
- Перемазываем вершковим маслом готові млинці.
- Насолоджуємося неперевершеним смаком.
Млинці без яєць зі збитими вершками
Любите млинці, але перепробували вже всі рецепти? Тоді спробуйте приготувати незвичайно легкі і одночасно пишні млинці зі збитими вершками. Їх смак відрізняється від класичних рецептів легкістю і ніжністю.
Для їх приготування нам знадобитися весь базовий перелік продуктів, плюс 125 мл. л. збитих вершків.
Розтираємо масло з цукром і сіллю. У масляну суміш додаємо частину молока і борошна, при цьому постійно помішуючи. Потім додаємо решту продуктів і знову перемішуємо. Тісто має отримати однорідне і густувате, без грудок. Але перебивати через чур, довго не потрібно.
Смажити млинці потрібно на розігрітій сковорідці. Смажити 2-3 хвилини до утворення красивою золотистої скоринки.
Готові млинці можна перемазывать вершковим маслом, згущеним молоком або їсти просто так.
Тонкі млинці без яєць на молоці
У вас молока, і ви не знаєте, що приготувати? Тоді спробуйте цей оригінальний рецепт млинців без яєць. Ви навіть не повірите, що з таких простих інгредієнтів можна приготувати настільки смачне блюдо. Їх можна їсти просто так або з будь-якою начинкою. Вони в будь-якому варіанті подарують вам кулінарне насолоду.
Для такої краси, нам знадобиться наш базовий рецепт, тільки кількість борошна зменшимо до 200-250 гр. Завдяки чому тісто вийде більш рідке, а млинці тоненькими і ажурними.
Змішуємо всі інгредієнти, крім вершкового масла і 1 ст. л. соняшникової. Останнім нам знадобиться для змазування сковороди. Змішуємо все до однорідного стану, бек наявності грудочок. Готовому тісту даємо відпочити хвилин 10.
Смажити млинці потрібно на розпеченій і заздалегідь змащеній сковорідці. По 2-3 хвилини з кожного боку. Готові млинці можна перемазывать вершковим маслом.
Рада! Кількість цукру потрібно розраховувати виходячи з бедующей начинки. Якщо начинка передбачається солона, то замість 3 ст. л. краще кинути 2, а то і 1,5 ст. л.
Рецепт без яєць на молоці та воді
Це економ рецепт. Він відмінно підійде, коли у вас є всього лише чашка молока і бажання смачно нагодувати всю сім’ю. Спробуйте наш рецепт млинців на молоці з водою і переконаєтеся в цьому самі.
Необхідні інгредієнти знайдуться у кожної господині, це наш вже став таким рідним базовий перелік. Ось тільки рідина, яка тут використовується – це суміш води з молоком у рівних пропорціях. У нас це склянку молока і склянку води. Відповідно і кількість борошна трохи збільшується. Якщо вам не потрібно багато млинців або першу партію хочете зробити «на пробу», то всі рідину і борошно можна поділити надвоє. А сіль і цукор вже брати за власним смаком.
Борошно – 3-4 склянки. Все залежить від сорту борошна і бажаної густини млинців. Якщо плануєте використати начинку, тісто має бути густуватим. А якщо ви плануєте їсти млинці просто так або, вмочуючи їх у якісь солодощі, будь то варення або згущене молоко, тісто можна робити рідше.
Всі інгредієнти крім 1 ст. л (вона для змазування сковороди) змішуємо і доводимо до однорідного стану без грудок. Борошно краще вводити поступово, можна через сито.
Готові млинці можна подавати як самостійний десерт, а можна зробити з них, наприклад млинцевий торт.
Рада! За цим рецептом замість молока і води можна використовувати звичайну мінеральну воду. Млинці на мінералці без яєць і молока здивують вас приємним і злегка незвичайним смаком.